Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, August 7, 2011

sahabat lama yg aku kagumi

Weh korang..
Korang ade buddies lame dulu tak?
Alah time korang skolah rendah dulu..
Aku ade sowg nih..
Anak cikgu yg dok kuartes guru same ngan aku..
Tu mmg teman sepermainan dan sepergaduhan aku kot..
Dari tadika sampai darjah 5 kitorang berkawan.
Tiap2 petang dok main same2..
X ley blah maen bola sepak lak tuh..
Sbb adik beradik aku sume laki..
So maen pmaenan laki lahh..

Dulu dye suke buat aku bengang n marah..
Dye tu mcm suka sakitkan hati aku..
Dah lah sakitkan hati aku..
Memalam datang umah aku panjat pagar mintak keje sekolah..
Meniru aku mmg pandai..
X malu kot..
Pastu kat sekolah pon dia salu wat hal..
Dia suka main2kan aku..
RIMAS..
Sampai satu sekolah gosipkan aku ngan dia..
Mmg aku xley lupe..
Asal ade name dia,naik la nama aku..

Actually banyak kot peristiwa bersejarah aku ngan dia..
Banyak kenangan..
Pastu time darjah 6 aku kena pindah sungkai..
X dapat main same2 n gaduh ngan dia dah..
RINDU kot..
Mmg aku rindu..
Nak contact mmg xdapat lah kan sbb mane pakai nset g..

Then time form 1 aku sekolah balik tempat ayah aku ngaja tuh..
Hari2 nampak umah lame aku n umah dye..
N ade jugak nampak dye..
Tapi segan gila nak tegur..
Mcm x pena kenal je sebelum nehh..

Skrg dye dah jd manusia..
Means dia dah jadi sangat la baik..
Terus terang aku kagum dgn dia..
Dia study kat UIA..
Dalam bidang bahasa Arab..
Aku respek mak ayah dye..
Leh didik n bentuk dye sampai jd mcm ni..
Even dulu dye xbrape pandai..
Dok tiru homework aku jer..
Nyakat aku je petang2..
Main basikal pe sume sesame ngan aku..
Tapi skrg dia dah berjaya sbg anak n pelajar..
Even dye belum grad lgi..
Tapi aku tau dye pasti berjaya..
Sbb dye dah dekat dengan Allah..

Tibe2 dalam hati aku terdetik something..
Kalau la insan sebegitu yg jd bakal suami aku..
Biar rupa x seberapa..
Tapi mampu jd imam aku kelak..
(aku tak maksudkan dye k)
Aku ckp ni secara umum..

Buat sahabat lama aku tuh..
Alhamdulillah sejuk hati aku tengok kau skrg..
Aku bangga dengan kau weh..
Teruskan usaha kau ke jalan dakwah..
Kekalkan iman n taqwa kau..
N jgn lupakan aku ea..

pic time aku tadika


No comments:

Post a Comment