Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, May 28, 2011

Bila saya terpakse buat keputusan....

Saya pilih . . .

KEBAHAGIAAN awak..

Terpulang la pada AWAK..

Jika AWAK bahagia dengan SAYA..

Pilih la SAYA..

Jika tidak..

Go away...

Saya cuba..

Tapi ALLAH tentukan..

Keputusan saya..

Di tangan AWAK..


Buku yg saya bg tu , adalah segala KENANGAN kita ,
Rasenye awak pun tahu kan sy ni suka menulis ,
Tapi saya stop , dah lame tak tulis lagi sbb salu tulis dalam blog pulak ,
Saya bagi awak bace sbb awak berhak ,
Sbb itu bukan kenangan saya sorang ,
Tapi kenangan kita bersama ,
Baca lah dgn ikhlas ,.
Awak akan paham maksud yg tersirat ,
Awak akan paham apa yg awak tak nampak selama ni ,
INSYAALLAH..


Hum setahun dah berlalu pergi..
Meninggalkan 1001 memori ,
Mungkinkah masih ada lagi setahun dan seterusnya utk kita ?
Hanya Allah yg tahu ,

JODOH dan PERTEMUAN di tanganNYA..

Tapi saya benar2 berharap, awak lah jodoh saya ,
Sbb.. Hanya saya dan awak yg tahu kan . 


Tuesday, May 24, 2011

Terima kasih awak !

Setelah beberape hari gaduh , finally aku decide sumthing , that is aku wajib dan harus jumpe dye untuk mengelakkan aku terus mara dye. so ptg td aku ajak dye pegi pasa malam. nasib baik die nak datang. thanks sbb xego. tengok , pelik betol kitorang ni , bile jumpe x pulak gaduh. haish. automatik berbaik. 
finally aku dapat gak selendang yg dari dulu aku nak, tu pun setelah beberapa kali aku mintak kat dye. haha. terima kasih banyak2. syg kamu tauk !

hum. actually td aku nak mintak maaf kat dye tp aku xtau nape bila berhadapan dgn dia aku tak dapat nak ckp tentang hal serius2 nie. taktau nape. sbb bila ada ngan dia aku selalu happy. sampai aku lupa segala masalah kitorang. taktau la nape. dia pandai melayan karenah aku , pandai bergurau dgn aku pe sume. n sume tu buat aku rase seronok n selesa bila bersama dye. dan mungkin sbb tu aku sangat susah untuk membenci dye. sbb dye buat aku bahagia. 

gaduh la besar mane pun. x pena dye lepaskan aku even sekali. bile aku tanye kalau dah tak tahan nape xlepaskan je ? dye jawab sbb dye sayangkan aku. ouh sanggup yer tahan sume ni sbb sayang. ntah laa. betul ckp kamu, lau owang lain mesti dah tak tahan, tp ade sorang yg tahan. ade sorang yang langsung tak ego dgn aku , ade sorang yang salu buat aku happy , tapi tu dulu. dah jd sejarah pun, skrg aku bahagia bersama kamu. dan mungkin ada hikmah di sebalik perpisahan yg terjadi dulu. aku dipertemukan dgn kamu. dan aku merasa bahagia. walaupun salu gaduh , tapi kita tetap bersama , rite ?

thanks again. really appreciate what u did. moga kebahagiaan akan sentiasa dekat dgn kita. moga cahaya keimanan menyinari hidup kita dan moga kesetiaan kekal di hati kita. selama-lamanya. 
Asalamualaikum semua..

Yesterday my day was suck. But today i hope it will get better. Insyaallah.
Hari ni pagi2 lagi wani dah bgn sbb nak teman opah pegi IJN. Dalam kol 8 pakngah datang ambik. so in the journey,pe lgi,tido la. haha. sedar2 dah sampai. then opah g ambek darah pe sume,then pegi makan,tapi makanan kat kafe lak dah abis,so terpakse la singgah R&R. dah makan pe sume,balik. ok tu je. huhu.

bukan tu yg nak cer pon. tp tentang hubungan aku yg semakin kritikal tahap gila2.
hurm. kalau tak kuat, nak je aku putuskan hubungan ni.

adoi..tader mud nak menaip..t sambung lek..huhu

Thursday, May 19, 2011

Please don't judge me before you even know me..

