Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, July 13, 2011

"Mak,nape baju dia koyak?"

Assalamualaikum

Today i wanna story bout my cute little sis. Nurul Raudhah Insyirah. Sedap kan nama dya? *promote. hehe. We called her Irah je. Ok critanya pg tadi la kan,time tu kitorang ( mak,saya dan Aidil ) tgh tengok tv. Ada drama melayu tgh tayang kat tv3 time tu dalam pukul 10 lebih rasanya. Diulang. Drama Melayu k. Yg mana artisnya beragama Islam. Then tgh2 ralit dye tgk,saya tak tgk sbb tgh syok ngadap lappy main game Need 4 Speed. * best gile siot game feveret aku tuh. Tetiber,dye tanye. 

"Mak,nape dia pakai baju koyak?"

Then mak gelak. Saya pun tertarik nak tahu nape lak mak gelak nehh. Rupa2nya pelakon tu bukan pakai baju koyak. Tapi lengan baju dye mcm terbelah. *seksi la konon. Saya pun gelak jugak sbb terasa lawak jugak lil kids like her pkir baju fesyen mcm tuh baju koyak. Tapi mmg la pun,budak kecik mcm tuh pun pelik kat kau (that actress). Yg kau pakai baju sampai tunjuk aurat kau tu pasaipa? Ciss. Mengotorkan minda adik perempuan saya je. Cube la tunjuk imej baik ckit. Kau tu dah la orang Islam,Malays. Adik saya tu kua pun pakai tudung tau walaupun umur dia baru dua tahun lebih. Langsung dia taknak kua kalau takda tudung. Baju dia pun lengan panjang kau. Kau yg dah tua tu pakai baju tak cukup kain apehal la. Hurm. 

Our artist mostly dah teruk pemakaiannya. Dah mirip dgn Hollywood punyer artis. Look at case Miera Liyana or wadehel la name dye malas nak hafal. Bapak teruk la baju yg kau pakai time g mende tah tuh. Pastu leh lak nak cover2 segala bagai. Go to hell la nak publisiti murahan mcm tuh. Org knal kau pun sbb kontroversi stupid like that. 

Back to the topic,adehh rase mcm taknak je bg adik saya tgk tv tp apekan daya nanti kesian lak dak kecik tuh. Tapi tu la,drama n movie skrg banyak sangat yg menyesatkan minda kanak2. 

*Jews tactics to destroy us.

P/s : malas nak google contoh gambar. korang tengok la sendiri cmane pemakaian artis kita skrg ni. muka dh elok cun,cute,comel tp......humm..how sad.. 

No comments:

Post a Comment