Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, March 29, 2011

Story about me..

Ntah kenapa tibe2 aku nak citer pasal aku..aku ni seorang yg sangat careless dan mudah melakukan kecuaian..ade satu malam tuh,minum air sambil men laptop..tup2 tertepis air tuh,habis kne laptop..kelam kabut gak la tonggengkan laptop tuh nak buang air atas keypad tuh..da la air manis pulak tuh..ni kalau ayah aku tau ni,mau kena marah..huhu..cuai giler..then kadang2 kalau kelam kabut sangat,contohnye bangun lewat,mmg mcm2 la jadi,ade satu pagi tu,punye berlari nak p bilik air,duumm kaki tersepak pintu grill dorm,pehh sakitnye Tuhan je yg tau..berdarah kot kuku aku..due tige hari gak r lebam,nak jalan pon dengkot2..tengok,cuai punye pasai..then kalau p makan,contoh kat KFC ke,ade je la bende yg tumpah,tak tumpah tak sah..kalau gune sudu lagi la,kadang2 terpelanting ayam la,nasik terabur la..huh,kdg2 malu gak..hee..tp nak wat camne,itu la aku..then kalau minum air gune straw,aku ni tak sah kalau tak gigit straw tu..kadang2 sampai hancur straw tu aku kerjakan..tu mmg tabiat aku..sape2 yg rapat ngan aku mmg paham sangat la..pastu aku ni jenis cepat marah n touching,yg ni aku tau aku dapat dr sape..of coz dr cikgu kz,ayah aku..huhu..aku mmg cepat panas,tp cepat gak cool..aku senang maafkan orang,cume aku susah nak lupekan..tapi even aku kuat marah,aku tak suke mencarut,sbb dr kecik mak ayah kitorang tak bagi ckp benda xelok,kalau ckp,nnty kne rotan..takut woo..sbb tu kitorang adik beradik panggil aku kau pun tak boleh,kne panggil akak,angah or whatever..jgn sebut bodoh ke bangang ke,dapat tau dek ayah dapat la pelempang se'das'..cmtu la kitorang dididik..so sampai skrg aku tak reti mencarut..n sampai sekarang aku tak tau apa makna perkataan yg pelik2..tp bile dah makin dewasa,makin pulak aku ter'exposed' dgn kata2 yg sebegini..dan kadang2 aku terikut..pastu aku ni jenis suke buat keje last minit,ini mmg 100% aku warisi dr ayah aku..study pun jenis last minit punye..agaknye sbb tu la result tak dapat 10A SPM kot..buat keje pape pun sume last minit..tak boleh nak buat awal2..n aku ni jenis kalau marah,aku nangis..tu je care yg paling baik utk aku elakkan diri aku mengutuk or mencarut bukan2..aku nangis sungguh2,then aku amek wuduk..tenang seketika..then aku tdo..humm..kite manusia ni beza2 kan..cmtu gak aku,aku tak perfect..Allah kurniakan aku akal fikirang yg bagus,tp aku tak gunakan sebaiknya..aku ni sangat malas..n aku takboleh nak berdikari..aku ditakdirkan mcm nie..clumsy,careless,lazy,sensitive n so on..but di sebalik sume tu,kalau orang yg betul2 mengenali aku,die akan menerima aku seadanya..coz mengenali aku adalah satu cabaran...

* don't judge me if u don't know me well...

humm..ni lah gurls yg clumsy,careless n ntahape2 tu kan........


die mmg suke bab meng'snap' pic ni..huhu..


ni mase baru lepas webcam..hee...


ok dah puas snap pic..hehe..

* aku mmg minat pink!


No comments:

Post a Comment