Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, September 30, 2011

big girl don't cry

sometimes when i say i'm okey, i want someone to look me in the eyes, hug me tight and say, "i know you are not".

ada tak yang sudi?
saya nak menangis dalam dakapan anda..
:')

sbb kadang2 saya senyum tapi hakikatnya hati ni menangis..
cume taknak bg sape2 tahu..
sbb nak tunjuk yg saya kuat..
walaupun pada hakikatnya..
saya hipokrit..
=( 

Thursday, September 29, 2011

Nape susah nak paham lelaki?

Ok ini entry from my view..
Dr sudut pandangan wani..

Aku rase mcm aku susah sangat nak paham spesis yg satu ni..
Spesis lelaki..
Even diorang ni termasuk dlm phylum chordata and spesis homosapiens same dgn kita..
But i don't know why we both are two differents..
Lelaki dan pompan mempunyai sikap,sifat,view,attitude and mindset yg sgt2 berbeza..
Am i right gadis2 comel sekalian?

Bayangkan la. Wani bg contoh k.

Situasi pertama : lambat bg mesej.

kalau si perempuan yg lambat balas mesej.
Boy : Npe lmbat reply?
Girl : Oh td ade hal ckit.
Boy : Ok,lain kali bgtau dlu tau.
Girl : Ok dear.

kalau si lelaki yg lambat balas mesej.
Girl : Npe lambat reply?
Boy : Oh td ade hal ckit.
Girl : Hal ape smpai xley nak balas dlu?
Boy : Td kawan mintak tolong ckit.
Girl : Mintak tolong ape?
Boy : Wat keje sikit.
Girl : Takkan tu pun xley nak bgtau dlu? Susah sangat ke?
And bla bla bla sampai la si girl tu puas hati.

Situasi kedua : negative thinkings.

si lelaki langsung xreply mesej or call malam tu.
girl : ee dia ni mesti dok mesej or call girl lain ni. ntah2 g kua ngan org lain.

if girl yg langsung xmesej or call.
boy : dia ni mesti tgh busy ni. xpe la biar la dlu.

lebih kurang cmtu la. cmtu la yg aku selalu alami.
means aku xreti nak paham lelaki.
dorang ni sbenarnye simple but complicated.
seriusly aku cakap,aku mmg kadang2 lelah dh nak hadapi makhluk adam nie.
tambah2 kalau yg weird and sangat susah nak paham.

nape ek dorang ni suka sangat buat prangai pelik?
kite rase mcm dorang dh xsayang kita,tp sbnrnye dorang still sgt menyayangi.
dorang kadang2 sanggup wat mcm2 utk kita..
tapi kdg2 juga dorang sanggup lukakan hati kita..
dorang pentingkan kebahagiaan kita tp dorang buat kita menangis..

his words yesterday.
"i still love you"

aku tanya,"kamu ni serius ke dlm hbungan kita ni?"
his answer,"yup,i serious"

tapi..entah lah..
kamu and all your men spesies are very complicated to understand..

kadang2 keadaan mcm terbalik and songsang and entahh..
tingkah laku x menggambarkan perasaan.
you and your attitude sometimes make me sick of all this.
but one of your words can bring a lot of changes.

kita sama2 dah 19 tahun. ehh tak,saya belum lg.awak jer.
dah besar,dah matang.
dah bukan dlm kategori puppy love unless you are a puppy.
should we be like addin and benz in our novel Aa+Bb?
even salu gaduh,beza pendapat,tp still rasa cinta tu ada.

anyway,back to the topic,knape susa nak paham lelaki
i guess jwapannya ialah
sbb kita ni perempuan.
right? heheh.

Boy + Girl = undefined.
Me + You = Love+Anger+Ego+???




mak . . kaka ta kuat . . (yucks ejaan gedix)

Do u know how much pain u will experience when ur kidney started to make troubles?
Damn it is toooo painful for god sake!
Feels like , arghh i wanna kick my own kidney but how sad i can't reach it wif my leg.
Okey not funny.

Stupid people done stupid things.
But sometimes smart people also did the same.
Weh kalau makan panadol banyak2 leh mati tak??
Dumb. Stupid question. Asshole. 
Weh apahal kau mencarut dohh?

Ya Allah maafkanlah hambaMu yg x kuat nie..
Tenang rasa hati bila membaca kalamMu selepas solat..
Tapi kdg2 diri ni tewas dek ujianMu..
Bukan mengalah,bukan putus asa..
Cuma ingin melemparkan sedikit ketidakpuasan hati pd blog yg serba pink ini.

Tired. Tired of everything.
Boleh x saya nak rehat skjap?
Boleh x antar saya pergi Disneyland or Paris..
Kasi rehat tubuh nie..
=(


i need somebody to hug me..
i need somebody to calm me..
i need somebody to cry on..
i need a shoulder..

penat dohh asyik bersabar..
kadang2 lelah..
knape hidup x seperti apa yg diharapkan?
tp cepat2 istighfar..
Allah tahu yg terbaik buat kita..

semoga Allah permudahkan kesulitanku..
beri yg terindah dlm hidupku..
aminn..




Wednesday, September 28, 2011

INSECURED - in a relationship

Hello peeps. Assalamualaikum. Kembali menulis pada jam 1:59AM. I still can’t sleep at this moment. Wanna ask you guys,have you ever get caught in a relationship? I bet most of u have. Getting in a relationship is not as easy as we tought actually. For those who really serious and comitted to be in a relationship,a lot of things had to be sacrificed. Look at your surroundings,at facebook normally,most of your friends or even your juniors who just 13 years old have been caught in a relationship. A relationship that we labelled as ‘puppy love’ or 'monkey love'.

