Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, July 11, 2011

Lift Brother

Before u all read this entry,i want to stress that all my writings are my personal opinion and if u guys not agree with any of my statements,just ignore it okey?

Assalamualaikum.

Tau x pe yg saya nak maksudkan dgn lift brother tu? Lift brother tu kalau kita translate bulat2 dr Bi ke Bm maksudnye ABG ANGKAT. Hehe. Saje wat tajuk pelik ckit. Actually saya nak ckp pasal abg angkat. Dah jd trend rasenye bebudak zaman skrg dok ber'abg' or adik or kakak angkat. Bg saya,saya strictly anti dgn ABG ANGKAT. Taktau nape saya cukup tak suka. Saya TAK PERNAH ada abang angkat dr dulu sampai skrg walaupun saya takda abang. Sbb bg saya its all crap. Mengarut. Adik beradik saya dah cukup buat saya bahagia mengapa perlu ada abg angkat? Dulu masa saya form 2 , ramai kot yg offer nak jd abg angkat saya. Dulu saya ni mmg tak matang lg. *i admit it. Agak stupid+idiot+unmatured+silly+gediks la saya ni sbb mesej dgn bebudak laki yg nak mengorat saya ni. Ramai kot sampai abis kredit tiap2 minggu dok topup guna duit belanja yg ayah bg. *huhu.  then ada la yg offer nak jd abang angkat saya. ayat2 skematik dorang "adik ni comel la. nak jd adik angkat abg tak?" haha wadefish la korang ni. takyah la saya dah ada family bahagia kat rumah tak payah sibuk2 nak jd abang saya ea.

Sebab apa ye saya taknak? entah la. saya rasa mcm budak gedik sangat2 bila ada abg angkat. rasa mcm ieeu so disgusting that thing tetibe brother yg tak pernah ada any pertalian darah dgn kita nak jd abg kita ieeeu plis la lelaki2 sekalian cukup la adik korang kat umah jgn ditambah dgn adik2 yg mak korang tak lahirkan. haha.
jap,adik2 angkat korang ni yg straight A spm ke? erm xpun dia dpat 5A ke atas tak? or dia ketua pengawas sekolah? atau dia tu jiran kampung korang anak Pak Ali yg jual ikan? atau dia minah fesbuk yg approve sume orang n layan sume orang? or dia budak pompan yg kemaruk kasih sayang seorang abang? atau dia seorang pompan yg bajet cun+chumil nak menarik perhatian lelaki2 kemaruk di luar sana? atau dia hanyalah seorang gadis yg takdak rupa langsung yg dok kelas bawah2 yg taktau sape itu Stamford Raffles? aduiiii. takyah la kot. adik kandung korang tu yg patut korang bg perhatian. kan2? kadang2 pelik tengok umur beza setahun dua je pun beria panggil 'adik' 'abg' pdhal dgn kawan2 korang yg beza bertahun2 pun dok panggil 'aku' 'ko' elok je. kekadang tu ada yg sebaya umur pun dok gedik nak panggil 'abg' 'adik' yg tu mmg serious shit tak boleh blah! *gilos.

Macam saya ni. Simpang malaikat 44 la nak ambik adik angkat. Tak payah. Adik2 saya ramai kat rumah tuh sume chumil2 n ncem2 blaka n diorang sume tu anugerah terindah dalam hidup saya. Jd budak2 kat lua sane tak payah mimpi nak buat saya jd kakak angkat. Bcoz i hate these 'angkat'2 things. Ade hari tu baru lg ada org text saya kat fb kata 'kak wani yg chumel,nak jd kak agkat sy tak?' dan saya balas 'xpe la dik,kat rumah akak da banyak adik dah,sume da ckup buat akak'.

U all should be grateful for the family u had. They are so precious and u don't need to add any other 'family member' which u r not related at all. Its nonsense.

Saya nak bakal suami saya yg memainkan peranan sebagai seorang abang buat saya. Saya ni takda abang. Kekadang nak jugak merasa bagaimana rasanya mempunyai seorang abang. Biar dia jadi pelindung saya,peneman suka duka saya,buat saya gembira tika saya sedih,sentiasa ada di sisi saya dan paling penting,membahagiakan hidup saya. Biar satu je la insan yg saya panggil 'abg' itu. xperlu abg angkat menyemak dalam hidup saya. 

Wassalam.

2 comments:

  1. weh.. aty2 bla suami danggap mcm abg..
    bla suami it's mean yours.. u cam do anything with him..
    tapi bila abang(bukan panggilan i understand ur meaning)kne aty2 skit.. abang ada btasnya..

    ReplyDelete
  2. aiyoo cik bai hg dah salah anggap..aku ckp biar dia memainkan peranan sebagai seorang abg..skaligus suami buat aku...not aku aggap dye mcm abg..okey.. ^_^

    ReplyDelete