Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, July 21, 2011

Kenapa mesti over the sea?

Assalamualaikum. Jarang dah update blog skrg nie. Xde idea n tgh buntu. Sgt2 buntu. Siess rase xtenang. Dpt UMS. Sabah siot. Merentasi lautan tuh. Sedih gila laa bile tau dapat UMS. Rase hate gile sistem UPU sbb campak aku jauh2 ke Sabah tuh. Weyh UPU,pointer aku x teruk mane asal kau campak aku kat sane?? siot giler. mmg rase mcm xboleh nak terima. rase mcm sia2 gile aku study kat matrik smpy dpat pointer 3.5 above last2 xdpat U yg aku mintak.

Tapi xleh nak kata pa mungkin mmg ada hikmah Allah tentukan sume ni. Sape la aku nak menolak takdir Allah. Even mmg aku xbrape redha,tapi kalau dah ni yg terbaik,terpaksa juga aku cuba. Aku risau gila nak berjauhan ngan family,ngan org2 yg aku syg. Siess aku xpernah jangka dpat mcm ni. N aku mmg xnak beb. Xnak3. Buntunyer aku. Lau ak tolak UMS ni ak nak p mana. Nak mintak UiTM intake dye lambat lagi,FEB depan. MSU ade offer aku wat MBBS. Tapi swasta beb. Mane aku nak cekau duit bayar. Mmg la boley mnx loan PTPTN tp mau terduduk gak ak menanggung segala kos. Xpe r,x nak aku nyusahkan my parents.

Tapi aku takut,lau aku x bole survive kat sane. Aku takut peristiwa mase ak mula2 masuk asrama time form 1 dlu berulang. Mmg la skrg aku dah makin dewasa pe sume tp aku masih x boley kalau bnde tu aku mmg xsuka. Aku takut nanti aku menyesal kat sane. Aku takut nanti aku nak balik.

Ya Allah..sumpah aku ngah buntu skrg ni. Tunjukkan aku jalan Ya Allah. Mane yg terbaik utk diriku. Tolonglah jgn buat aku tersalah pilih. :-(

Life is hard. Really hard. When we must make a decision for our own future.

*kdg2 rase mcm dah xnak belajar bile dpat mcm ni. rase mcm nak dok umah je tggu org minang.
*kdg2 rase mcm Allah tu xadil. tp cepat2 buang jauh2 perasaan tuh. Allah mungkin nak bg yg terbaik. Astaghfirullahalazim.

No comments:

Post a Comment