Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, June 3, 2011

My Lovely Irah

Assalamualaikum sume..
Lame dah x update blog..sbb takde idea nak tulis ape..
Anyway,today 3rd of June,my only sis burfday,Nurul Raudhah Insyirah.
Umur die dah masuk 3 tahun la tahun ni sbb dye lahir 3 Jun 2008.
Btw,die ni satu2nye adik pompan wani. Selama ni 16 tahun wani hidup dgn sume adik beradik laki. Sbb tu mase kecik2 dulu dok men pmainan laki je. Dak pompan lain dok men masak2,pondok2,kawen2,wani tak,dok men bola sepak petang2,race basikal sampai eksiden tergolek2,main game FIFA,Need 4 Speed,n segala jenis pmainan dak laki la wani dok ikut main. Agak nakal la dulu sampai ayah dok kejar satu rumah ngan rotan. almaklum lah kitorang adik beradik mmg rapat dan bising kat umah tu. Ayah nak tdoq pon xsenang. Tu asik kena hambat je ngan rotan n tali pinggang. Garang woo ayah dulu. Sangat takut. Tapi skrg dah tak garang. Dulu mase dok kat SMK Slim je dye garang sbb dulu dye guru disiplin.

Ok cerita pasal Irah. She is a really sweet n nice little girl. N she is sooo cute. Mcm kakak dye. Haha. Perasan gile. Tapi sumpah,irah sangat baik. Dye salu pkirkan kakak dye. Mcm kalau nak beli pape kan,dye mesti ambik tok kakak dye skali. Dye tau my feveret roti,my feveret colour,my feveret cawan. Kalau kat umah tu,dye mesti nak menyakat kakak dye,dye suke ambek cawan feveret wani then mule la tayang2 kat wani. N dye suke tersengih. Dye tak mudah marah cam aidil. Kalau orang nyakat dye ke ape ke dye dok senyum je. Cume dye kuat ngadu. Kalau nampak abang2 dye gune barang kakak dye or buat salah,mule la ngadu kat mak or wani. Tu yg adik2 len kekadang bengang kat dye. Heheh, Tapi best gak ade adik pompan. Boleh dandan rambut dye,pakaikan dye baju comel2.

Irah suke pakai tudung. Sbb ayah suh mak didik dye pakai tdung awal2. Ayah tak bagi irah pakai skirt pendek ke baju tanpa lengan ke. Kalau kua baju kne lengan panjang,sua mesti sua panjang n mesti ngan tudung. Irah pon da paham tu. Dye takkan kua kalau takde tudung. Even nak kua depan umah pun mesti dye tanye mak tudung dye mane. Die sangat comel bile pkai tudung. Huhu. N i think she is a smart girl too. Dye cepat blajar. Dye petah cakap. Skrg dye dah mula pandai tulis huruf A n B. Mak salu suh dye bace buku,katenye biar jd pandai mcm kakak. Erk??? Kakak pandai? Huhu.

Hum sape kate ade adik tak best? Adik2 adalah antara benda paling bernilai dalam hidup tau. Tanpa adik2,kompem hidup bosan. Wani rapat dgn sume adik beradik wani. Depa the best siblings i ever had. Depa mane melawan wani,. They obey all my words. Suh buat air,depa buat. Suh ambik pinggan,ambik cawan,depa buat. Belanje pape,depa belanje. Tolong itu tolong ini. Without them,my life will be so dull. Wani bersyukur adenye dorang. Angah,Hanis,Zakwan,Aidil n Irah,they all make my life happy. X perlu nak ade adik angkat ke abg angkat ke kakak angkat ke. Sume tu gedik ja. Adik sendiri tu seribu kali better sbb depa darah daging sendiri. Love you guys.

For Irah..Happy Birthday my dear. Akak syg Irah sangat2. U r the best sis i ever have. Semoga Irah bile besar nanti jd seorang muslimah yg solehah,taat orang tua,pandai,bijak,baik hati n mcm2 lagi la. N semoga Irah comel dan cantik bile besar nanti. Sayang kamu adik !

No comments:

Post a Comment