Hye guys. Thanks for reading.

First of all,syukur alhamdulillah for my result. I really thank Allah for that. Also a token of gratitude to my lecturers,parents and friends. Subhanallah,what an amazing life. I realise that i'm not a really hardworking person,but Allah give me chances to succeed in life. He never let me down. For that,i'm really grateful.

Hum. But life is not always easy. Sometimes,its hard. Very2 hard. Guys,please don't ever judge me before u even know me. I know i'm not a good person,that wear 'tudung labuh',wear 'jubah',not have a relationship with anyone,obey my parents all the time. True,i'm not a really good person.  But i'm not bad. Please don't said that,'ish budak ni,xhabis2 tulis pasal cinta','dia ni asik dok post status feeling je','mentang2 la dia anak cikgu,pandai,leh la nak berlagak','ko xpela,ko pandai','dia ni mentang2 ar lawa,cute,sombong tak balas mesej aku,tak balas chat aku'. damn guys,suka2 hati je nak nilai aku ni sombong ar pe ar,such an annoying person!
it's been about a thousands time i've got comment like that from the person i don't even know. wth??

guys,please. i wrote things about my feelings coz this is my own blog. so don't put any judgement on me. tak semestinye yg bercinta tu jahat kan hanya kerna kamu xbercinta? make sense right. bg peluang la kat saya ni utk tak jadi perfect sbb saya mmg xperfect pon. risaunye saya kalau kawan2 saya yg stok alim2 n baik2 tu judge saya bukan2. please don't my dearests friends.kadang2 saya malu jugak tau bila ada kengkawan yang baik2 tu dok bace blog saya or komen status saya yg about feelings nie,saya pkir mesti dorang ni anggap saya        
cam lemah gila dok hanyut dalam perasaan. hum bukan mcm tu. mmg la kadang2 saya down,saya taktau nak luah kat sape so saya tulis dalam blog. tak niat nak bukak aib sendiri,lagipun tu cume feelings rite? nothing personal bout that. sume orang pernah marah,sdih,kecewa,ditipu,gembira n what so ever. it's universal.

furthermore ( ceh cam tulis esei b.i time pmr lak ) , we are just human rite. ada turun naiknya. ada buruk baiknya. ada pros and cons. mungkin di satu sudut saya baik,dan mungkin di sebelah lagi tidak. dialu2kan untuk menegur tapi digalakkkan untuk tidak menyinggung perasaan saya kerna saya ini seorang yang amat2 sensitif. mudah tersinggung.

anyway,today saya kne marah. salah saya ke? mungkin. yeah saya tgh sakit sekarang. so mmg saya agak baran n sensitif towards everything. salah kot cara saya mengambil berat. salah kot cara saya menyayangi someone. salah kot. sume bnda saya buat sume salah kot. hum. touching beb. nak nangis je ase ni. tapi buat pe nak nangis kan? dia kata saba dia ada limit. oh yeke? dah sampai limit ke? maafkan saya. then nak buat apa kat saya? humm. tengok,saya tulis pasal perasaan lagi kan? saya taktau nak luah kat sape. saya ada kawan2 tapi takkan nak cerita kat mereka. parents? xmungkin. dia? hum. dia marah kat saya kan. yela saya dah agak one day mesti la dia fedup kan kalau asik kena mara. maafkan saya. bukan niat saya.

saya betul2 minta maaf. mungkin awak tak perasan perasaan saya. mngkin awak jarang baca blog saya. mungkin awak tak tahu apa ada dalam hati saya. tapi kalau awak nak hukum saya,bagi saya peluang untuk buat awak paham,betapa berharganya setiap pengorbanan dan kasih sayang awak pada saya. betapa saya hargai kehadiran awak dalam hidup saya dan betapa sukarnya melepaskan awak pergi...............

Wednesday, May 18, 2011

Aku rase bersalah !

Semalam, aku mara lagi. Mara mara n mara. Sbbnye? Sbb die lambat msj aku. Cas hp la ape la. Punye teruk aku mara. Maybe sbb aku tgh sakit,dia wat hal pulak. Mmg bertambah2 la tensen aku. Tapi die tetap msej aku even dye kne mara mcm mane pon. N itu membuatkan aku ase bersalah.