Love at school time mostly are labelled as puppy love. Coz it only lasts for a while. Sometimes it takes only a week. Or years. Depends on the person itself. For me,puppy love is just like an entertainment. Utk mengisi masa lapang maybe. Atau utk suka-suka bajet hot perasan comel sbb ada boyfie. What the fish lah kan. But old time remains as memories. Now,we are getting older and wiser and maybe,more matured (I guess).LOVE can be defined in subjective meanings. Ada banyak maksud. Depends to the person who experienced it. For those who always failed in love,maybe they will said that LOVE is nothing. LOVE is just a stupid thing. But for those who feel really happy with his/her partner,maybe for them LOVE is everything,the SWEETEST thing ever happened in their life. Depends.

Bagi aku,LOVE is a gift. A mystery sometimes. Bagi aku cinta adalah satu pengorbanan. Somebody who are willing to love must willing to sacrifice. It is not easy actually. Berkorban hati dan perasaan. Rela disakiti dan rela menyakiti. Willing to cry at night knowing that your boyfie lie to you,or willing to spend your money to  the person you loved. Or willing to spend most of your time texting,chatting with our boyfren/girlfen. Normally a normal coupled will have an INSECURED feelings. Coz they were just coupled,not married yet. So they will afraid of soooooooo many things. (I put some extras O coz I wanna make it sounds MANY LOL). For example,when our boyfie did not text us at the time he usually text,we will quickly assumed that he text others or he hang out with other girl or ETC. When we called him but the line engaged,OMG feels like wanna cry coz we assumed that he was on call with other girl. ASSUMED. That what a GIRL normally did. Am I right?

I did that. I write this coz I did that. I am a girl who always feel INSECURED. I have NEGATIVE THINKINGS which is sooo not right. We shouldn’t had it actually. A happy person is the one who always have positive thinking in their minds. They will never ASSUMED bad things about others. They will never judge someone randomly. And I wish I am one of them. Seriously. I’m tired of feeling INSECURE all the time. I’m tired of asking the same question to my boy.  “apasal lambat reply,msg ngan org lain?” “apasal on9 fb,nak chat ngan org lain?” “asal dr td xmesej?dh jemu nak mesej awek sendiri?” huh. I bet my boy will feel like “amende la dia ni tanye xde usul periksa” “adoi balik2 soalan yg same”.  Ahh you. Don’t u know that I always feel insecured? Don’t u know that ur girl here always have negative thinking towards you?

I’m sorry for who I am. I’m sorry I am being so unmatured in handlings problems and handlings YOU. I wish I could be like u who always calm in solving problems. I wish I could be like a man who never ‘cepat melatah’. Who always thinks wiser than woman. Who thinks before speak. But that what LOVE is actually. Which have pro and contra. You and me are two different creatures although we are in the same homo-sapiens spesies. LOL. Pro versus contra. LOVE is about understanding each others. Is about two different peoples who shares the same heart. Ahh sooo hyperbolic but nevermind,just overcome all the obstacle,be yourself not others and the most important things is,throw all the negative thinkings and say HELLO to positive thinkings. Try to bear in mind that if HE is yours,he will be yours no matter how hard the universe challenges you,but if he is not yours,whatever u did,no matter how hard u try,he will NEVER be yours. Chill out and make some changes. *pesan utk diri sendiri.  =)

Tuesday, September 27, 2011

Fatherphobic

Hai guys. Wanna talk bout father-phobic(actually I create this word by myself ok). Okey please ignore my grammar coz my grammar sucks so there will be many grammar mistakes in my typing. Yeah cuz I don’t get band 6 for MUET last year lol. Besides,if we wanna expert in something,we have to learn,and in order to learn,we have to make mistakes. Right? Okei enough with the craps.

First question,do you have a father?Or a daddy?Or ayah?Or abi?Or papa?(sounds like bf-gf who call each other papa-mama yucks!) No matter which words u use to call ur father,everyone MUST have a father right? Eventhough he no longer here with us or have been separated with ur mother or u don’t even know your father but still,without ur father sperm u all will never be here to read this. HAHA.
Nevermind. I have a father. He is a teacher. He teach Bahasa Melayu. But my BM still sucks but I got A+ for Bahasa Melayu in SPM ok.(show off) I have this kind of disease which I call as father-phobic. Phobic comes from the word phobia which means afraid of something. So father-phobic means afraid of our own father. Yeah babe n dude. That’s what I mean.

I’m quite jealous with my friends who have a great relationship with his/her father. Means they can hug or kiss their father before going to somewhere,or ask their father for something like “ayah,akak nak beli hp baru boleh x?boleh la ek.hp akak dh old design lah” and daddy will say “boleh syg.nanti ayah belikan k”..oh no shit. Jealous derr. I can’t even ask for some pocket money to my father because of my father-phobic disease I have since I was 9. LOL.

Since my father became a dicipline teacher at SMK Slim during 1997 I guest coz that time we moved to the teacher’s quarters there,I’ve labelled my father as ‘garang’. He became the most feared teacher at that time. Most of the students there will quickly run away when run into him. Imagine,only because he(referred to the student) didn’t say ’assalamualaikum cikgu’ when ran into my father,my father slapped his face. Arggh this incident happened right in front of my eyes and I was just ‘ha????garangnyer bapak aku’.

When my father became my class teacher in 2005 when I was in Form 1,he still ‘garang’ and like to shout to student who make mistakes.  But his voice,really make me scared. I don’t know why even I live with hearing his voice for about 19 years now but I still feel scared when he mad.  If my classmates didn’t bring the books he wants us to bring that day,automatically we will be punished by ‘ketuk ketampi 20 times’ or standing outside the class or ‘jalan itik’ OMG we were in Form 1 at that time but the punishment was like we were in standard 3. Huhu. And till now,my ex classmate labelled him as ‘garang’ including my boyfie. He still scared with my dad and so nervous when meet him. HAHA poor you.

Back to the main topic,father-phobic,you guys know what,till now if I wanna ask for something from him,my mum will be the middle-person(sorry guys I don’t know ‘org tengah’ in English so I just translate it bulat2 kih2). And I never talk to him personally if I have problems or something and I will NEVER do that coz I’m so afraid of him. HUHU. But,he was the most loving father and the BEST father for me. Even he ‘garang’,’cenge’,or whatever,HE gave me what I want even I’m not ask it from him. He was the one who motivated me when I down,when I feel stressed facing my exam,when my exam’s result was not like what I expected,when I feel like nobody cares. He was the one who smiles cheerfully when I got my first big exam result,UPSR,when I was listed as 6 students who scores 5A in my primary school. He was the one who bought me a bicycle when I got first place in my class while I’m in Standard 2. He was the one who hug and kiss me when I scored 7A’s in my PMR eventhough I got B for my Kemahiran Hidup’s subject(wth lah KH dpt B) LOL. He was the one who standing besides the stages snapping my pictures during my PESTA PANTUN DAERAH competition and proud of his only daughter(at that time) when I finally qualified to PESTA PANTUN NEGERI as we won the district challenge. And last but not least,he was the one who became a great FATHER in my life.

Eventhough I have the father-phobic disease,eventhough I can’t hug u or chat with u every night,eventhough u never tell me some bedtime stories during my childhood,eventhough u never kiss my forehead every night before sleep,but you are the one who brought me into this world,and you are the one who never give up raising a stubborn and cute girl like me. HAHA. Adeess,abis suda feeling sentap. But nevermind,the main point I write this is because,I LOVE MY FATHER. And the father-phobic in myself,is not an obstacle for me to love you as my father.
Love your father and be thankful to ALLAH for your life. 

i wish u the best..

dulu mase aku dh nak final..
ade org sanggup cari buku utk aku..
ade org sanggup dtg kolej aku when aku suruh..
ade org teman aku study biology sampai pagi..
ade org tolong dgr aku cite pasal bio..
ade org yg selalu ada bersama aku..

skrg time dia final..
he was superr busy till sometimes he spend no time on me,at all..
kekadang mengeluh..
bukan xmemahami..cume inginkan sedikit perhatian..
but it's okey..
demi masa depan kau..
wat yg terbaik,aku sentiasa doakan yg terbaik utk kau..

jgn lupe ape yg kita janjikan setelah habis sume nie..
i will wait for it..



Monday, September 26, 2011

sanggup ke kau tunggu aku?

Kau merujuk pada Ahmad Taufiq..
Aku merujuk pada Nurul Azawani..
Oh dua name ini macam sudah menjadi perbualan rakan2ku..
Dua name ni mcm xley nak pisah2kan..
Due name ni yg dok asyik bergaduh tiap mase..
Dua name ni yg..
Yg xpernah serik bila ujian melanda..

Ohh Ahmad Taufiq..
aku mahu tanya sama kamu..
mampu ke kau tunggu aku smpai death sperti yg kau kata?
mampu ke kau mencintai aku sampai mati??
nape kau bg harapan begitu tinggi abang..
aku takut kau xmampu nak tunaikan..
nanti yg sakitnya..KITA..

"syg..even syg kat perak..abg kat kedah..but my love for you have no limit.."
"still flowing wherever we are"
wahh ayat kau skrg bkn main lg..
sumpah aku terharu kkdg..
aku taktau apa jadi pd kita lepas bbrape hari kita xcontact ritu...
u said u menyesal,ase xde makne hdup,ase xtentu arah..
for god sake,time tu aku tgh cube lupekan kau..
tp sumpah aku pun payah gile nak lupe..
kau bygkan,aku sampai sorok Katie n bantal peluk yg kite beli ritu 
sbb aku takut sume tu mengingatkan aku pd kau..
sweter kau yg ada kat aku,aku ltak jauh2..
setiap novel2,setiap tiket2 bas,tiket KTM,tiket wayang,sume tu aku letak jauh2..
tp hati aku xley berhenti mengingati kau..
gelang yg aku pakai,kau yg bagi..
rantai ukiran nama aku,kita beli same2 kat jusco BM,kau yg belikan..
setiap gambar2 dlm laptop aku,kenangan kita..
bahkan if aku masuk lovely choice,aku teringat kau..
nampak KLCC..teringat kite kantoi ngan pkcik abg kat sane..
nampak KFC,teringat abg tolong ptongkan ayam for me..
pegi Slim,teringat time kite berdua jumpe ayah abg,kne soal siasat..
pg kenduri kawen anak ckgu Halim,ckgu2 tanye pasal kita..
mcm mane aku nak lupekan kau kalau sume dlm hdup aku adalah kenangan kita?

betul ckp abg..bila hati dh terikat,mcm ni la..
nak putus pun susah..
padahal punye payahnya aku kuatkan hati utk terima kenyataan 
yg kita dah xda ape2 hubungan..
tp setelah abg minta peluang ketiga..
bukan aku xpkir panjang..
aku pikir..
tapi kenangan menghalang aku utk terus pergi..

demi setiap detik kenangan..
aku teruskan cerita cinta kita..

"aku dh agak dh korang xkan putus,aku yakin hbgn korg smpai bile2"
bak kata seorang kawan kita..

really?i don't know..
perjalanan masih panjang..
cerita masih belum berkesudahan..

aku sayang kau sbb kau sayang aku.
aku cintakan kau sbb kau cintakan aku.
dan aku perlukan kau sbb kau melengkapkan aku.

aku kebudak2kan,kau matang.
aku ego,kau beralah.
aku meminta,kau memberi.

dan rasanya satu bnd yg paling payah utk aku lakukan
ialah menghapuskan kau dr kamus hidup aku..

ini kisah kita..

boleh kita habiskan cerita kita?

alamak asal aku nampak tembam?kesan editing la ni.btw aku yg pakse abg pakai songkok.
beli sesame sehari sblm raye. =)

ni time kua td,no edit ok. aku pakai celak je derr.huhu

aku pakai baju angry bird lah. same ngan adik aku kat blkg tuh.
jalan sesame mcm couple jer. abg kate na beli jgk kan? hehe.

abang,thanks for everything,,
wani xmampu nak jd yg terBAIK..
tp wani cube jd yg terINDAH buat abg..

Saturday, September 24, 2011

i miss you..

huhu..
tajuk ta ley blahh..
tp siess dowh..
aku rindu someone..

cepat balik. i miss you so much.
*gatai nohh.
dah la xtau nak tulis ape. 
huhu.

rindu kamu..seriously..

budak2 xmatang makan lolipop..

pas main bola..berehat sbntar dgn lolipop..

adoyy arini wa kne kacau lg dgn itu budak.
benci3 rimas3 wa suda ada yg punya k..

wa rindu sama lu bro..
cepat balik..
=)





Hanya Tuhan yg Tahu..

Assalamualaikum..
Kadang2 kita rasa fed up dgn hidup ni..
Kadang2 kita akan terfikir apa tujuan sebenar hidup kita..
Dan kadang2 kita akan renung kembali betul ke tak apa kita buat skrg nie..

Tp kita selalu lupa,bila kita rasa kita sorang2..
Bila kata rasa dosa kita dh terlalu banyak berguni2..
Bila ada penyesalan dalam hati tp xmampu lg nak ubah diri..
Bila kita semakin hari semakin rasa hidup xbermakna..
Bila kita penat dan lelah menghadapi rutin harian..
Kita sering lupa utk bertemuNya..
Kita lupa kita ada Dia.
Yg akan selalu mendengar..
Yg akan selalu menerima rintihan doa kita..

Kita selalu lepak dgn kawan2 kita..
Selalu mengadap laptop 24 jam..
Selalu on9 fb tiap mase..
Tulis blog,update blog banyak2..
Tp kita jarang update masa kita utk bersama Dia.
Dok atas sejadah time solat 5 waktu je..
Tu pun kdg2 xlengkap 5 waktu..
Alasannya kita sibuk..
Sibuk hal duniawi
Sampai lupa ukhrawi..

Mcm tu la kita ni manusia..
Bila kita ditimpa ujian or musibah..
Baru kita terhegeh2 cari Allah..
Baru kita cari sejadah tgh2 malam..
Sujud nangis2..
Then when masalah dah selesai..
Kita kembali pd kehidupan harian kita yg sangat busy..

Sebenarnye segala dalam hati kita..
Hanya Allah yg tahu..
Sakit,suka,duka,pilu..
Hanya Allah tempat kita utk mengadu..

Knape kita selalu alpa?
Knape kita kurang bersyukur?

Aku x da jawapan utk tu...
Sbb aku sendiri masih mendambakan hidayah Allah..
Utk tarik aku bawak dlm golongan yg jauh dr dosa2..
Utk tetapkan hati aku..
Utk sucikan balik everything..
Sbb hanya Tuhan yg tahu..

Aku menyayangi seseorang..
Allah bg rasa cinta tu kat aku..
Dan tanpa aku sedar rasa cinta tu kdg2 bg aku seribu satu rasa..
Dan kdg2 aku bosan dgn cinta..
Sbb cinta tu mcm mainan..
Kjp dia ada kjp dia xda..
Dan aku xpasti cinta tu jujur ke tak..
Sbb hanya Tuhan yg tahu hati manusia..
Aku xdapat menilai hati siapa2..

Semoga cinta Allah kekal dlm hati aku.
Aku hidup utk Dia.
Aku hidup bersama Dia.
Dan aku ingin bersama kau menuju ke arahNya..

Kita usaha k syg?
=)



Friday, September 23, 2011

Besties merangkap BFF ku..

Assalamualaikum semua.. =)

Korg pernah ade BFF x? Kompem lah ade kan.
Okey kat cni aku nak cer pasal one of my BFF.
Salsabila Shafie. Tp aku panggil Scha. (name glemer die la knon) hiks2.
Xkesa la janji kau ade name kan yunk.
Aku kenal die ni time bulan 11 taun 2009 x silap aku.
Aku kenal dia pun sbb dia pernah dtg uma aku beraya ikut Naim(ex aku dlu)
Mase tu xrapat pun,just kenal gitu jer.
Then time aku clash ngan Naim,mase tu lg lapan hari before SPM (tragis kan) huhu
Scha ni tetibe mesej aku..
Katanya nak mintak tolong ajar Math..
Then dr citu la bermula kitorang rapat..
Baru tau kitorg ni sebenarnye sedara jugak..
Mak dia dgn my opah tu dua pupu..(erk lau xclap aku la)
So dia ni patutnye pangkat makcik la dgn aku..
*aku kne panggil kau makcik yunk! haha
dia ni byk tolong bg semangat kat aku time aku clash ngan Naim dlu..
Sbb dia ni la aku dapat slowly lupekan naim..
Thanks yunk..
N skrg,even masing2 dah jauh..
Tapi semoga persahabatan kita last forever k..
Td petang ber'photoshoot' ngan yayunk aku ni..

Hasilnyer..

comel x kami?hehe

upload satu je baru. t pas editing aku upload byk2 g.
=)



Wednesday, September 21, 2011

Buat bakal imamku..

Untuk bakal imamku, bakal pemaisuri hatimu ini mungkin seorang yang degil, ganas, kasar, manja, mengada, dan sebagainya. bersabarlah. tabahlah.
Andai aku adalah tulang rusukmu yang telah hilang 
Aku berharap..
Jika nanti Allah mempertemukan kita
Kau akan selalu membimbingku
Agar aku menjadi wanita yang solehah
Yang nantinya akan menjadi bidadarimu di syurga
Kerana aku ingin kita akan disatukan di dunia dan akhiratAndai kau ditakdirkan untuk menjadi ayah buat anakku
Jadilah ayah yang boleh mendidik anak kita
Agar mereka nanti menjadi anak kebanggaan buat kita di dunia dan akhirat
Iaitu anak yang soleh dan solehah
Yang boleh menjunjung tinggi Agama Allah
Andai engkau ditakdirkan untukku
Ku harap kau boleh menjadi imam buatku dan anakku
Kau boleh menjadi pemimpin yang baik dalam rumah tangga kita
Kau boleh mencintai aku apa adanya
Dan boleh menyikapi kekuranganku dengan penuh kebijaksanaan
Dan andai aku salah Tegurlah aku dengan kata-katamu yang penuh dengan kelembutan dan kebijaksanaan
Andai aku marah Belailah rambutku dengan penuh kasih sayangmu
Agar marahku boleh berubah menjadi kelembutan
Andai aku lupa Ingatkanlah aku dengan penuh kasih sayang
Agar nanti kau tetap menjadi suri tauladan bagiku dan anak kita
Kerana aku hanya mengharapkan imam yang baik dalam rumah tanggaku
Yang bisa selalu membawa aku ke jalan yang diredhaiNyaJalan yang menuju syurgaNya bersama dirimu
Insya Allah.

turn a new chapter

Cinta satu pengorbanan tanpa nama..
Tangisan..ketawa..
Ada di saat tiada..
Pergi di saat yg tak pasti..

Dengan mencintaimu aku sedar bahawa cinta itu mengubah pahit menjadi manis..debu menjadi emas,penyakit menjadi sembuh, derita itu nikmat..dan segala yang buruk itu baik..

Cuba menidakkan segala keburukkan..
Memandang kamu penuh kebaikan..
Tiada yg buruk pd diri kamu..
Kerna yg buruk itu aku abaikan..
Dan segala yg baik aku pertontonkan..
Aibmu ku jaga..
Biarpun kdg2 aku yg derita..


Dengan mencintaimu juga aku sedar bahawa cinta itu membuat aku yang sihat jadi sakit..gemuk menjadi kurus..normal menjadi gila..
membuat aku menangis saat aku ingin tertawa..
membuat aku buta menilai yg mana kaca yg mana permata..
membuat aku sanggup menipu,sanggup merendahkan maruah diri..
melempar jauh ego demi sebuah cinta yg aku xpasti di mana akhirnya..

dan bila aku marah..ingin rasanya aku membuang kau pergi..
seperti aku mahu mengusir kau jauh2..aku mahu tinggalkan kau berbatu batu..
aku membenci kau sehinggakan seperti sanggup meludah diatas muka kau..dan disaat kau pergi dan tidak kembali-kembali..aku seperti mahu mati..

dan pada akhirnya..aku sedar bahawa jika saja kehadiran cinta sekadar untuk mengecewakan aku..lebih baik cinta itu tidak pernah hadir..

dan x akan pernah aku membenci kerna aku pernah menyintai..
kau pernah menghadiahkan aku sebuah bahagia..
saat kita berdua..
bergelak tawa bersama..
dan di saat pertama kali kau menyentuh hatiku..
terdetik satu janji..yg mana hanya kau selamanya..
hadirlah seribu lelaki pun mengetuk pintu hatiku..
tak akan pernah aku biarkan mereka menyentuhnya..
kerna hanya kau pemiliknya..

tapi kenapa di saat cinta mekar..
akan ada pengakhiran..

kenapa setiap janji yg terbuat..
perlu dimungkiri?
kenapa?

manusia tak pernah menghargai apa yg dia ada..
tak pernah cuba menjaga permata di genggaman..
kerna mengejar ribuan permata..
yg kadang kala hanyalah serpihan kaca..

semoga setiap cerita cinta..
ada pengakhiran yg abadi..
dan tangisan yg pernah wujud..
biarkan ia bererti..
aku untuk kau..
dan kau untuk aku..

semoga cerita cinta ini..
menjanjikan kebahagiaan abadi..



words credit to NurulBadiah blog. 

Tuesday, September 20, 2011

kau ke ni?

Assalamualaikum..

