Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, January 1, 2011

Thank You..

Aku sebenarnye bosan ni..So tetibe aku terase nak tulis note about tq nie..firstly,aku nak tujukan tq tu buat due insan yg paling aku syg lam dunia ni iaitu mak n ayah aku..Buat diorang,aku ucapkan terima kasih yang xterhingga kerana menjaga aku dr aku kecil sampai la skrg ni..diorang bagi aku banyak kasih sayang n pendidikan yg cukup sempurna..kalau ada yg xsempurna kat diri aku ni,tu salah aku sendiri,bukan salah dorang..mak ayah aku xpernah salah dalam mendidik aku..aku yg selalu lalai dan leka..THANK YOU mak n ayah..my beloved dad,Cikgu Kamarudzaman Bokhri yg merupakan guru BM n pernah ajar aku selama setahun lebih time dlm kelas RK kat SMK Slim dulu,n my lovely n sweet mum,Puan Fairos Baharun yg begitu sabar menjaga aku,memenuhi setiap kemahuan aku n manjekan aku dr kecik sampai la skrg..

Ok tu kisah pasal mak ayah aku..THANK YOU yg kedua aku nak tujukan pada guru2 aku yang telah mendidik dan mengajar aku dari aku masuk tadika sampailah sekarang kat matrikulasi ni..banyak dah ilmu yang aku dapat drpd ckgu2 semua ni..sampai menjadikan aku seperti ini skrg..aku bersyukur,berkat ajaran dan restu guru2ku,aku berjaya memperoleh 5A dalam UPSR di SK Sungkai,7A dalam PMR di SMK Sungkai dan 7A dalam SPM di SMK Trolak..Terima kasih para guruku..Jasa kalian semua akan ku kenang sampai bila2..

Selain mak ayah,keluarga dan guru2..aku nak ucapkan jugak THANK YOU pd sesiapa yg pernah menjadi KAWAN serta SAHABAT aku..tanpa dorang semua,hidup aku mesti kosong x bermakna..x ceria n happy..terutama pd sahabat2 baik aku yg xpernah melupakan aku,kwan mase aku kanak2 dulu..korang semua aku ingat sampai bile2..time kat SKAB dulu,hidayah,fathi,amalina,ninda,akma..time kat SKS,syu,maghfirah,fizi,mama,dina,azira,afiqah.syirul..time kat SMS,qalilah,laily,murni..kat SMK Sungkai,mama,anie,wani..n kat SEMETRO..ain,shu,salam,paan,aiman,dian,rin,mae,ani,nora,syu,munira,isyam,erma,idan,tini..kenangan 5 Khaldun byk suke duke..begitu juga 1 Melur,2 Melur,3 Melur,4 Mawar,5 Mawar,6 Cemerlang..1RK1,2RK1,2 Zuhal,3 Utarid,n 4 Khaldun..tanx to all my friends..

Then selain kawan2 aku,biasala aku ni remaja,x lari dari ada perasaan nak bercinta..biarpun jenuh aku elak..start dari form 1 aku dah mula ada crush ngan sumone..tp time tu still bebudak g,so x amek kesah sangat..tapi last2,aku termasuk gak r dlm dunie 'monkey love' nie..huhu..so aku nak ucap thank u gak la pd insan2 yg pernah hadir dlm hidup aku ni even just sekejap coz korang da bg aku byk pengajaran n pengalaman..but right now,aku nak tujukan THANK YOU aku khas untuk orang yg jd teman aku skrg,or should I say my VERY BESTFRIEND..why aku ckp camtu?sbb mmg die seorang teman yg baik,seorang SAHABAT yang sentiasa ada bersama aku..credit to Ahmad Taufiq,membe lame aku time form1 dulu yg xpernah skalipon aku terpikir nak bersame die..haha..ntah macam mane aturan Tuhan,tetibe lak aku leh tersangkut kat mamat nie..oops,sory dear,tp da biase kan?haha..kite kan jenis putus fius..sengal,lembu,t-rex,karton,semua pernah kua kan,,well,kite salu gaduh kan..tambah2 time tensen,pehh teruk kau kena marah ngan aku..ngeh2..tapi yg peliknya,kau sabar giler ngan aku..even aku pernah kuang ajaq,ckp mcm2,buat kau marah..tp semua tu cam xde ape je bg kau..n kau xpernah marah aku..how sweet..huhu..aku ni mmg ego terlebey sikit,well,,nak buat macam mane..penyakit keturunan..haha..garang kan aku ni?tengok la Cikgu KZ kite dulu macam mane..kau pon pernah kene ketuk ketampi dgn die kan?hehe..so gen tu turun kat anak die kot..agaknye paling byk mewarisi gen tu aku la kot..sebab dlm adik beradik aku,aku yg paling garang..hehe..tapi dear,even aku camni,garang,ego terlebey,wa respek sama lu la bro..manyak sabar,manyak baik sama wa..huhu..siyez doe,aku xpernah dapat kawan yg prihatin giler mcm ni,well,msti la sbb kau sayang kat aku kan,so agaknye x patut la aku definisikan kau sbg kawan semata2,tp aku prefer ckp camtu sbb yeah,only a friend know his friend better..tp kau mmg spesel,spesel edition gituu..
Aku still ingat fes time kite terserempak semule after 5 tahun kot xjumpe,time tu kat petronas Sungkai masa nak ambek result SPM..then pastu kite msj2 and tetibe je kau ajak aku 'couple'..alamak ai..belom pernah agi tau dalam sejarah hidup aku aku couple dgn membe lame aku sendiri..kau la fes..mule2 mmg cam xbiase,siyez doe,lain asenye..da la kau ketua kelas aku dulu..bhahaha..lawak je aku ase seh..da la kite xcouple without jumpe depan2 selama nak dekat 3 bulan jugak la kan..then,time awal Ramadhan kite jumpe,balik same2 ke Perak nek KTM..sweet giler doe pertemuan fes kite lepas couple tuh..sambut first puasa sama2,bersahur dalam KTM..mmg kenangan yg xakan dapat aku lupakan seumur hidup aku..tapi aku akui,time tu la aku betul2 jatuh hati ngan kau..aku still ingat,time tu dalam KTM,aku xbwak sweter,mane la aku tau dalam KTM tu sejuk giler mcm kat antartika,so aku diam je la even aku mmg sejuk giler sebenornye..kau plak bawak sweter..tp xkan aku nak pinjam kat kau plak kan,kau pon mesti ngah sejuk giler jugak..then tetibe kau selimutkan aku dgn sweter kau..how romantic dear,aku agak terharu la jugak time tu..sanggup kau kesejukan sbb aku..(ceh ayat xboleh blah)..hehe..cam cite hindustan r plak aku ase cite neh,tp pape pon,tu la antara moment yg bakal aku ingat sampai bile2..then kau ni bg aku agak giler la jugak..ngeh2..kau sanggup wat benda luar alam sbb aku..aku ingat agi time aku cuti final sem1 ritu,kau kan xbalik,still kat U sbb exam final kau xabis lg..aku bosan dok uma time tu n aku teringin nak jumpe kau..tp kau cakap kau ade assignment yg xciap lg time tu,busy..xboleh nak balik..so aku agak bengang la..aku pon wat la cam endah xendah,then tetibe kau cakap,ok,kau balik..mak aih,lam mase due minit pastu je kau buat keputusan mcm tu..so kau pon balik,ambik KTM malam tu dgn tiket yg harga rm50 lbey sbb 2nd class punye tiket da abis,cian kat kau kan,aku punye pasal,duit PTPTN kau gune..dah la perjalanan makan mase berjam2,dr kol 11mlam tu sampai la kol 5 pg kau sampai rumah,,then hari yg same jugak kau pegi Sungkai jumpe aku..walawehh,ta penat ke bro?huhu..apesal la kau sanggup buat keje giler mcm nie..dah tu,kite jumpe sampai petang,esoknye jugak kau balik kedah naik KTM lek..haru betol..kau balik sehari je cmtu sbb nak jumpe aku..huhu..ape ke he nye yop..ate kome byk benor ke duitnye smpy mcm tu skali..putus fius betol lahh..tp THANKS a lot la laling..aku tau kau wat cmtu demi nak jage hati ak..almaklumlah kau je paham aku ni macam mane kan..huhu..
Then baru2 nie,aku sakit..kau kat perak mase tu sbb cuti sem..kau siap tye agi kat aku nak kau dtg sane ke x..kau ingat slim-kulim tu mcm slim-sungkai ke?jauh tuu..nak kene naik KTM bape jam bwu sampai..dah la kau ngah pokai kan time tuh,ciap pinjam duit ayah g tu nak g kulim...adehh..cian kat kau..sbb tu aku xbg kau dtg,xnak kau menyusahkan diri kau..pastu aku nak balik sungkai,kau sanggup datang kedah ambik aku,semata-mata nak pastikan aku selamat sampai rumah..yela,kau pon tau kan aku ni xreti berdikari,sbb tu kau jage aku smpai tahap cmtu..who said laki tak gune?huhu..ade je laki yg baik hati lg,even aku xde la yakin 100% die tu baik or what,n aku xnak la letak harapan tinggi2 kat die sbb die bukan milik aku totally n biase la,mane ade manusia yg perfect..so aku xboleh nak mengharap sangat,takut nanti aku yang kecewa..adoii banyak pulak aku melalut kan,tp xpe..aku nak tulis panjang2 sebab aku bosannn sebenarnye..huahaha..nak je aku duduk dgn kau tau,sbb aku suke sembang ngan kau..heppy la bile dgn kau,kau tu dah la jenis putus fius cket..ingat x masa kita jd pengemis kat terminal KTM Butterworth tu?haha..dah la duduk atas lantai beralaskan kotak..macam ape je..ngeh2..cam da xbetol je kite kan..nasib baik kite due2 comel,xdela nampak muke pengemis..haha..siot je dehh..happy sungguh la time tuh..time kamera kau hilang tuh,before that kau asyik snap pic aku je kan sambil jalan,aku tau la aku comel..haha..sumpah buat aku teringat kat cite Lagenda Budak Setan,kan ade part yg Ayu ngan Kasyah kat bawah pokok uh,Kasyah asyik snap pic Ayu je..tp I'm sorry pasal kamera kau hilang tuh,cian kau kan..mmg badmood giler la kau time tu kan,sampai tak cakap pon ngan aku dalam KTM tu masa mule2 tu..aku pon mane reti nak pujuk2 n tenangkan orang ni,so aku biar je la..tapi last2 cakap jugak kau ngan aku kan?mane tahan xnyembang..hehe..at last aku dapat gak wat kau happy..mmg aku tak suke pon tgk kau badmood..xbest doe..kau kan jenis happy2 jer..
Well..memang semua kenangan kita sweet2 belaka..n kau dah banyak buat aku happy,buat aku rasa ada orang yang care about aku..penuhi kebanyakan permintaan aku..kau pernah cakap,'sape lg yang nak jaga kamu lepas ayah n mak kamu kalau bukan abg'..wahh,agak terharu di situ..tp kan best kalau semua ni kita lalui dgn satu ikatan yg sah..tp nak buat mcm mane,kite mude lg,so semuanya ada batas2 yang tertentu..ape2 pun,kita belum lg totally milik each other..n perjalanan hidup kita jauh lg kan..ape2 saje boleh berlaku dalam tempoh tu..tp siyesly,ngan kau mmg superb..best sangat..even kite salu gadohh,salu sangat berlawan ego..tapi kite xprnah putuskan hbgn nie kan..still maintain..n aku pernah ckp kat kau,'let me go when u don't love me anymore'..n kau balas,'ok,when I don't love u anymore'..then aku balas 'when is that?'..n u said..'NEVER'..umpphh..hope what u said is true..

THANK YOU..for loving me for the way I am..for giving me an infinte love..for doing crazy things for me..for treat me like ur own sister,like ur own family..for giving me ur LIFE..for giving up ur EGO..for being such a good friend,for motivate me when I fall,congrates me when I succeed,for being with me in in every second of ur llife..wasting ur time just 4 making me happy..n last but not least,THANK YOU for being my boyfriend ( even sebenarnye aku xbrape suke prkataan tu,kalo kua same pon aku xbape suke owg anggap kite cple,bia mcm adik n abg,lgpun kau mmg lg tinggi dr aku kan,so logik la jugak kot,hehe..) Thank you so much dearr.. I really appreciate all of our memories..Hope our relationship will last forever..

Dengan izin Allah..Aminn..


No comments:

Post a Comment