Tapi. Today mmg aku salute kau topek.!

I'm ruin ur day rite?? Mesti kelam kabut kau sbb aku.
Kau ni kenapa wani oii? Kcian la kat dye. Makan pon idak lagi sbb nak bagi kau makan! Ciss. Ta gune punye awek. huhu.

Betul la aku ni selfish. Betul la aku ni tak pkir orang lain.
Dan betul la dia sangat mementingkan aku.

I'm SORRY fiq ! Serious shit i'm SORRY !

Sbb aku kau kne kelam kabut. Sbb aku kau ta bole na enjoy dgn kawan2 kau.
Sorry buat kau mcm nie. Nak buat mcm mane aku mmg mcm nie.
Lagipun aku ta tipu kau bila aku kata aku sakit. Mmg aku sakit.
Mmg aku nak perhatian kau.
Tapi aku ni kadang2 tak pkir kau kan.

I'm SORRY again.

Melampau2 kan aku? Allah,xde niat nak nyeksa perasaan orang lain. I know you have feelings too but sometimes i'm too busy look after my feelings without even thinking about yours.
N untuk hari nie,TERIMA KASIH awak. Terima kasih sangat2. I really appreciate what u did.
N i really2 feel guilty right now.

*SIGH.

N semalam jugak,aku rase aku telah melukakan hati someone. Aku nak mintak maaf banyak2 kat dye. Bukan niat aku nak buat kau terluka lagi. Aku nampak status kau kat fb. Aku tahu kau terluka sbb aku. Aku tau kenapa kau post lagu 'Saat Terakhir' tu. Aku tau sbb aku. Maafkan aku. Aku tak bisa menyayangi kau melebihi dari yg sepatutnye. Kerna hatiku masih pada dia. Sedikit sebanyak perhatian yg kau beri sebelum ini pernah membuat aku keliru. Tapi maaf,cinta ini hanya untuk dia. Aku tak bisa memilihmu. Sbb aku dah terlanjur mencintai dia. Dari dulu hingga kini. Tapi kita masih kawan kan? Tolonglah jangan hukum aku hanya sbb ini. Bukan salahku. Aku tak pernah bagi kau harapan kan? Sbb aku tahu aku tak boleh menyayangi kau lebih2. Lagipun,aku nak menghargai apa aku ada sebelum aku kehilangannya. Terima kasih sbb kau juga sudi menyayangi dan mengambil berat akan diri ini. Tapi maaf kerana telah melukakan hatimu. Mungkin satu hari nanti kau akan mendapat sesorang yang jauh lebih baik dariku. Aku doakan. Dan ingat,bukan aku tidak menyayangimu,aku sayang. Tapi tidak seperti sayangku pada dia. MAAFkan aku.

Fiq,thanks. Thanks a lot. You may not be the best,but you have try your best.

Maafkan insan yang lemah ini. Maafkan segala salah silap. May ALLAH bless us.

* currently waiting for my matrik's result. i've wait since morning but damn,nothing happen. where's the result??

Tuesday, May 17, 2011

Tuhan sengaja menduga kita..

Tuhan sengaja menduga kita..
Di mana kesabaran manusia..

Everything happens for a reason. Even we can't see it,but we can feel it. That exactly what i feel now.
Mungkin Tuhan hendak mendugaku. Atau mungkin Tuhan hendak menunjukkan something padaku.
Every cloud has a silver lining. Ada hikmah di sebalik apa yg terjadi. Aku tidak mahu menyalahkan takdir. Aku hanya mahu menyalahkan diri sendiri. Yg jahil dan lemah.
Hanya aku minta,Tuhan bukakan pintu hatiku utk menerima hidayahNya.
Hanya aku minta,Tuhan lindungi aku dari hasutan syaitan.
Hanya aku minta,Tuhan lindungi aku dari nafsu dan mainan perasaan.
Kerna aku memang hamba yg sangat lemah. Yg sangat rapuh imannya.
Yg sangat cetek pengetahuannya.
Yg sangat mudah terpedaya.
Yg sangat mudah dipedaya.

