Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, September 29, 2011

Nape susah nak paham lelaki?

Ok ini entry from my view..
Dr sudut pandangan wani..

Aku rase mcm aku susah sangat nak paham spesis yg satu ni..
Spesis lelaki..
Even diorang ni termasuk dlm phylum chordata and spesis homosapiens same dgn kita..
But i don't know why we both are two differents..
Lelaki dan pompan mempunyai sikap,sifat,view,attitude and mindset yg sgt2 berbeza..
Am i right gadis2 comel sekalian?

Bayangkan la. Wani bg contoh k.

Situasi pertama : lambat bg mesej.

kalau si perempuan yg lambat balas mesej.
Boy : Npe lmbat reply?
Girl : Oh td ade hal ckit.
Boy : Ok,lain kali bgtau dlu tau.
Girl : Ok dear.

kalau si lelaki yg lambat balas mesej.
Girl : Npe lambat reply?
Boy : Oh td ade hal ckit.
Girl : Hal ape smpai xley nak balas dlu?
Boy : Td kawan mintak tolong ckit.
Girl : Mintak tolong ape?
Boy : Wat keje sikit.
Girl : Takkan tu pun xley nak bgtau dlu? Susah sangat ke?
And bla bla bla sampai la si girl tu puas hati.

Situasi kedua : negative thinkings.

si lelaki langsung xreply mesej or call malam tu.
girl : ee dia ni mesti dok mesej or call girl lain ni. ntah2 g kua ngan org lain.

if girl yg langsung xmesej or call.
boy : dia ni mesti tgh busy ni. xpe la biar la dlu.

lebih kurang cmtu la. cmtu la yg aku selalu alami.
means aku xreti nak paham lelaki.
dorang ni sbenarnye simple but complicated.
seriusly aku cakap,aku mmg kadang2 lelah dh nak hadapi makhluk adam nie.
tambah2 kalau yg weird and sangat susah nak paham.

nape ek dorang ni suka sangat buat prangai pelik?
kite rase mcm dorang dh xsayang kita,tp sbnrnye dorang still sgt menyayangi.
dorang kadang2 sanggup wat mcm2 utk kita..
tapi kdg2 juga dorang sanggup lukakan hati kita..
dorang pentingkan kebahagiaan kita tp dorang buat kita menangis..

his words yesterday.
"i still love you"

aku tanya,"kamu ni serius ke dlm hbungan kita ni?"
his answer,"yup,i serious"

tapi..entah lah..
kamu and all your men spesies are very complicated to understand..

kadang2 keadaan mcm terbalik and songsang and entahh..
tingkah laku x menggambarkan perasaan.
you and your attitude sometimes make me sick of all this.
but one of your words can bring a lot of changes.

kita sama2 dah 19 tahun. ehh tak,saya belum lg.awak jer.
dah besar,dah matang.
dah bukan dlm kategori puppy love unless you are a puppy.
should we be like addin and benz in our novel Aa+Bb?
even salu gaduh,beza pendapat,tp still rasa cinta tu ada.

anyway,back to the topic,knape susa nak paham lelaki
i guess jwapannya ialah
sbb kita ni perempuan.
right? heheh.

Boy + Girl = undefined.
Me + You = Love+Anger+Ego+???




3 comments:

  1. yui mengalaminya juga..

    dan skrg,yui cuba mnjd seperti dia..hehhe..

    malas nk pkir2 sgt..

    ReplyDelete
  2. rasenye semua perempuan mcm ni kot..and laki salu lebih calm berbanding perempuan yg lebih emosi.. =)

    ReplyDelete
  3. Beeha pun kadang2 mcm ni...sampai dia dah bosan..and tinggalkan saya...hee...

    so..jgn terlalu fikir bukan2..ambil pengajaran dr kisah beeha..hee.. :)

    ReplyDelete