Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, February 23, 2011

Andai itu jalan terbaik...

assalamualaikum.dah lame xberblog.dah xde mase sangat sbb final bakal menjelang n keje makin banyak.tp malam ni aku cuba luangkan mase jugak utk berblog.hum,hari ni,rase bersalah aku menimbun2.rase bersalah pd Allah,pd parents.sbb ape?sbb aku in a relationship.IN A RELATIONSHIP.dan benda nie sgt2 meng'effect' life aku.sangat2.aku rase sgt bersalah.sbb mmg hubungan ni HARAM.dalam Islam,xde istilah bercinta,bercouple.so knape aku couple?kalau dr dulu aku menyedari semua ni salah,haram,xbetol,sumpah ya Allah,aku akan sedaya upaya mengelak diri aku dr dicintai n menyintai,aku akan elak dr membuat hubungan dgn sape2.tp apakan daya,aku menyedari sesudah segalanya terjadi.dan skrg,hanya ada dua jalan,lupakan segala-galanya or jadikan hubungan ni halal.pilihan pertama,lupakan segala-galanya,mmg aku tak mampu ya Allah.ada sebab2nye kenapa aku tak boleh pilih jalan nie.bukannye sbb aku terlalu syg n cintakan die sampai tak boleh nak tinggalkan die,bukan,bukan itu puncanye,tp ade sbb lain yg hanya aku dan dia yg tau.maka,oleh sbb itu,aku perlu pilih jalan yg kedua.menghalalkan ape yg haram.tp jalan ni pastinya terlalu banyak halangan yg datang.tambah2 sbb kami muda lg dan masih belajar.sumpah,aku tak pilih jalan ni sbb aku gatai nak menikah or dah syg gile2 kat die,tp sbb rase bersalah aku pd Allah yg Maha Esa dan ingin menebus semula kesilapan2 yg pernah aku lakukan.sebenarnye dah lame aku fikirkan pasal benda ni,tp aku tak punya kekuatan untuk beritahu pd si dia.namun malam ni,rase bersalah aku semakin menebal,bersalah kerana meneruskan sesuatu yg mmg aku tahu haram tanpa membuat apa2 utk membetulkan ia.maka aku tekad,aku bincang benda ni dgn dia,aku bgtau die apa yg aku rasa.dan kami sepakat,andai ini jalan terbaik,aku mintak die jumpa ayah aku,terangkan segalanya,niat die dgn aku,sbb aku milik mak ayah aku,die kena mintak aku dr diorang.andai hubungan kami direstui,Insyaallah,dgn izin Allah,kami akan cuba membawanya ke jalan yg diredhai.aku berharap Allah akan permudahkan segala urusan kami walaupun aku tahu parents aku mcm mane.mungkin sukar bg mereka utk terima sume nie,sbb mereka tak pernah percaya pd aku,mereka masih menganggap aku ni anak mereka yg masih kecil dan belum dewasa.aku tak kate yg aku ni dah dewasa tp aku dah melangkah keluar dr zaman main2 aku.aku cuba mematangkan diri aku.aku harap parents aku dapat paham semua ni.Ya Allah,Kau permudahkanlah semua ni kerana niat aku hanya satu,membetulkan apa yg salah,agar kami tidak terjerumus ke lembah yg tidak sepatutnya.bantu kami Ya Allah.

Thursday, February 17, 2011

HiDup YaNg PeNuh RanJau

Semalam dapat result UPS..Alhamdulillah result aku okey even aku takde la study sangat..aku bersyukur sangat sbb Allah masih bg aku peluang utk berjaya..Tp aku tau,kejayaan takkan dtg bergolek..Aku kena study lg kuat utk dapat apa yg aku nak..Entahlah,aku ni sangat3 lah pemalas..Nak bukak buku punyelah payah..Bile ade kuiz pun buat bodoh jer..Bukan nak bace sungguh2..Bile nak time exam baru kelam kabut cari buku..Tu pun  bape hari sblum exam baru tergedik2 nak bace balik sume chapter yg da blajar dari mule2 sem dulu..gile ape aku ni..wat keje sume last minit..humm..aku skrg nie rasa agak tensen sbb mcm2 masalah melanda diri aku..aku sangat stress sebenarnye..aku tau puncenye ape..puncenye sbb aku couple..aku asyik bergaduh je dgn dia..he makes me so tensen..aku ni mmg susah nak paham,mmg susah nak handle..tp sebelum ni elok je die handle aku,skrg ni pulak die nak buat hal macam2..benci la weii..aku bukan jenis yg boleh tahan sume nie..humm..sabar wani..ingat Allah..aku bukan ape,aku mmg tak boleh nak putus dgn die..mmg la sbb aku syg dia tp ada sbb lain yg lagi penting,yg hanya aku dan dia yg tau..lgpun,kitorg bukan couple utk putus,cukuplah pengalaman2 sebelum ni..biarlah dia yg menjadi lelaki terakhir buatku..I hope so..k la,cukup takat nie..ni pon dok menaip time free pas kuliah,sat g ade kelas agi..dadaa!
comel kan?? macam aku.. :-P

Tuesday, February 15, 2011

LiFe NiY SaNgAt3 MeNcaBaR

Humm..apa yang boleh aku katakan di cni..
Aku sangat BENGANG!!! Urgghh..
Wth lahh mamat tuh,nak bikin aku panas jer..
Aku benci kao wehh! ( tp benci2 pun syg jugak )
Entahlahhh..aku sangat stress skrg..
Aku betul2 perlukan semangat..
Mak,ayah..akak mintak maaf tak belajar sungguh2..
Akak lupa niat akak,lupa tujuan akak ke cni..
Akak terlalu asyik dgn benda2 yg xsepatutnya akak buat..
YA ALLAH..aku bersalah..
Tp aku xtau mcm mane nak ubah diri aku,,
Nak pusing balik 360 darjah,,
Susahnyeerr..
Humm..

Thursday, February 10, 2011

9 MoNtH aLreAdY!!!

Okeyy..today,10 Feb 2011,hubungan kitorg dah masuk 9 bulan..9 bulan beb!! Lame kot even belum sampai setahun lagi..Lagi 3 bulan cukup la setahun..tp siyez,rase cam da lame je couple doe..da byk sgt kenangan kitowg tempuh same2..huhu..anyway,post ni aku nak wat khas sempena 9 bulan kitorg da genap ber'couple' nih..semalam aku call die ( almaklumlah dapat free call )..hehe..aku rase die tak ingat kot,sbb tuh aku tanye,hari ni bape hb..then die gelak plak..sah baru teringat lahh tuh..taper2,aku tau laki mmg susah nak ingat tarikh2 penting ni..tp pelik gak,dulu die yg beria ingat doe..humm lantak lahh,bukan penting sangat pon ( padahal aku sebenarnye taching gak die tak ingat,huhuhu )..emm takpe2,then die wish ar,aku pun dok hum hum aje lahh..taching beb..huhu..tp smalam sempat gado agi tu,adoiyai..tu la kitorg,gado je memanjang..tp gado2 pon,kite bahagie kan?? hee..umm smlm gado sbb,ala actually bukan gado pon..die je kot terasa ngan aku..pasaipa ek?haa pasai die suh aku col tp aku takmau col lg,suh msj je..taktau lak die taching sal tuh..ngee..tu die ckp masa aku col die pastuh,'susa sgt ke nak tepon owg pdhal dapat col free'..waa babysitter aku taching lahh ngan aku..aku pon dgn ego yg tinggi melangit bukan nak ngalah..haha..tp last2 aku say sorry gak r..aku tau la aku yg salah..wuwuwu..dah2 tutup cite sal semalam..aku sebenarnye nak berterima kasih sangat2 kat babysitter aku tuh..sbb die dah jage aku selama ni,zahir & batin..huhu..maksud aku zahir tuh die jage aku time nak balik,tak biar aku sorang2,penuhi kebanyakan permintaan aku,batin lak maksudnye die jage perasaan aku,tak wat aku terluka,menyintai aku apa adanya..( cewahh ayat )...tp siyez,ngan die aku tak pernah rasa bosan..sejak first time aku jatuh hati ngan die,aku tetap & masih menyintai die..tak ade org lain..even ade brape ramai lelaki yg cuba mencuri hati aku,tp aku wat tak endah..sbb aku yakin die yg terbaik untuk aku..banyak sbb kenapa aku kata die yg terbaik..even die bukanlah baik sgt pun ( sorry dear )..hehe..tp die paham aku..die cuba sedaya upaya die utk tak menyinggung perasaan aku..cuma aku ni la yg manje sangat..nak itu nak ini,itu tak boleh ini tak boleh..dan itu yg membezakan die dgn lelaki lain,malah dgn ex2 aku sebelum nih,sbb die ni sangat2 caring,ambik berat kat aku..pantang nampak aku lain cket,mule la die tanye kenapa..then kalo aku sedey,die pandai tenangkan n bg nasihat kat aku..die take care aku mcm aku ni betol2 isteri die..n paling penting,die tak pernah berkasar dgn aku,tak pernah..even aku dah banyak kali berkasar ngan die,tp die still sabar..that yg aku respek kat die,mmg laa kdg2 die ade wat aku sakit hati,bile die takde mud suka2 die je xendahkan aku..xpela,kebaikan die mengatasi kelemahan..aku cuba ingat tuh..even kdg2 aku terluka,tp die dah byk berkorban n wat baik kat aku..humm byk lak aku merepek kan..btw,aku syg kamu dear..thanks jd babysitter saye 9 bulan nie..hope hubungan kita akan berterusan untuk selama2nyer..love u babe!! u r the best babysitter..





