Ingin saja aku lari. Lari ke satu tempat yg membolehkan aku mempelajari apa yg tidak aku ketahui. Ke satu tempat di mana akalku bisa menundukkan nafsuku. Ke satu tempat di mana imanku mengatasi hasutan syaitan.

Ya Allah,izinkan aku bertaubat sebelum aku menemui ajalku. Izinkan aku bisa menyebut namaMu di akhir nafasku. Izinkan aku hidup di bawah payung rahmatMu,dan mati di dalam lindunganMu.
Andai ingin Kau tarik nyawaku,izinkan aku sempat meminta maaf pada kedua ibubapaku,pada semua yg mengenaliku,atas dosa2 yg pernah aku lakukan,dan andai tiada kesempatan bagiku,hanya kuharap,Engkau maafkanlah segala dosa ibubapaku,Engkau lindungilah mereka dunia akhirat,kerna merekalah anugerah yg tidak ternilai buatku.

Dan terima kasih Ya Allah atas kesempatan hidupku ini. Atas segala nikmat dan kurniaanMu.

Moga cahaya hidayah menyinari kegelapan hidupku.
Moga pintu taubatMu sentiasa terbuka buatku.
Dan moga aku bisa menjadi hamba yg bersyukur.

Me + You = Undefined. :-D

Hari tu 10 Mei 2011 genap la setahun hubungan wani dgn ahmad taufiq. Kitorang celebrate dgn g jejalan. He bought me a novel. Thanks dear. Then semalam,semalam mmg seumur hidup wani takkan lupa apa yg terjadi. First,mula2,kitorang pegi kubur mak dye. Saje je nak melawat kubur memandangkan wani ni ta pernah tengok kubur. Mula2 semalam tu tanye kat dye,dye ade ke melawat kubur mak dye semenjak balik cuti ni,dye kate takde,wani tanye la nape,dye ckap separuh hati dye nak g,separuh lagi tak nak sbb kalau dye pegi,dye akan terkenangkan arwah mak dye. Then wani ajak dye pegi dgn wani. N dye terus setuju n esok jugak dye cakap kite pegi. So kitorang pon pegi la same2. Then dye bawak aku g umah dye kat slim tu. N paling wani ta sangke,turun2 je nenek tu dok peluk wani,cium2. Then dye kenalkan nenek ni nenek topek sambil dok cium2 si topek tu gak. Wauu,first thing terlintas kat my mind,untung topek,even dye dah takde mak,tp ramai yg sayangkan dye. Even nenek tu bukan nenek dye betol,just nenek jiran depan umah dye,tp wani nampak yg nenek tu betol2 sygkan dye. Tp malu pon ade bile topek dok kenalkan wani dgn family2 dye.

Then yang ni lagi wani tak sangke. Ayah dye pulak! Pehh wa cakap sama lu , segan gila na mati ar masa topek ckp,jum jumpe ayah,ayah na jumpe. Sumpah nak mengelak tp topek pakse gak. Dye cakap bila lagi na jumpe ayah. Ayah na jumpe. Aduhhh,segan gila la. Dgn keadaan yg sangat mengover diri ( mase tu kat uma nenek depan uma dye tu),wani pon melangkah ke umah dye yg mana time tu ayah dye ada. Jumpe2 je,ayah dye ajak kitorang berdua masuk umah. Duduk mcm berdiskus lagi. Ha amek kau. Huhu. Then macam2 la pakcik tu cakap. Tapi paling wani ta bole lupa,ade dye tanye wani terus terang,kamu dgn anak pakcik ni macam mane sebenarnye,kawan ke atau lebih dr kawan? Hahahaha aku dok tersenyum2 je kat citu; Ape la ayah dye ni,sumpah wat wani segan. Yg si topek lak dok senyum2 sebelah wani. Cehh,bukan na tolong. Huh,last2 berakhir jugak sesi bersama ayah dye. Haha mmg kenangan seumur hidup r. MAne pernah dowh sebelum ni couple sampai jumpe mak ayah,. Ni la first. Huhu. Tp wani respek ar ayah dye. Mmg stail. Dye ckp,'pakcik mmg style mcm ni,pkcik tak kesah sape anak pakcik ni pilih,tp pandai2 la korang bercinta,ingat lagu kalau berpacaran tu,lagipun,topek ni dah takde mak,so paham2 je la kan'. Mula2 wani ta paham ape yg dye nak maksudkan. Ape kena mengena dgn takde mak.