Ari tu pergi tanjung malim..
Jumpe an old member..
Dah lame gile la xjumpe mamat nih..
Memule aku pun xingat sangat kat dia..
Then aku perasan ade sorg laki ni asyik dok usha2 aku..
Xselesa sungguh diusha sebegitu rupa..haha
Risau aku,tudung pink aku ni menyerlah sangat ke ape..
Ke ade yg xkena ngan muke aku..
Pelik2..
Then tetibe die senyum n menghampiri aku..
"hai.ni aza kan?"
erk?aza?tu name panggilan aku dolu2.sape mamat nih?
"em a'ah. sape ni?"
"ni ak la weh.(nama dirahsiakan drpd korg,hehe)"
"la ko ke?sory2 ak mmg xingat.ingat agi ek ko muke aku."aku control cun ckit.haha
"xpe.ko pun da lain gile skrg.mule2 aku ingat saje nak usha awek cun mane ntah.skali ko"
HAHAHA.funny.

wey muke aku awet mude xberubah2 dr tadika sampai skrg k.
korang je yg makin tua dimamah usia.
tu la kelebihan menjadi bdk kecik mcm aku.haha.

adoii.bdk kecik ni dah pandai blaja mekap la u alls.
agaknye tu yg berubah ckit.
dulu aku gelap wehh.
zaman skolah rendah.Ya Allah huduh benau muke aku.
dah la gelap,bulat.hahaha
tp still ade kecumilan tuh sampai ade org terpikat dlu.ehem2 anak sape la kan.hiks.

mane xcerah muke ko skrg wani dah dok umah je 24 jam.
mmg pon weh.hari demi hari aku tgk muke aku makin cerah.
w0w,kalau mcm ni sampai bile2 la aku nak dok umah je.haha
emm2 k la k la aku dah mengarut.
sbnrnye hati aku sangat berbolak-balik.
ntah kenapa aku rase kosong.
kosong sekosong2nye.
aku rase mcm aku perlukan someone.
TOLONG sape2 isi hati aku balik.
bye guys.

erk ko love sape wani oii?
ntah aku pon xtau dah.
LOL.


Monday, September 19, 2011

third chance?

Yesterday..
He : enta la. bile kite dh breakoff. makin xda makne dh idop nie.
hummmmmm. shit! hate this feeling.
Me : i thought u have someone else.
He : i xda owg len selain u. before,only u,and forever with u.
Me : Maknenye..u stil love me?
He : Yups.

Kata org,bila hati masing2 dah terikat,sangat sukar utk kedua pihak melepaskan
cinta itu pergi..
Apakah masih ada peluang buat kita?
Apakah cinta itu masih ada buat kita?

Hanya Tuhan yang Tahu..

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
semoga kau hargai peluang ini..

saya nak jd mcm Nur Amina

Kenal x sape Nur Amina tu?
She's one of the main character in Nur Kasih..
Although her real life as Tiz Zaqyah was not so good..
But i adore the character of her in Nur Kasih..
Nur Amina..a young pious woman that is so beautiful n cute..
I really love to see her face with tudung..so nice and sweet..
And her manners,her attitude,her patience,all that was dreamed by a man to be a wife..

So aku nak jd mcm watak Nur Amina..
Aku nak jd seorang wanita yg solehah,yg baik,yg penuh kesabaran..
Yg layak dipanggil isteri..
Yg layak menjadi seorang hamba Allah yg taat..
Aku mmg nak berubah..
Ke arah yg lebih baik..
Sbb aku ingin seorang yg terbaik utk menjadi suami dan imamku kelak..
Biarlah segala kesilapan lalu menjadi pengajaran buatku..
Agar aku lebih berhati2 memilih jalan hidup..
Berhati2 dalam melalui lorong2 kehidupan..
Semoga Allah menerima penyesalanku..
Semoga Allah membuka pintu hatiku utk menerima hidayahNya..
Sbb aku dah terlalu jauh dgn Allah dalam mengejar nikmat dunia..
Kini biarlah sedikit demi sedikit aku mencari nikmat akhirat..
Sedikit demi sedikit..aku berjanji akan cuba mengubah diri..
Sbb aku berpegang pd janji Allah..

"lelaki yg baik adalah untuk perempuan yg baik,dan sebaliknya"

semoga makin labuh pakaianku kelak,semoga makin labuh tudungku kelak..
dan semoga diperindahkan Allah akhlakku kelak..
agar menjadi seorang wanita yg terbaik di sisi Allah..
agar aku tidak menyesali kehidupanku di muka bumi Allah ini..

kalau pun xsecomel nur amina,
biarlah akhlakku masih terpelihara..


Sunday, September 18, 2011

kenduri kahwin kak nani and open house ckgu faizal

Assalamualaikum..
Jumpe lagi..
Setelah sehari x update..
Hehe..
Ari sabtu lepas,g Dewan Tan Sri Haji Ghazali Jawi (wahh panjang gile name)..
Untuk menghadiri majlis kenduri kawen kak nani (anak arwah ckgu halim)
Xde ape nak citer sangat..
Juz jumpe ckgu2 lame..
First2 je sampai,jmp ckgu Md Zain n Ckgu Rusilah..
Paling menyentuh perasaan aku..
Bila ckgu mat zain tetiber tanye.."x pergi Slim Village ke?"sambil senyum..
Aku paham maksud ckgu tu..
:-(

Overall,mmg hepi jmpe ckgu2 lame..
Jmpe teacher Azmiyah,Sir Shaharuddin, Ckgu Nzri,Ckgu Faisal,Ckgu Roslan..
N jumpe mmbe lame time tadika dulu..handsome dowh skg!huhu
tp malu nak tgur..dia pandang aku,aku pandang dia..
mak kitorg je yg dok berpeluk2 sbb lame xjmpe..huhu

and sepanjang journey ade amek pic..
so ni nak upload pic..
tengok la..wat pengubat rindu korg kat dak perasan comel nih..haha..

mase nk g uma ckgu faizal..

in the car..

mum with teacher Azmiyah

pengantin..sory la gelap xnampak sangat..

zakwan..dia nak sangat posing blakang kete Porsche ni..
Porcshe babe! kerabat diraja Pahang punye..

snapped by hanis farhan..

k bye sume..~ ~







Friday, September 16, 2011

I spend RM50 for mum,me,aidil n irah today..4 a beautiful new shoes!