Biarlah setiap kenangan,menjadi rahsia kita berdua..

Kerna yg merasai pahit manisnya..

Hanya aku dan kau.. :-)

Tuesday, February 8, 2011

* WaJaH RaHsiA HaTi *

Dalam kehidupan ini..yg terindah..
Melalui usia remaja..



Senda gurau suka duka..
Silih berganti..
Meninggalkan kesan abadi..


Oh berdebar-debar hatinya..


Kali pertama bertentang mata..


Inikah pengalaman..


Harus ditempuhi tiap insan..


Kenakalan atau kesungguhan..


Sukar mencari perbezaan..

Betapa kau cuba melindungi..

Jelas di wajah rahsia hati..


A CuTe LoVe StOrY (^_^)


One day..there was a couple..
Holding hands together while walking..
Suddenly,the boy asked the girl..
"Honey,what if I die first?"
The girl looks at the boy deeply..
Wondering why he asked that kind of question..
The boy just waiting for the answer..
Then the girl replied..
"I will find another boy to be my partner."
She was just kidding actually,wanna tease her boy..
But the boy stayed serious..
"That's what I want you to do,find another boy..but with a condition,"the boy replied.
"Humm?"the girl waits for the next words from the boy.
"The other boy must know how to take care of u better than the way I did,because I want u to be happy always,like the way u are now,with me..I want u to be even happier than this moment..even when I am not by ur side anymore.."
The girl felt touched..
And tears rolled down her cheeks..
"Please don't leave me dear,I don't know how my life would be without u,"she cried in tears.
"I won't,but who knows,fate will. Just get ready honey. Remember,whatever happen,I love u so much........."

Monday, February 7, 2011

I UsEd To LoVe MySeLf BuT NoW I aM LooSiNg MySeLf..

Hurmm..pe nak jd niy wanie..kau dah hilang arah tuju dan terpesong drpd haluan..
Kau nak jd ape?
Kau kate nak jd doktor kan?
Tp mampu ke?
Kau malas nak study,malas nak buat keje..
Doktor x mcm tu okeyy?
Wani..jgn hanyut dalam dunia kebebasan skrg..
Mmg skrg kau tgh bebas,jauh dr mak ayah..
Tp pandai2 lah bawak diri..
Jgn tersasar drpd haluan..
Kembalikan diri kau yg sebenar..
Cari balik apa yg hilang,betulkan semula apa yg salah..
Insyaallah u will find ur way..
Yg penting,diri kau tuh..
Kuatkan semangat dan halatuju kau..
Teguhkan iman di hati..
Please wani..
Kembali ke jalan yg lurus..