Balik tu,wani tanye topek,ape maksud dye. Mula2 topek ckp maksud dye xleh nak diungkap dgn kata2. Then wani desak gak suh bgtau. The dye ckp 'kan abg dah ckp,i have u only. Once my heart broke,it will bleed forever. N when i'm cry about it,only my mum can calm me. ' N wani paham. Dye pernah ckp sebelum ni,'hidup abg hanya ada kamu' walaupun nampak xlogik,tp ntah. Wani pun sebenarnye ta paham. Actually mmg susah na paham ahmad taufiq nie. Dye jarang tunjuk kasih syg tp dye sangat memerlukan. I know that. Sbb dye pernah ckp kat wani mase dalam tepon time kitorang gaduh,'my life is for you,tak pernah abg buat sume ni sbb seorang perempuan'. n he make me cry with that words. Entahlah,kadang2 lelaki ni mulut je manis kan? tp xpe la,setakat ni wani tahu dye ikhlas. Esok lusa biarlah Allah yg tentukan. Wani pernah ckp kat dye, " wani takkan tinggalkan abg melainkan abg sendiri yg lepaskan wani " n dye tye, " why should i do that? " wani jawab. " mungkin satu hari nnti abg akan jatuh cinta ngan org lain plak,mane tahu kan " n he replied " i only want u. nope. xkan. " can i believe his words? can i trust him? Sesungguhnya hidup ni mmg penuh dgn misteri. Kita tak tahu apa yg akan terjadi di masa depan. Tak mahu terlalu berharap nnti diri sendiri yg merana.

In a relationship with him teach me a lot of things. A lot. Going to his house yesterday,knowing his family,make me know who is Ahmad Taufiq. Dunia kita sangat berbeza. Sangat2. Kehidupan kita,family kita,cara hidup kita,sikap kita. Semalam,ade something happen. Something bad. Then wani ckp kat dye,'perkara pertama wani pikir is my face'. Then dye ckp 'perkara pertama abg pikir is you' sentap gak wani. Nampak sangat wani ni terlalu pentingkan diri. Just pkir sakit wani,wani lupa dye pon sakit. Tapi dye ta tunjuk pun dye sakit. Dye hanye pkirkan wani. Sume dye buat utk wani. Padahal mmg wani yg salah. But dye ckp salah abg. Takde pun dye nak salahkan wani ke ape. Takde pun dye na mengungkit sal tuh. N for that,thank you abg, I realise that when a man fall in love,he really mean it,he really love that person with all his heart. While me? Hati wani berubah2. Sekejap syg,then bila dye buat hal,xmsej ke ape ke,mule r ckp menyampah la,benci la,sedangkan dye,even dye marah mcm mane pun dye ta pernah ckp dye benci wani. Sbb wani tau,he love me.

Sory sbb wani tulis panjang2. ni merangkap sempena anniversary sekali. lgpun dah lame xupdate blog kan. semalam mmg penuh dgn kenangan. pahit manis kita lalui same2. n setahun ni dah mengajar kita mcam2. mengajar kita menjadi lebih matang dlam hubungan. tapi,pabila dye kenalkan ngan wani ngan most of his family,i realise something. sekaligus mcm hubungan ni dah di tahap serius. i'm afraid we can't go on. i'm afraid if we are too weak to face the challenges after this. yela,pasni wani pulak masuk u. mesti lain pulak nanti. humm. hope we will always stay together. like u said yesterday,'bila abg dah siyez dgn sumone,i will try not to loose her". yeah,wani berani ckp,hubungan ni masih bertahan sbb dye. wani ni dah bape kali mintak putus dalam hubungan ni,gaduh je mule la ckap na putus la ap la. but he never let me go. never. mungkin sbb itu kami masih mampu teruskan hubungan ni even hari2 dok gaduh.

last but not least,i hope u appreciate what u have my dear. coz all we need are not only love,but also loyalty.
thanks for all those memories. thanks for always be with me. thanks for loving me for who i am.

* i don't know why but i still love you.

slim village,his house.

