Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, April 10, 2011

11 months - AwAk & SaYa

10 April 2011..today genap lah 11 bulan kitorang bersama as a couple ( sorry i didn't like to mention this word but that's the reality ). So entry kali ni sy nak dedicate buat dia. Dia,who's him? Ok let me introduce him first.Well sy tak la adore him sangat,dan tak la cinta mati or ape istilah budak2 skrg,'syg ketat2??' ieu so disgusting that words. Die cume seorang yg biasa je bg sy. Seorang kenalan lama,kitorang kenal mase form 1. Mase tuh kitorang sama2 dalam satu kelas,yg mane ayah sy ialah guru kelasnye dan die adalah ketua kelas ( tak silap sy la ). Ok his name is Ahmad Taufiq bin Baharuddin ( kot ). Sorry kalau sy eja salah. N this is him.

Die ni gile2 cket kadang2..huhu..


Kdg2 mcm budak2..


But dye ni la yg sy maksudkan..org yg ade dlm hati sy skrg..well kitorang kenal mmg dah lame,dah 6 tahun tp baru last year contact balik n ehem2..hehe..ntahla,sy pon tatau pe yg wat sy leh tersangkut ngan mamat niy..he's 19,studied industrial design at UiTM Merbok,Kedah..sejam je perjalanan dr Kolej Mara Kulim tempat sy menuntut skrg. Kdg2 kitorang ade gak jumpe. Beli barang same2 or g jejalan. Tp x la selalu sbb masing2 busy kan. Well kalau nak ikutkan kitorang ni salu je gaduh,boleh kate hari2 ade je bnde yg nak digaduhkan. Ade je yg tak kne n so on. Mmg susah nak paham sy nie. N begitu juge die. Sy pun susa nak paham die n terime care die mcm mane die terime care sy. Tp of course,sbb kitorang sabar undergo sume nie,still maintain smpai skrg. Tengok kawan2 kat fb,dah bersilih ganti pasangan,tp sy,masih in a relationship dgn orang yg same. Harap2 kekal sampai bile2. Malas nak tuka2 couple dah. Sekali dia di hati,biarlah selamanya dia di hati. Dalam berhubungan ni,yg penting kita jgn lihat ke belakang. Sejarah silam,benda2 yg dah lepas,jgn dikenang. Just semat dalam hati as kenangan. Tak perlu nak mengimbau kembali bnde yg dah lepas. Yg dihadapan kita adalah yg terbaik Allah hadirkan. Everything has its pros n cons.

Well,sepanjang kita bersama,dah macam2 kenangan kitorang lalui. Pahit manis,sume dah rase. Tipu la kalau takde ujian yg datang menguji kesetiaan kami. Pernah je sy rase nak tinggalkan sume nie. Pernah je sy rase dah fed-up dgn hubungan nie. Pernah je rase tak yakin atas kejujuran n kesetiaan dia. Dan pernah juga hati ni tak yakin akan kesetiaan diri. Tp bile pkir2 balik,ape la guna couple kalau sekadar nak putus. Mmg la kalau dah wat salah yg betul2 boleh menghancurkan hubungan,nak buat mcm mane kan. Tp setakat ni,alhamdulillah. Still going well. Ade la pernah hati sy terluka,tp sy maafkan sebab sume manusia buat salah. Bukan bermakna sy maafkan sbb sy lemah or terlalu menyayangi die. Tak. Biarlah hanya sy yg mengerti. Cume sy harap kesilapan lalu takkan berulang. Once we love that person,appreciate n don't take things for granted.

Kadang2 manusia ni bile dah kehilangan baru tau nak menghargai kan? Kadang2 janji bukan main,tp last2,tinggal cmtu je. Taktau la. Kita takleh nak teka hati orang. So,jangan terlalu berharap. Dalam hubungan nie,mmg sy harap akan kekal sampai bile2,tp sy taklah terlau berharap,takut nanti sy yg akan kecewa. Kalau dia benar2 sygkan sy,pasti die tak akan kecewakan sy right? So sy tak mintak banyak,tak harap banyak. Sempena dah nak dekat setahun kita bersama ni,hope awak paham sy,dapat menjadi yg terbaik utk sy,sentiasa menyokong sy,ada di saat sy jatuh dan bangun,be a shoulder for me to cry on,and paling penting,be a good muslimin so that u can be my future imam. Insyaallah.

Awk,I'm not a good lover. Sy tak reti nak ucap kasih sayang selalu. Sy bukan jenis perempuan gedik yg sentiasa nak ckp I love u,i need u,i can't live without u,'b cyg honey ketat' ( yucks! ),n so on..Nope. Sy tak reti nak bermanje2 n tak suke buat bnde tu sume. Sy tak reti nak pujuk awk in case awk tersinggung. I'm just a simple girl,yg garang,tak reti pujuk orang,suke mendesak,egois,n mcm2 lg. Maaf kalau sepanjang kita bersama sy tak dapat jd yg terbaik utk awk. Maaf andai ada di antara sikap dan perangai sy yg menyinggung perasaan awk. Maaf andai ada di antara teguran & nasihat sy tak dapat awk terima. Ni lah sy. Seorang Nurul Azawani,anak bekas cikgu awak dulu,budak matrik yg clumsy,tak pandai berdikari n salu wat hal.

* sorry time nak final ni sy kuat marah,sy tensen dgn kimia,math n bio n segala jenis bnde yg ade lam pale otak ni. but thanks sbb salu ada dgn sy. thanks ahmad taufiq. hope our relationship will last forever.

Though I haven’t told you how much I care, how much you mean to me, it's not a good to say that I don’t value you, if you only know how much fear losing you then, you'll understand how much I care..


haha npk chubby la lam pic nih. btw,nak tunjuk KATIE sebenornye..
tu katie,...yg comel tue..

Ok..pens off!





No comments:

Post a Comment