Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, July 6, 2011

Aku ada pakwe,korang ada? muahaha.

Cehh cam ntahape2 je tajuk entry aku nehh. Mesti korang salah anggap kan kalau bace tajuk dye. Lekluuu. Like english's proverbs, 'don't judge a book by its cover'..huhu..

Well rata2 korng semua mesti ada bf kan. Amacam? dye nsem tak? haha. taktau pasaipa tetiber aku terpikir nak tulis pasai ni. Yela td sementara aku dok belek2 fb aku yg sentiasa on 24 jam tuh,dok tgk la status2 yg tertera dekat news feed aku tuh. Ramainye jadikan fb tempat meluahkan perasaan. Contohnye la kan

"papa..mama rndu papa sangat2..cepat la balik..papa jgn nakal2 kat sana tau..mama syg papa shangat2.muah!"

haha amacam? best tak bace? aku rasa mcm nak komen je..

"ehhh,ble kawen? dah ade anak eh pgil mama papa?"

tp idok ler teman nak buat lagu tuu. kang ta pasai2 teman kne hantam sama dye. huhu.
bukan ler teman taknak menegor tp teman tegor melalui ini je lahh.

ade lg. tu baru satu contoh.

"kenapa dye wat aku mcm ni? ape salah aku? selama ni aku setia gile2 kat dye. mane pg janji2 dye? sedihnye. :-("

okey ni mesti korang tau ayat pasai apa kan. ayat org frust lepas bf/gf dye curang kot. ni pon byk gak aku nampak dalam news feed aku tuh. pastu kawan2 dye komen la "sabar ye dear,bese la adat bercinta"
huhuhu.

then ade jugak yg kes macam ni..

"happynye aku hari ni. dye blanje aku mam kfc. thanx bie. syg bie sangat2. i love u so much!!!!"

pendek kata mcm2 jenis status kita nampak kat fb kita hari2 kan. yg sedih,happy,terharu,terkilan,sume kita leh tengok melalui diorang punye status je. dan paling penting,segala status n post2 kita kat fb tu la sebenarnya mencerminkan kelakuan dan sikap kita. contohnye la kan,aku selalu nampak bebudak perempuan dok mencarut or menyumpah bf atau kengkawan dorang lam fb if dorang marah. automatik mindset aku,'dak ni bukan jenis girl baik2'. sorry if ada yg terasa.

dan juga kalau yg mana ada pakwe tuh,kadang2 terlebih manje sangat dalam fb. siap sembang wall-to-wall lg.  mcm nak tayang kat sume orang kan. takpe2 aku paham sebenarnye. sbb aku pun ade sumone special in my life. aku mengaku k. aku ada SOMEONE SPECIAL. hah ciap bold red lg tuh. tp idok ler aku sampai nak malukan diri aku dok post kat status " i love u _________"  malu aku aih. t ckgu2 aku nampak ape kate dorang lak. tp kadang2 aku juga tak terkecuali. ada juga terlepas satu dua bile dok komen2 dengan si dia kan. sebenarnye org kalau tgh bercinta ni mmg la pelik. tapi kne pandai2 la jaga. depan public tu kalo bole idok ler nak lebih2 kan.

berbalik pada tajuk entry aku kat atas tu haa. alah apa la nak dibanggakan dgn ada pakwe sampai dok bermesra2 dalam fb lebih2. aku rasa aku lg ase bangge kalau aku single. huhu. tp kalau ye pun couple , takpe la,hak masing2 kan. cuma jangan la berlagak sangat ada pakwe.

* err baru2 ni status perhubungan aku berubah dr 'in a relationship with Fiq Sharpshoother' to 'engaged with Fiq Sharpshoother'. korang jangan la salah anggap pulak. dye yg wat tuh. so aku accept je la.

No comments:

Post a Comment