Thursday, May 5, 2011

Mungkin saya bukan jodoh awak..

Assalamualaikum..
Entry kali ni semua buat seorang insan yg pernah aku sayang..
PERNAH..skrg aku taktau samaada aku masih syg dia lagi or tak..sbb dia dah banyak berubah,,
Dia bukan lagi insan yg aku kenal setahun yg lalu..
Yg tak pernah menyakiti hati aku,yg tak pernah menolak kemahuanku..
Yg sanggup buat apa saja demiku..
Yg sanggup mengalah,sanggup ketepikan egonya demiku..
Yg baginya,agama didahulukan..
Dan paling penting,yg setia dan jujur dgn ku..
Tapi kini,semua tu dah makin pudar..
Dah makin hilang ditelan arus masa..
Dan aku semakin tertekan..
Aku semakin merasa kehilangan orang yg pernah aku sayang..
Setiap hari ada saja yg salah,yg tak kena di mataku..
Tapi itu sume tidak memudarkan cinta dan syg aku pada dia..
Yg aku benar2 kecewa..
Kenapa dia harus tak jujur sama aku..
Kenapa dia buat aku kecewa kerana perbualannya dgn perempuan lain?
Ya Allah..bukan pintaku ingin rasa cemburu ini..
Tapi aku ini manusia..seorang perempuan..
Sudah pasti aku cemburu..
Wahai Adam,andai benar aku ini orang yg kamu cintai,kenapa perlakukan aku sedemikian?
Jujurlah wahai Adam..jangan kau buat aku seperti tak wujud dalam hidupmu..
Hargailah apa yg kamu ada..kerna itu kurniaan Tuhan untukmu..
Rasa cinta ini anugerah buat setiap insan..
Namun kitalah yg menjaganya..menghargainya..dan memeliharanya..
Janganlah kamu korbankan segalanya hanya kerana perasaan kamu..
Aku tahu aku bukan yg terbaik buatmu..
Dan untuk itu,aku rela jika bukan aku yg kamu mahu..
Aku rela jika aku yg terpaksa mengundur diri..
Semoga kamu bahagia..
Dengan setiap insan di sekelilingmu..
Mungkin bukan aku untukmu..
Mungkin....... :'(


* i can't ever hate you,coz i will always love you.. eventhough its hurt..i'm sorry 4 not being the best..

tak pernah ade rase sesal dalam hati ini kerna pernah menyintai dan menyayangi kamu..



Tuesday, May 3, 2011

Eksiden

Baru2 ni kan,dengar cite ade dak trolak sorang meninggal sbb eksiden. Ngeri kot dengar. Huhu, Tu la,bg bawak moto sebelum ade lesen. Budak mentah dibaginye bawak moto,yg neuron2 masih belum berkembang sepenuhnya. Depa mane bole pkir lagi baik buruk. Yg depa tau,na cepat sampai. Kadang2 tengok signal pon ta bg,main kua je kat simpang tuh. Mane la tak terjadi ape2 yg buruk. Tapi yela,da ajal budak tu kan. Kita ta bole na salahkan sape2. Takdir Allah. Cume kite kalau bole elak,elak la. Parents should be aware of this kind of things. Don't put too much trust on your kids,coz they know nothing. They still a kids. Even a teenager maybe,but if they stil under age,please,do be aware. Malang tak berbau kan.

Ok dalam soal ni wani nak ambik contoh pe yg my parents lakukan., Kitorang ni sampai skrg takde moto. Langsung takde. Ayah mmg taknak beli. Sbb apa? Sbb adik2 wani mostly boys. N depa ni mmg teringin beno nak moto ni. Tapi jgn harapla ayah nak beli. Sbb ayah tau,kalau depa dapat moto,kompem pecut habis. Kompem bawak ta ingat dunia. Kompem dok merayau je kat luar ta ingat jalan na balik umah. Sbb tu ayah ta belikan moto. Pegi mane2,mesti mak yg bawak. Na kua pegi uma kawan,naik basikal je la. Bila adik2 dah besar ni,depa malu nak naik basikal,so.. dok umah je.. hehe. Same gak cam wani,sampai skrg dowh tak reti bawak moto. Ade penah bawak sekali dua je. At least tau la jugak kan. Hehe. 