Jumpe lg babe n dude..
Ari ni..petang td time ambik kuih..
Mak ajak singgah g kedai kasut..
Mak nak beli kasut baru tuk esok..
Esok nak g Slim..
Nak g kenduri kahwin ank arwah Cikgu Halim iaitu Kak Nani..
And skali pegi rumah terbuka cikgu Faisal kat Klan..
Ari tu time pegi beraye umah Karim ade dia tunjuk umah baru ckgu Faisal..

Mule2 aku takde la cadang nak beli pape..
Tggu mak cari kasut je..
Sekalian tengok skali kasut2 yang ada..
Then tetibe aku terpikat kat satu kasut ni..
Cun babe!
Esok aku snap pic bebanyak tayang kat cni k?
Haha..
Nak tayang kat fb satu fb pun aku takde dah..
Sume dah deactivate..
Malas..
Aku cadang nak mekap gaya Arab esok..
Baru nampak cumill..
Heheh..
Alang2 ari tu baru beli pashmina baru..
Tapi cadang je la..
Sbb taktau lg nak pakai baju ape esok..
Rase2nye warne PINK jugak kot..
Hehe..

Ok2..then setelah berkenan,aku trus ambik kasut tuh..
Wahh mcm cinderella derr aku pakai..hehe
(perasan)
Then tetibe Irah lak dok tarik2 baju aku kate "akak,nak beli kasut nih"
Amboi Irah,mentang2 la akak bawak rm50 yer..
Then aku pun kate OK lah..
Pastu si Aidil plak nak..
Adoii..aku dah risau dah ni,abis gak duit aku kang..
Tapi tengok dia dok try2 kasut tuh..dia berkenan..
Kasut tu kasut nike wane putih hitam..
Macam kasut someone yg aku beli ngan dia kat pasa malam tanjung malim 
bbrape ari sbelum raye..(ahh kenangan)

So,sedar xsedar,melayang rm50 aku tok kasut je rini..
Tp xpela,esok kita enjoy makan puas2 ye adik2ku sayang..
Hehe..
K bye kalian!
Nak solat maghrib dlu..
Chow.

dan kukenali insan ini..yg seperti seorang abg bg ku..

Assalamualaikum..

"sayangi org yg menyayangi kita,bukan org yg kita sayang"

itu betul..
buat apa kita nak menyayangi org yg xmenyayangi kita..
org yg anggap kita xberharga..

td pagi..ade tanye mak..
mak..mcm mane nak buat xpeduli bnd yg buat kita sakit hati?
then mak jawab,,jgn terlalu pkir bnd tu..jgn amek berat sgt bnd yg xseptutnya..

Ya Allah..kalau mak tau apa yg anak mak ni rase..
nasihat mak buat akak terpikir..
knape akak terlalu pkir bnd yg xpatut akak pkir..
knape akak amek berat sgt pdhal dia xpeduli..
knape akak lambat sedar..

tapi akak xpernah menyesal..
sbb xda gune menyesal..
paling tidak kebahagiaan tu pernah datang..
kegembiraan tu pernah hadir..
biarpun janji hanya terbiar sepi..
sbb akak tau..
dia juga manusia biasa..
akak maafkan dia..
mak juga maafkan dia tau..
:-(

dan tadi..
seorang teman bertanya..
"ape dah jd ni?"
"aku dah xde pape ngan kawan ko tu"
"eh asal lak?ko jgn main2"
"betul.lau ko xcaye ko tanye dia sendiri"
"eh ak xpaham la. ape kurangnye ko??"

kurangnya aku? banyak.
atau mungkin dia sendiri dah x menyintai aku.
mungkin dia,atau mungkin aku yg berubah..
dulu aku pernah kata kat dia..
"manusia akan berubah"
n he said "yup,tp hati xkan berubah"

stop it wani! jgn ingat segala bnd yg dah lepas.
lupekan segala kata2 dan janji2 dia.
mungkin dia bukan yg terbaik utk kau.

dan demi setiap penipuan,demi setiap ketidakjujuran..
demi setiap kata2 nista,setiap salah silap kita bersama..
aku lepaskan kau pergi..
kalau ini mampu membuat kau bahagia..
aku lepaskan segala cerita kita..

semoga kau bahagia..dan jumpe pengganti terbaik..
1 syawal kita lakar kenangan terindah..
dan bulan syawal juga kita lepaskan segala kenang2an itu..
terima kasih..

buat seorang teman yg seperti abg bg ku..
yg pernah mengatakan "dah jgn sedih2,abg suke tgk wani senyum.sweet n cute sgt2"
"wani jgn sedih2..abg yakin,Allah mungkin nk bg wani yg lg baik"
terima kasih sbb bg semangat kat wani.
buat aidil n irah.terima kasih sbb buat akak senyum walaupun hati akak menangis.
buat Nur Salam Uswan,terima kasih sanggup call aku sampai kredit abis.
buat dia..please pulangkan barang2 aku..n aku nak ganti balik ur money..
n pulangkan kisah kita yg ada pada kamu..

aku pernah fikir bahawa mungkin kau yg terbaik bg ku.
tp mungkin telahan aku silap.
benarlah kita hanya merancang..tp Allah penentu segala..

