Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, September 5, 2011

bersyukur dgn anugerah Allah S.W.T

Assalamualaikum..
Weh korang..(girls only)
Pernah tak korang tgk org lain yg lagi cantik dr korg,pastu korang pkir..
"kalau lah muke aku cam dye,kan best"
mesti pena kan?
Mmg r kekadang dok g jejalan kat lua tuh..
Nampak pompan cun or cute lebih dr korang, korang mesti ase jeles..
Tau sangat lah sbb aku pon kkdg cm uh..
right girls?

Tapi..bile korg pkir cmtu..
Baik korang pkir balik..
Tgk balik sekeliling korang..
Ade lg ramai kan yg wajah dorg kureng cantik dr korg?
Kan2?
Kekadang uh ade yg muke berparut2 hitam2..
Ce korg pkir ape dorg ase bile nampak korg yg muke okey?
Surely dorg akan ase iri hati ngan korg..
So asenye kite ni xpyah la bandingkan diri kita dgn org yg lebih dr kita..
Tapi cube letakkan diri kita dgn org yg lebih kureng dr kita..
Pasti kita akan mengucapkan "alhamdulillah,syukur Ya Allah kau berikan aku nikmat rupa"

Aku pun dulu salu rase rendah diri sbb ramai lg yg lg cantik dr aku..
Lgpun aku ni kecik je kan orgnye..
So kkdg jeles tgk model2 yg tinggi2 uh..
Tapi kan..
Bile aku makin dewasa..
Aku rase biase jer bile jalan kat tempat public..
Sbb apa?Sbb tgk sume mcm sepesen je tinggi ngan aku..
Beza dalam seinci dua je pon..
Then aku bersyukur aku kurus..
Nak cari baju kat kedai senang jer..
Saiz antara S ngan M jer..
N aku bersyukur wajah aku cerah..
X payah nak pakai bedak byk2 bagi putih..
Tengok..korang jgn pkir kekurangan korang,,
Tapi pkir kelebihan korang drpd org lain..

Mmg lah kekadang kekurangan kita ni wat kita tensen,,
Sbb kita selalu nak nampak cantik pe sume kan?
Tapi sebenarnya kita mmg dah cantik di mata org yg memandang kita dgn mata hati..
Lagipun nak cantik mane lagi?
Cukuplah wajah kita sedap mata memandang..
Biar kecik,comel..
Biar gemuk,kiut ape..
Biar kurus,senang cari baju..
Biar chubby,comel...
Biar gelap,menawan juge..

Allah dah bagi yg terbaik untuk kita..
Kalau sesorang menyayangi kita,biarlah bukan semata2 kerana rupa..
Mcm aku..
Mmg lah kadang2 aku suke tengok laki yg bergaya,yang smart2..
Tapi sbb bf aku ni bukan jenis yg bergaya what so ever..
Aku terima je lah..
terus terang aku mmg xbrape pandang sangat pada hensem semata-mata..
Sbb skali hati aku dah menyintai..
Biarlah dye nak bergaye ke tak ke..
Janji die ikhlas sayang kita..
Tapi janganlah muka hodoh benau tu mmg ler aku pon xlalu nak pandang..
So korang sume..
Bersyukur k dgn apa yg kita ade..

even aku taklah secomel baby uh,aku bersyukur muke aku sweet..HAHA..perasan..



tengok,even aku ni kecik orgnyer..tp ok pe..xler terase pon kekurangan uh sbb ramai lg yg lebih kecik..
kecik itu comel pe..
take it as an advantage..
n i'm happy with myself.. :-)





syukur la sama cerah ngan adek aku.. wee!

k lah takat ni jer..
entry ni ditulis based on my opinion..
sape2 yg x suke or terase or ade pendapat lain..
xyah la amek kesa pe aku tulis k..
daa semua..
dah kol 3 pagi tp aku still xley tdo..
:-(

No comments:

Post a Comment