Bagus jugak my parents buat mcm tu. Banyak advantages die. Kitorang ta kua umah,ta wat bnde bukan2,ta melepak kosong ngan kawan2,ta bahyekan nyawa. N so on. Remaja ni minda depa lain. Bukan cam orang dewasa. Sbb tu kerajaan tetapkan umur ambik lesen moto atas 16. Humm. Moga2 ramai parents yg sedar tentang perkara ni. Jangan sbb nak senang,lepas je anak2 naik moto even belum ade lesen g. 

* keselamatan tu penting. jangan pkir senang je. 


Eksiden

Baru2 ni kan,dengar cite ade dak trolak sorang meninggal sbb eksiden. Ngeri kot dengar. Huhu, Tu la,bg bawak moto sebelum ade lesen. Budak mentah dibaginye bawak moto,yg neuron2 masih belum berkembang sepenuhnya. Depa mane bole pkir lagi baik buruk. Yg depa tau,na cepat sampai. Kadang2 tengok signal pon ta bg,main kua je kat simpang tuh. Mane la tak terjadi ape2 yg buruk. Tapi yela,da ajal budak tu kan. Kita ta bole na salahkan sape2. Takdir Allah. Cume kite kalau bole elak,elak la. Parents should be aware of this kind of things. Don't put too much trust on your kids,coz they know nothing. They still a kids. Even a teenager maybe,but if they stil under age,please,do be aware. Malang tak berbau kan. 

Ok dalam soal ni wani nak ambik contoh pe yg my parents lakukan., Kitorang ni sampai skrg takde moto. Langsung takde. Ayah mmg taknak beli. Sbb apa? Sbb adik2 wani mostly boys. N depa ni mmg teringin beno nak moto ni. Tapi jgn harapla ayah nak beli. Sbb ayah tau,kalau depa dapat moto,kompem pecut habis. Kompem bawak ta ingat dunia. Kompem dok merayau je kat luar ta ingat jalan na balik umah. Sbb tu ayah ta belikan moto. Pegi mane2,mesti mak yg bawak. Na kua pegi uma kawan,naik basikal je la. Bila adik2 dah besar ni,depa malu nak naik basikal,so.. dok umah je.. hehe. Same gak cam wani,sampai skrg dowh tak reti bawak moto. Ade penah bawak sekali dua je. At least tau la jugak kan. Hehe. 

Bagus jugak my parents buat mcm tu. Banyak advantages die. Kitorang ta kua umah,ta wat bnde bukan2,ta melepak kosong ngan kawan2,ta bahyekan nyawa. N so on. Remaja ni minda depa lain. Bukan cam orang dewasa. Sbb tu kerajaan tetapkan umur ambik lesen moto atas 16. Humm. Moga2 ramai parents yg sedar tentang perkara ni. Jangan sbb nak senang,lepas je anak2 naik moto even belum ade lesen g. 

* keselamatan tu penting. jangan pkir senang je. 


Kalau la bakal suami saya mcm ini.. :-D

Ouh tajok post mcm da gatai nak kawen jer kan. Eheh.. takde la. bukannye nak kawen lagi pon. saje je nak berangan sebentar. haha. oke,tetiber rase teruja tengok orang yg mcm ni..


ncem gile siot! haha.,
ade lagi ade lagi..


huhuhuhu..cute gile !!


waduh2..awat die ni ncem banget..huhu..

haha. sumpah aku terpikat gile tengok muka dia. ncem giler. da la ncem,cute lak uh. waaa. haha. eh pekena aku nih. hee. tader lah,td tgh bowink2,aku tengok la sinetron aqso & madina uh. then macam suka pulak tgk muka aqso uh. dah la dye melakonkan watak baik,suami yg penyayang..pehh kalau la aku dapat suami mcm tu di alam realiti ni,alangkah bertuahnya aku. hehehe. aqso ni name sebenar dye dude harlino. dah kawen dah pon. ( melepas aku ) haha. takde ah,aku bukan nak kat dye pon. cume aku suka lakonan dye n watak dye lam cite uh. sumpah aku teringin laki cam dye lam cite tuh. huhu. 

