Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, June 24, 2011

the interbiu n PPUKM

assalamualaikum.

first of all sy memanjatkan ribuan syukur ke hadrat Allah S.W.T kerna memberikan peluang kpd saya untuk hadir ke interview dan ujian bertulis utk program twinning UKM-UNPAD..bertolak kol 5 pg kot sbb takod lambat sampai KL..ngantok toksah ckp la. tdoq kol 1 bgun kol malam. both days pulak tuh. siess ckp mmg ta cukup rehat. dah tu,boleh plak dua malam tu lah nak gaduh teruk2 dgn si topek sampai dok nangis2 tensen2 segala bagai. tensennye Allah saje yg tahu. study la ape pun satu apah tak masuk ke otak sbb tensen n pkirkan bnde lain. aduh. dugaan. pergi ke interbiu dgn mata yg sembap,tdo xcukup,hati yg sebal. rase xyakin n mcm2 la. hari pertama boleh tahan g. at least ada topek mesej pkul 5 pg dok teman n bg kata2 semangat. tapi hari kedua mmg kitorang gaduh. padahal hari tu ujian bertulis. susah sangat2 sampai sakit kepala jwab 100 soalan math,bio,kimia,fizik WITHOUT calculator. Allah,kalau ada kalkulator tu boleh la jugak buat,ni mmg xsempat la. dgn nak pkir lg,nak kira lg,waduhhh. siyess la mmg 100% tak yakin boleh dpat tawaran ni. tambah2 nak jd doc mmg susah. rasenye saya ni mmg tak mampu nak tahan sume tu. 6 tahun study. belum kira segala ujian study segala bagai. belum kire housemanship lagi. mmg ase bukan ditakdirkan saya ini dalam bidang kedoktoran.  tkpe. sebenarnya medik is not my choice pon. it's my father's hope. sorry dad,i dont think i'll be able to face the challenge of becoming a doc.

pastu nak citer cket pasal PPUKM yg terletak kat Cheras nun. takde la susah pun nak cari jalan dye. bsing je GPS kat android ayah dok bunyik2 turn left la turn right la padahal bukan betoi benor minah tuh. ngee. jumpak je masuk dalam tengok ade dah parents n calon2 sampai. maybe dorang tu yg dr jauh kot like kelantan or tgganu. kire nasib baik jugak la kitorang ni dok kat selatan perak je. sejam lbih je nak ke KL nun.
sampai2 kitorang g survey jap tempat nak interbiu tu,kate kat tingkat 10 wad peperiksaan. mak aih,tingkat 10 tuh. nasib bek ada lif tak terasa naik ke atas. huhu.lepas dah tau tempat , ayah n pakngah nak cari kafe. tapi dekat berjam cari kafe tak jumpak. punye la kompleksnye tempat2 lam PPUKM tuh. haishh,. pkul 8 lebih baru dpat makan pdhal interbiu start kol 8.30. kelam kabut makan. sume tak abis makan, dah la air milo nye panas bebenor. minum tak sampai suku pun pahtu tinggal je sbb nak kejr masa. ruginye....

saya dapat giliran num 3 dalam group E. so alhamdulillah tak tunggu lame pon. dalam pkul 10 giliran saya. mula2 dup dap dup dap berdebar cuak Allah saje yg tahu. takut sangat2. bila masuk je dalam bilik tuh,first saya buat,SENYUM. Ya Allah terasa lega sangat2 interviewernye punye la ramah n baik. sumpah bersyukur sangat2. hilang terus segala cuak td. dgn konfiden ley speaking BI dowh. terasa bangga dengan diri sbb tak sekali pun tergagap. huhu,. banyak gak soalan dorang tanye tp sume pasal diri kita. takde pon pasal pengetahuan am ke apa. boleh dye tanye last tu, " do u have a bf? " "do u mine being far away from him if u get accepted?" LOL.

oke lah. jam sudah menunjukkan pukul 1.03 a.m dan dia sudah mendesak2 saya supaya naik ke atas agar boleh tido. maka saya pun menyudahkan post ini dgn hati yg gembira kerna hari ini mak buat saya happy. terima kasih mak,. i love u so much!!!!!!

No comments:

Post a Comment