Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, February 23, 2011

Andai itu jalan terbaik...

assalamualaikum.dah lame xberblog.dah xde mase sangat sbb final bakal menjelang n keje makin banyak.tp malam ni aku cuba luangkan mase jugak utk berblog.hum,hari ni,rase bersalah aku menimbun2.rase bersalah pd Allah,pd parents.sbb ape?sbb aku in a relationship.IN A RELATIONSHIP.dan benda nie sgt2 meng'effect' life aku.sangat2.aku rase sgt bersalah.sbb mmg hubungan ni HARAM.dalam Islam,xde istilah bercinta,bercouple.so knape aku couple?kalau dr dulu aku menyedari semua ni salah,haram,xbetol,sumpah ya Allah,aku akan sedaya upaya mengelak diri aku dr dicintai n menyintai,aku akan elak dr membuat hubungan dgn sape2.tp apakan daya,aku menyedari sesudah segalanya terjadi.dan skrg,hanya ada dua jalan,lupakan segala-galanya or jadikan hubungan ni halal.pilihan pertama,lupakan segala-galanya,mmg aku tak mampu ya Allah.ada sebab2nye kenapa aku tak boleh pilih jalan nie.bukannye sbb aku terlalu syg n cintakan die sampai tak boleh nak tinggalkan die,bukan,bukan itu puncanye,tp ade sbb lain yg hanya aku dan dia yg tau.maka,oleh sbb itu,aku perlu pilih jalan yg kedua.menghalalkan ape yg haram.tp jalan ni pastinya terlalu banyak halangan yg datang.tambah2 sbb kami muda lg dan masih belajar.sumpah,aku tak pilih jalan ni sbb aku gatai nak menikah or dah syg gile2 kat die,tp sbb rase bersalah aku pd Allah yg Maha Esa dan ingin menebus semula kesilapan2 yg pernah aku lakukan.sebenarnye dah lame aku fikirkan pasal benda ni,tp aku tak punya kekuatan untuk beritahu pd si dia.namun malam ni,rase bersalah aku semakin menebal,bersalah kerana meneruskan sesuatu yg mmg aku tahu haram tanpa membuat apa2 utk membetulkan ia.maka aku tekad,aku bincang benda ni dgn dia,aku bgtau die apa yg aku rasa.dan kami sepakat,andai ini jalan terbaik,aku mintak die jumpa ayah aku,terangkan segalanya,niat die dgn aku,sbb aku milik mak ayah aku,die kena mintak aku dr diorang.andai hubungan kami direstui,Insyaallah,dgn izin Allah,kami akan cuba membawanya ke jalan yg diredhai.aku berharap Allah akan permudahkan segala urusan kami walaupun aku tahu parents aku mcm mane.mungkin sukar bg mereka utk terima sume nie,sbb mereka tak pernah percaya pd aku,mereka masih menganggap aku ni anak mereka yg masih kecil dan belum dewasa.aku tak kate yg aku ni dah dewasa tp aku dah melangkah keluar dr zaman main2 aku.aku cuba mematangkan diri aku.aku harap parents aku dapat paham semua ni.Ya Allah,Kau permudahkanlah semua ni kerana niat aku hanya satu,membetulkan apa yg salah,agar kami tidak terjerumus ke lembah yg tidak sepatutnya.bantu kami Ya Allah.

No comments:

Post a Comment