Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, March 29, 2011

CiKgu SeKoLaH ReNDaHku..

Ok..hari Ahad lepas, aku jumpe fb cikgu time aku sekolah rendah kat SK Aminuddin Baki,Slim River dulu. Name die cikgu Ramlah.. Aku add la,then die approve. Lepas tu aku pun send la message kat die. Aku da boleh agak mesti die tak ingat kat aku punye sbb die ajar aku masa aku darjah 3 dulu,tahun 2001..dah 10 tahun kan,dlm tempoh tu da berapa ribu murid die ajar,mane la nak ingat kan.. so takpe lah,aku sekadar nak tanye khabar die.. tapi bile msg dgn die,aku respek r ckgu tuh,die jelajah kot profile aku nak tau aku buat ape skrg,n ayat yg paling aku rase tersentuh,die cakap 'sy bangge dgn kamu' n die doakan aku dapat 4 flat utk final..terima kasih sangat2 cikgu sbb sudi doakan sy..aku still simpan msj2 aku dgn die..

aku : Asalamualaikum cikgu..cikgu pernah ngajar saya dulu masa darjah 3 tahun 2001..mesti ckgu dah tak ingat saya dah kan..saya sekelas dengan Fathi dulu..ape2 pun saya masih ingat cikgu.. :-)


cikgu : waalaikumussalam wrbt...alhamdulillah dan trima ksih sudi add frens ngn cikgu. ..memang tak ingat tp mungkin lama2 nanti ingatlah..sekarang tengah buat apa?


aku : sekarang study kat matrik...ckgu sihat?masih ngaja kat SKAB ke?


cikgu : alhamdulillah sehat..harap azwani pun juga..Tahniah dpt masuk matrik..kena uat betul2...Dulu azwani kelas 3 apa ya?


aku : insyaallah..dah nak final dah pun bulan 4 nie..sy dulu kelas 3 melur..ala ckgu ingat tak ckgu noraini aris? die pindah sungkai dulu. skali la dgn saya. anak die amalina farhana.sy ingat gak cikgu maznah. huhu susah nak bg ckgu ingat balik. takpe2. skrg adik fathi,fasehah kat SKAB tu. sy jumpe fb ckgu ni pun melalui fb die.


cikgu : hi azwani da lebih 10 tahun...sukar juga nak ingat..cikgu lg ingat cikgu noraini aris..ank dia smka jugakan..ngan azwani ya....dia uat ape sekrang..sama ngan azwani ke? cikgu da tengok Post kamu n gambar2..best student spm sek trolak ya...TAHNIAH la...


cikgu : wah..ini bakal jd doktor la ya...course kajihayat(biologi)...cikgu doakan moga2 tercapai cita2 azwani...


aku : a'ah,anak die smka..thanks cikgu..sume tu berkat ckgu2 SKAB jugak ngajar sy dr darjah 1 sampai darjah 5..darjah 6 je sy pindah sungkai..ambik UPSR kat sane..cikgu Haslina n cikgu Maznah masih mengajar SKAB ke?


cikgu : cgu hslina masih d skab tp cgu maznah da pencen...ust mariam msh ada lg..cg noridah pun ada.


cikgu : ok azwani..cikgu nk cari maklumat dlm folder PPSMi...sambil nk buka sj intai2 fb ...Trima ksh pada azwani..dpt berkenalan semuala ngan kamu...Saya jarang jumpa mrd2 lama..pernah ada yg tak mau jumpa sy sbb takut...menyorok deme tu..da beso2 pun takut lg ngan sy...entahla..


cikgu : anyway BEST of luck in ur coming xam...do ur very best...sy bangga ngan kamu...sy doakan semoga dapt 4flat(betulke ejaannya)....


aku : hehe memang cikgu garang pun dulu..sy pun takut ngan cikgu dulu..tp sy sedar ckgu garang sbb nak mendidik kan..ok terima kasih sbb sudi sembang dgn saya..nanti krim salam kat ckgu haslina ye,suami die cikgu badrul kawan ayah sy..semoga ckgu sihat2 selalu n dapat terus berbakti kat anak bangsa...:-)




itulah perbualan kami malam tu..ntah kenapa kata2 cikgu buat aku rase bangge dgn diri sendiri dgn apa yg telah aku capai saat nie..even aku tak la secemerlang mana tp masih ade insan yg berbangge padaku..terima kasih ckgu..cikgu dah menaikkan semangat saya di saat sy rase sy tak mampu nak kejar impian dan cita2 sy..sy akn cuba yg terbaik..i will do my VERY BEST..


* terima kasih ayah sbb dah bank in duit dalam akaun aku..padahal aku tak mintak pun kat ayah,aku mintak kat mak je sbb aku takut nak mintak kat ayah..tp td mak call bagitau ayah dah bg duit suruh masukkan dalam akaun akak..itulah kasih ayah..tak betah tengok anak die hidup dgn hanya seringgit dalam tangan ( even sebenarnya kat cni takde duit pun takpe dah makan free ). thanks dad,i love u!

No comments:

Post a Comment