Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, July 11, 2011

Contengan Jalanan dan Stanza Cinta

Assalamualaikum. Hooray!! Haha. *tetibe je wani ni kan.

Sebenarnya saya happy sangat semalam. Sbb finally saya dpat gak apa yg saya nak even lambat ckit. Huhu. Tau apa yg saya nak? Tu ha tajuk yg kat atas tuh. Saya nak novel Contengan Jalanan n Stanza Cinta. Mula2 dr bulan 5 dulu saya nak novel terbaru Hlovate , Contengan Jalanan uh. Tapi dulu da cari da dgn si dia kat KL kat TM tak jumpe2 gak. Sedih je tau. Jauh cari tp xjumpe. Agaknya masa tu dye baru sangat kua so takde lg di pasaran kot. Huhu. Then si dia dah balik ke UiTM dye kat Merbok , Kedah nun. Tak dapat la nak cari lagi. Tp saya dah pesan awal2 kat dia,kat SP nanti kalau ada buku uh cepat2 beli. Saya nak jugak. Huhu.

Alkisahnya..
Setelah beberapa minggu berlalu,ade satu hari tu dia tgh jalan2 di CS , mule2 taktau CS tu ape ingatkan Counter Strike rupa2nya Centre Square. Sedang dia berjalan2 dia memesong arah ke Popular Bookstore sambil dia dok mesej2 dgn awek tersayang yg chumil dan kiut (perasan) haha. 

Dan tiba2....
handphone ku berdering nada You Belong to Me by Taylor Swift. *promote. heheh
lalu ku angkat dgn riak wajah yg tersangatlah pelik kenapa mamat sorg ni tetiber call padahal tgh mesej.

'hello,syg,abg dah jumpe!' peh suara dye sgt la excited mcm jumpe berlian seguni.

saya masih pelik. kebingung-bingungan. *marah bapak aku Cikgu Kz tatabahasa pon salah. haha.

'jumpe ape lak ni??' saya bertanya dalam nada sombong. haha.

'contengan jalanan!!' dan setelah dua patah perkataan itu disebut automatik bibir saya mengukir senyum dan riak wajah bertukar ceria bagai pelangi. huhu.

'hah ape lg cepat beli cepat beli!!' itu adalah nada perintah ye kengkwan. hehe.

tapi apalah malang nasib saya tika itu. dia takmo beli. siot punye boyfie!! haha. katenye nanti la. lain kali abg beli. ni tinggal satu je ni bukunye. 

saya membalas. "cepat beli!! banyak soal lak. amik buku tu skrg!"

dan saat itu ada seorang hamba Allah ambil buku tu dan membawa ia pergi. sob sob. :-(

sedih betul saya. terus riak wajah dan nada suara saya berubah. 

'xpe la.' dan sy meletak telefon.

then dy bg mesej kata nanti kita beli same2 ea bile abg balik. saya pun hum2 aje la. sedih tau! td dah excited nak buku uh tgk2 dy boleh wat main pulak.

masa terus berlalu. minggu lepas sy dpat tau pasal crita stanza cinta yg tgh tayang kat tv skrg ni rupenye berasal dr sebuah novel. so saya pun dok gedik la suh dia belikan jugak novel ni. huhu. sesaje je sbenarnye xde la mengharap sgt sbb tau dye pun nak guna duit jugak takkan nak demand banyak2 kan. 

masa berlalu lagi.

sehinggalah semalam. petang itu katanya nak keluar ke SP servis moto. sambil mesej2 dia cakap dia ada kat CS. pelik gak,kata nak g servis moto pastu g jejalan lak kat CS. xpuas hati sebenornye ape hal dia g jejalan lak. then dia kata nanti la malam nanti abg bgtau kenapa. ada surprise. 

pehh. i hate surprise u know. xsuka tau dok tertanya2 ape la sebenornye. mcm2 andaian ada kat fikiran. huhu. tunggu punye tunggu. malam tu kol 8 lebih cepat2 aku tuntut janji. hah apa surprisenye??

ade ke dye suh teka. chaitt. hati dah meronta2 dah tau neh. last2..

'abg beli ur books syg'  books? maknenye dye beli dua ke? ke dye cilap grammar?

aku pon tye. 'yeke? siess?xtpu?'

'yup.bukan satu.tp dua'
'buku ap?'
'stanza cinta n contengan jalanan' 

whoaaa rase mcm nak melompat2 je. terharu jugak kot! dan2 tu jugak aku suh dye tunjuk bukti dye mmg dah beli gune webcam. tp dye kua g pasa malam la pulak. then tgh2 malam dye ciap tunjuk resit lg tu. dekat rm50 gak r harga buku uh. 

THANK YOU so much abg. Really appreciate it. 

*happy sgt semalam. lepak nan dye lam webcam sampai kol 4 pg. sampai lupa actually semalam tarikh genap 14 bulan kitorang in a relationship. siess first time saya lupa. tp sume tu sbb saya rasa happy. :-D

thanks again for everything. xsabar nak tunggu dye balik mggu ni. nak novel!! dan nak kamu juga. :-)

salam. 


2 comments: