Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, August 8, 2011

belajar jgn terlalu mengharap pd yg belum pasti

IN FIRST CASE
LOVE

Mostly ada pengalaman bercinta right..
Xkira la sehari ke sebulan ke stahun ke bertahun2 ke..
Tapi kalau dah Allah tetapkan korg mmg xde jodoh..
Hubungan yg dah bertahun2 pon leh terputus mcm tu je..
Dengan alasan yg kdg2 kita susah nak terima..

"Maaf,kita takde jodoh."
"Mungkin saya bukan org yg sesuai buat awak"
"Dah xda keserasian antara kita"

Padahal sebenarnya sesorang drpd kalian dah jemu..
Dah bosan bertahun2 together..
Dah menemui pengganti..
Dah jumpa cinta baru..
Janji la byk mane pon..
Once dah x ada cinta dalam hati..
Xguna segala janji..
Kita bukannya ada perjanjian black and white utk tuntuk balik sume janji..
Right?

Kenapa la mcm ni kan..
Masa bercinta sumenye indah..
Awk ni comel sangat..
SUke sgt tengok muka awak..
Saya janji saya akan bersama awak sampai akhir hayat saya..
U r my only love..
Xde sape ley ganti tempat awak..
Hell yeah..
Nanti da bosan mule cipta mcm2 alasan..
Mula menghindar,mula menjauh..

Aaaaa TAKNAK sume tuh!!
Takutnye if peristiwa lama jadi lagi..
Taknak dah ulang mimpi ngeri tuh..
Taknak dah nangis berhari2 sbb CINTA..
Makanya belajar jgn terlalu berharap..
Tapi susah sangat kalau dah sayang..
HUHU..

Skrg dah masuk setahun lebih..
Dulu dgn si dia clash time hubungan dah setahun setengah..
Hope dgn yg skrg akan bertahan lama lg n sampai bila2..
Tp it just a HOPE
Sumpah tiba2 jd takut..
Kalau nanti one day 
Dua2 bawak haluan masing2..
Mcm x pernah ada kisah cinta antara kita..

Sbb td bace cerita ade seorang kakak tuh..
Dia dah bercinta tiga tahun ngan ex dia..
Then suddenly putus..
Susah dia nak lupakan ex dia..

Tu yg tibe2 terpikir akan diri..
Skrg mmg dia ada dgn kau..
Esok lusa tahun depan??
Kot one day dia dah tak lagi bg mesej..
Dah x lagi call..
X merana time tuh??

Aduhh susahnya sbb menyintai someone yg belum lg milik kita..
Tapi nak buat cmne dah terlanjur menyintai..
Cuba x terlalu mengharap..
Takut nanti kecundang di tgh jalan..

Cuma aku harap..
Hubungan ni akan berkekalan sampai bila2..
Dan kau yg akan masuk minang aku..
Sebagaimana janji kau..
Utk terus bersama hingga akhir hayat kita..

Jangan hanya sekadar janji..

jgn jadi mcm ni.. :-(
Saya dah bg hati saya kat awak..
Utk awak jaga dan simpan..
Sebelum tiba waktunya..
Don't break it..
:-(




No comments:

Post a Comment