Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, September 9, 2011

adakah mmg awak untuk saya?

sedang aku tengok fb aku..
aku usha2 status org..
aku tgk ramai yg kembali menjadi single..
malah aku tgk kawan2 aku pon da bape kali clash..
baru bape bulan,clash..
then cple ngan org lain plak..
then clash balik..
bape kali la gamaknye nak couple clash ek..

then aku pkir balik..
aku ni couple gak..
tp setakat ni masih dgn org yg same..
relationship status aku masih x berubah..
org lain dah bape kali tuka aku maintain lg..
knape ye?

pdhal kitorg la pasangan paling byk gaduh kot..
hari2 ade je yg xpuas ati,ade je gado..
sehari tu xpernah berlalu tanpa ade pesengketaan..
tapi sehari pon xpernah berlalu tanpa aku dan dia..
mungkin ini yg menjadikan kami kuat..
marahlah mcm mane pon..
gaduh la mcm mane pon..
msj tetap msj..
buat lah mcm mane pon..
nanti ade yg akan mengalah..

aku ni jenis suke mendesak..
kalau aku nak,aku mmg nak..
n aku jenis yg nak perhatian..
pantang dye xmesej..
aku akan tanye2 n marah2..
aku paham dia..
tapi aku nak dia paham aku..
yg aku mmg perlukan perhatian dia..
xkira la sesibuk mana pon dia..
janji kau xlupa mesej aku..

dan setakat ni..
alhamdulillah kau masih lagi ikut kata2 aku..
ini yg buat aku xpernah dapat membenci kau..
aku suruh bkk skype,mule2 kau ckp kau xnak..
tapi lepas aku desak2,finally kau bukak jugak..
aku nak ape2,kau bagi.
aku ajak jumpa,even pd mulenye kau malas..
tp kau datang jgk ke sungkai ni..
even mule2 kau mcm marah..
tp kau happy jugak akhirnya bila dgn aku..
aku suka bile kau sanggup lepaskan ego kau demi aku..
sbb itu yg buat aku jtuh cinta dgn laki..
aku ni ego..so i need someone yg sggup mengalah demi aku..

bile kau mengalah xbermakne kau kalah..
xbermakne kau nampak lemah di mata aku..
malahan kau buat aku lagi menyayangi kau..
seriously..

tp persoalannya..
sampai bila kau sanggup tahan dgn aku?
n adekah kau bahagia dgn aku..
atau hanya aku yg merasa bahagia..
atas setiap pengorbanan kau..

aritu time pas raye..
aku ade mntak tlg kau topupkan aku..
pdhal kau dah byk abis duit utk aku time raye tuh..
then kau ade ckp.. "tahla syg,abg xtau ape yg abg wat ni betul ke x"
aku tanye,"maksud abg?"
dia jawab.."berkorban kerana cinta,atau terkorban kerana cinta"

aku paham maksud kau..
satu hari kau akan terpikir knape kau sanggup buat mcm2 utk aku..
sbb itu aku sendiri tertanye2..
sampai bila kau sanggup bersama aku..
tp aku harap..cinta kita bkn jenis pakai buang..
aku harap..kau lah yg akan menjadi suami aku kelak..
sbb aku bahagia biarpun kadang2 menangis..

cinta xpernah menjanjikan kita akan selalu bahagia..
cinta juga xpernah menjanjikan bahawa kita akan memiliki..
tp cinta pasti akan menjanjikan kegembiraan pd insan yg ikhlas menerima dan memberi..
walaupun belum pasti kau milikku..
semoga kau dan aku sama2 menjaga hubungan kita..
hingga sampai saatnya cinta ni bersatu..
okey?

aku xharap kau bace bnd ni..
dan aku juga xharap sape2 bace bnd ni..
sbb aku just nak luahkan apa yg aku rasa..

dan aku nak org tu tahu..
aku syg kamu..





No comments:

Post a Comment