Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, May 17, 2011

Me + You = Undefined. :-D

Hari tu 10 Mei 2011 genap la setahun hubungan wani dgn ahmad taufiq. Kitorang celebrate dgn g jejalan. He bought me a novel. Thanks dear. Then semalam,semalam mmg seumur hidup wani takkan lupa apa yg terjadi. First,mula2,kitorang pegi kubur mak dye. Saje je nak melawat kubur memandangkan wani ni ta pernah tengok kubur. Mula2 semalam tu tanye kat dye,dye ade ke melawat kubur mak dye semenjak balik cuti ni,dye kate takde,wani tanye la nape,dye ckap separuh hati dye nak g,separuh lagi tak nak sbb kalau dye pegi,dye akan terkenangkan arwah mak dye. Then wani ajak dye pegi dgn wani. N dye terus setuju n esok jugak dye cakap kite pegi. So kitorang pon pegi la same2. Then dye bawak aku g umah dye kat slim tu. N paling wani ta sangke,turun2 je nenek tu dok peluk wani,cium2. Then dye kenalkan nenek ni nenek topek sambil dok cium2 si topek tu gak. Wauu,first thing terlintas kat my mind,untung topek,even dye dah takde mak,tp ramai yg sayangkan dye. Even nenek tu bukan nenek dye betol,just nenek jiran depan umah dye,tp wani nampak yg nenek tu betol2 sygkan dye. Tp malu pon ade bile topek dok kenalkan wani dgn family2 dye.

Then yang ni lagi wani tak sangke. Ayah dye pulak! Pehh wa cakap sama lu , segan gila na mati ar masa topek ckp,jum jumpe ayah,ayah na jumpe. Sumpah nak mengelak tp topek pakse gak. Dye cakap bila lagi na jumpe ayah. Ayah na jumpe. Aduhhh,segan gila la. Dgn keadaan yg sangat mengover diri ( mase tu kat uma nenek depan uma dye tu),wani pon melangkah ke umah dye yg mana time tu ayah dye ada. Jumpe2 je,ayah dye ajak kitorang berdua masuk umah. Duduk mcm berdiskus lagi. Ha amek kau. Huhu. Then macam2 la pakcik tu cakap. Tapi paling wani ta bole lupa,ade dye tanye wani terus terang,kamu dgn anak pakcik ni macam mane sebenarnye,kawan ke atau lebih dr kawan? Hahahaha aku dok tersenyum2 je kat citu; Ape la ayah dye ni,sumpah wat wani segan. Yg si topek lak dok senyum2 sebelah wani. Cehh,bukan na tolong. Huh,last2 berakhir jugak sesi bersama ayah dye. Haha mmg kenangan seumur hidup r. MAne pernah dowh sebelum ni couple sampai jumpe mak ayah,. Ni la first. Huhu. Tp wani respek ar ayah dye. Mmg stail. Dye ckp,'pakcik mmg style mcm ni,pkcik tak kesah sape anak pakcik ni pilih,tp pandai2 la korang bercinta,ingat lagu kalau berpacaran tu,lagipun,topek ni dah takde mak,so paham2 je la kan'. Mula2 wani ta paham ape yg dye nak maksudkan. Ape kena mengena dgn takde mak.

Balik tu,wani tanye topek,ape maksud dye. Mula2 topek ckp maksud dye xleh nak diungkap dgn kata2. Then wani desak gak suh bgtau. The dye ckp 'kan abg dah ckp,i have u only. Once my heart broke,it will bleed forever. N when i'm cry about it,only my mum can calm me. ' N wani paham. Dye pernah ckp sebelum ni,'hidup abg hanya ada kamu' walaupun nampak xlogik,tp ntah. Wani pun sebenarnye ta paham. Actually mmg susah na paham ahmad taufiq nie. Dye jarang tunjuk kasih syg tp dye sangat memerlukan. I know that. Sbb dye pernah ckp kat wani mase dalam tepon time kitorang gaduh,'my life is for you,tak pernah abg buat sume ni sbb seorang perempuan'. n he make me cry with that words. Entahlah,kadang2 lelaki ni mulut je manis kan? tp xpe la,setakat ni wani tahu dye ikhlas. Esok lusa biarlah Allah yg tentukan. Wani pernah ckp kat dye, " wani takkan tinggalkan abg melainkan abg sendiri yg lepaskan wani " n dye tye, " why should i do that? " wani jawab. " mungkin satu hari nnti abg akan jatuh cinta ngan org lain plak,mane tahu kan " n he replied " i only want u. nope. xkan. " can i believe his words? can i trust him? Sesungguhnya hidup ni mmg penuh dgn misteri. Kita tak tahu apa yg akan terjadi di masa depan. Tak mahu terlalu berharap nnti diri sendiri yg merana.

In a relationship with him teach me a lot of things. A lot. Going to his house yesterday,knowing his family,make me know who is Ahmad Taufiq. Dunia kita sangat berbeza. Sangat2. Kehidupan kita,family kita,cara hidup kita,sikap kita. Semalam,ade something happen. Something bad. Then wani ckp kat dye,'perkara pertama wani pikir is my face'. Then dye ckp 'perkara pertama abg pikir is you' sentap gak wani. Nampak sangat wani ni terlalu pentingkan diri. Just pkir sakit wani,wani lupa dye pon sakit. Tapi dye ta tunjuk pun dye sakit. Dye hanye pkirkan wani. Sume dye buat utk wani. Padahal mmg wani yg salah. But dye ckp salah abg. Takde pun dye nak salahkan wani ke ape. Takde pun dye na mengungkit sal tuh. N for that,thank you abg, I realise that when a man fall in love,he really mean it,he really love that person with all his heart. While me? Hati wani berubah2. Sekejap syg,then bila dye buat hal,xmsej ke ape ke,mule r ckp menyampah la,benci la,sedangkan dye,even dye marah mcm mane pun dye ta pernah ckp dye benci wani. Sbb wani tau,he love me.

Sory sbb wani tulis panjang2. ni merangkap sempena anniversary sekali. lgpun dah lame xupdate blog kan. semalam mmg penuh dgn kenangan. pahit manis kita lalui same2. n setahun ni dah mengajar kita mcam2. mengajar kita menjadi lebih matang dlam hubungan. tapi,pabila dye kenalkan ngan wani ngan most of his family,i realise something. sekaligus mcm hubungan ni dah di tahap serius. i'm afraid we can't go on. i'm afraid if we are too weak to face the challenges after this. yela,pasni wani pulak masuk u. mesti lain pulak nanti. humm. hope we will always stay together. like u said yesterday,'bila abg dah siyez dgn sumone,i will try not to loose her". yeah,wani berani ckp,hubungan ni masih bertahan sbb dye. wani ni dah bape kali mintak putus dalam hubungan ni,gaduh je mule la ckap na putus la ap la. but he never let me go. never. mungkin sbb itu kami masih mampu teruskan hubungan ni even hari2 dok gaduh.

last but not least,i hope u appreciate what u have my dear. coz all we need are not only love,but also loyalty.
thanks for all those memories. thanks for always be with me. thanks for loving me for who i am.

* i don't know why but i still love you.

slim village,his house.

4 comments:

  1. seronok sangat cerita ni .. and sedih .. semoga berbahagia untuk selamanya , insyaALLAH :-)

    ReplyDelete
  2. nice entry......this is my blog(link)...http://shahrulzulkifli.blogspot.com/..btw, thankz...

    ReplyDelete