ala tp aku terima jer sape n mcm mane pon rupe bakap suami aku t. tp kalau leh taknak la 

muka camni.. huhu..


bia la yang sedap mata memandang. hee. ta encem sangat pon takpe lah. tp lau dapat yg ncem lg bagus.
leh dapat anak comey t. hik3. 

tp depa nak ke bini macam ni..




huhuhu. kompem mane2 laki pon taknak kan. kecuali la dah mmg jodoh depa. fuhh. bile tengok gambar2 dorang ni.aku bersyukur gile2 jd diri aku. even la ta cantik mcm miss world,mcm pelakon2 kat tb tu. tp still ade rupe n sedap mata memandang, hahaha. pasan jer aku nieh!

thanks mak ngan ayah sbb lahirkan aku yg mcm ni....





okey lahh. cukup takat niey. dadaaa!

Monday, May 2, 2011

Jangan suka orang2 mcm ini..

Entry kali ini agak kurang aja. Kerana saya,Nurul Azawani agak marah dgn insan bernama lelaki yg xsedar2 diri dia tuh dah ade AWEK. Pegi mati laki2 mcm ini. I hate u guys. Begitu juga perempuan yang gatal gile xsedar2 diri tuh suda berpunya. What the hell nak bgtau sume yg awak tuh single sedangkan awak tuh couple?? GILA. Tolonglah ibuk2 bapak2 sekalian. Menyampah giler tauk. Lelaki2 yang macam ni,better ta payah ada awek. Jangan nak seksa kami perempuan ni. Kalau dah ada awek tuh,setia lah. Jaga lah elok2. Ta paya la nak g layan pompan lain lak. Ingat diri tuh ensem bebenor ler?? MArket sangat la? Aduyai..perassan lebey..kire ok la awek korang tuh nak kat korang. Kalau dia taknak,ntah2 takde sape nak kat korang. Haha.

I talk based on my experiences. I used to know a guy. Tak NSEM pon. Tak CUTE pon. Bese2 je. Nasib bek tak hodoh je. Haha. Then i yg agak BLURR n STUPID that time,TERsuke lah kat dye. Mula2,alahai,ayat manis gile tahap tak ingat. Punye nak kat i yg cute mute ni kan (hahahah pasan gile). Baik gile la mamat tuh,mintak pe je dapat. Sampai sanggup wat keje gile demi i. Kih2. Tapiiiii. LAme2 mule tunjuk belang yang tak bape cantik tuh. Mule la ego pe sume. Chaitt. KAu nak lawan ego aku? Pegi mati k. Ta mungkin. KAu marah aku? Aku marah kau balik. Beribu2 kali ganda. Hahaha. Okey2,sambung cite. Die ni mule2 je nampak oke. Lame2,satu2 bnde terbongkar. I ni jenis yang agak cemburu dan tak percaya kat orang, so awal2 g i dah mintak pasword fb dye. Bia i tau apa dye wat. Bile jumpe je i bace msej die. So that i will know who n what he msg. So bile dah i ni buat mcm tuh,mcm2 bnde la i dapat bongkar. And i strictly stand on a statement,DON'T EVER TRUST A GUY. Nampak je mcm baik,tp belakang,na jumpe pompan lain lah,msj mesra2 la. I pena bukak fb dye n bace pe dye chat ngan pompan lain,nampak sangat dye yg mule dulu. Then dok nyembang  na jumpe la ap la. Gile. Kau pehal? Weyy kau kemaruk sangat ngan orang lain kau blahh ok. Jangan nak menyibok dalam hidup ak. Tak hingen laki mcm KAU. I can get thousands better than u.

well guys,i'm not perfect too. but i still know what can and can't be done. i don't want to be labelled as a liar,a jerk,a playgirl,a 'gedix' gurl n what so ever. i just wanna be me. a girl that not like others. if there are peoples who HATE me,u r pleased to do coz i certainly doesn't care at all. i want to live in my world with peoples who love me,who care about me. that's all. i love peoples who love me,n i hate peoples who hate me. n i hate LIARS. i hate PLAYBOY. i hate peoples who don't know how to appreciate others. i do appreciate love,but i do hate it when it obviously turn out into a freaky jerk! sue me if i'm wrong.

* i'm tired of loving wrong peoples.