Wallahuallam.
mungkin di saat2 ini..kita harus berfikir..
kata2 ini..KLIK DI SINI
sbb kita selalu lupa utk menghargai..





Thursday, September 15, 2011

FB saya rosak.. :-(


td saya pergi tanjung malim..
saya pergi lovely choice..
saya pergi farmasi..
saya makan kfc..
saya makan ayam OR..
saya suka makan bnde tu..
saya....

saya nak bagitau..
fb lame saya tibe2 rosak hari ni..
pagi tadi masa saya bangun,saya on9 fb..
then bukak2,langsung xley watpe..
just leh post kat wall je..
sedihnye..kawan2 sume dlm tu..
n dlm fb tu jugak la banyak kenangan..
nak deactivate fb tu pun langsung xleh..
pelik betul..
xpe la..
biar fb tu hidup..
utk setiap kenangan..


dan setiap yg hadir itu pasti akan pergi..pasti..
semoga dia bahagia..



terima kasih atas segalanya..
aku pernah bahagia bersama kamu..
dan kini aku harap aku lebih bahagia tanpa kamu..


Tuesday, September 13, 2011

aku nak cakap sikit la . .

assalamualaikum readers ..
aku nak ckp ngan k0rg la kan..
k0rg pernah kne tipu x?
xkira la dgn sape p0n..
pena tak?
best x kne tpu?
best x kalau kita tau bnd yg kita xnak tau?
best x kalau tbe2 kita tau sumthing yg kita xjangka?
xbest kan?
aku ckup sakit hati bile aku tau ade 0rg tipu aku..
tp aku bel0m ckup bod0h untuk xtau aku ditipu..
sbb dr dlu..
aku kalau menyiasat..
smpai ke lubang cacing aku siasat..
dgn apa jua cara..
even dgn sumthing yg xtercapai dek minda..
paling extrem,dgn ex aku dlu..
pehh..dlm diam aku siasat..
tp mule2 aku diam..
sampai satu saat mmg aku reveal all..
aku pelik..
kenapa manusia kne menipu??
tmbah2..org yg kita sayang..
perlukah?aku tidak cukup sempurnakah?
aku ni teruk sangat kah?
humm..
kkdg terpikir sendiri..
ape salah aku sampai kne tipu..
ape kurangnye aku..
yaa mmg la aku ade kekurangan..
tp ade manusia yg sempurna ke?
lupe ke time mule2 k0rg amek aty aku dulu?
lupe ke time mule2 na berkenalan dgn aku dlu?
lupe ke setiap detik kenangan?
lupe ke setiap peng0rbanan dan cinta?
lupe ke betapa pentingnya menghargai apa kita ada..
knape kita sanggup tipu org yg kita sayang..
dan orang yg sayang kita?
k0rg yakin ke ade org lain yg dapat sayang korg lebih drpd si dia yg k0rg tipu?
atau k0rg yakin ade cinta lain lebih hebat setelah k0rg menyintai dia?
setelah k0rg letak semua harapan..
sandarkan segala janji..
dan tibe2 k0rg kata..
"mungkin kita xda jodoh.."
"mungkin ni bukan yg terbaik wat kita.."
"mungkin kita belum bersedia utk ke tahap lebih serius.."
WTH?
skali k0rg dah ambik hati dia..
hargai la..
watpe mencari kebahagiaan..
watpe mengejar kesempurnaan..
jika yg bahagia itu ade depan mata..
ada di sisi kita..
yg bersama kita suka dan duka..
yg xpernah lupe mengambil berat pasal kita..
yg selalu memberi nasihat..yg tau segalanya tentang diri kita..
yg ada di saat kita gembira dan sedih..
yg pernah berkongsi gelak tawa dengan kita..
dan seribu satu kenangan terindah dlm hidup kita..
lupakah kita pd semua itu di saat kita ingin berpaling?
lupakah kita segalanya di saat kita mulai bosan?
lupakah kita bahawa Allah telah menghadiahkan kita seorang insan..
buat menemani kita suka dan duka..
selagi dia bersama kita..
jagalah hatinya..
janganlah menipu..
kerana kejujuran merupakan kunci sesebuah hubungan..

ketahuilah..
kadang-kadang yg terbaik itu hanya datang sekali dalam hidup..
jangan mengejar kaca sedangkan ada permata di genggaman..
kita selalu lupa..
utk menghargai apa kita ada..
sbb kita selalu mengejar..apa yg xperlu..
dan lupa..apa yg kita betul2 perlukan..









Monday, September 12, 2011

Bila cinta..

Assalamualaikum..


mungkinkah?
atau ia bergantung pd individu?

kadang-kadang sukar ingin mengerti perasaan sendiri..
dan bila hati mula berkata2..
kadang2 ia membenci sendiri..
dan kadang2 hati tertanya2..
knape mesti setelah bahagia..
akan ada saat duka..

perlukah?
utk mengujikah?
utk menguatkan hatikah?

dan kadang kala diri ini lemah sendiri..
berhargakah diri ini?
mungkinkah ia dihargai?
atau hanya dibiar sepi..

"jangan biarkan aku pergi"