Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, September 26, 2011

sanggup ke kau tunggu aku?

Kau merujuk pada Ahmad Taufiq..
Aku merujuk pada Nurul Azawani..
Oh dua name ini macam sudah menjadi perbualan rakan2ku..
Dua name ni mcm xley nak pisah2kan..
Due name ni yg dok asyik bergaduh tiap mase..
Dua name ni yg..
Yg xpernah serik bila ujian melanda..

Ohh Ahmad Taufiq..
aku mahu tanya sama kamu..
mampu ke kau tunggu aku smpai death sperti yg kau kata?
mampu ke kau mencintai aku sampai mati??
nape kau bg harapan begitu tinggi abang..
aku takut kau xmampu nak tunaikan..
nanti yg sakitnya..KITA..

"syg..even syg kat perak..abg kat kedah..but my love for you have no limit.."
"still flowing wherever we are"
wahh ayat kau skrg bkn main lg..
sumpah aku terharu kkdg..
aku taktau apa jadi pd kita lepas bbrape hari kita xcontact ritu...
u said u menyesal,ase xde makne hdup,ase xtentu arah..
for god sake,time tu aku tgh cube lupekan kau..
tp sumpah aku pun payah gile nak lupe..
kau bygkan,aku sampai sorok Katie n bantal peluk yg kite beli ritu 
sbb aku takut sume tu mengingatkan aku pd kau..
sweter kau yg ada kat aku,aku ltak jauh2..
setiap novel2,setiap tiket2 bas,tiket KTM,tiket wayang,sume tu aku letak jauh2..
tp hati aku xley berhenti mengingati kau..
gelang yg aku pakai,kau yg bagi..
rantai ukiran nama aku,kita beli same2 kat jusco BM,kau yg belikan..
setiap gambar2 dlm laptop aku,kenangan kita..
bahkan if aku masuk lovely choice,aku teringat kau..
nampak KLCC..teringat kite kantoi ngan pkcik abg kat sane..
nampak KFC,teringat abg tolong ptongkan ayam for me..
pegi Slim,teringat time kite berdua jumpe ayah abg,kne soal siasat..
pg kenduri kawen anak ckgu Halim,ckgu2 tanye pasal kita..
mcm mane aku nak lupekan kau kalau sume dlm hdup aku adalah kenangan kita?

betul ckp abg..bila hati dh terikat,mcm ni la..
nak putus pun susah..
padahal punye payahnya aku kuatkan hati utk terima kenyataan 
yg kita dah xda ape2 hubungan..
tp setelah abg minta peluang ketiga..
bukan aku xpkir panjang..
aku pikir..
tapi kenangan menghalang aku utk terus pergi..

demi setiap detik kenangan..
aku teruskan cerita cinta kita..

"aku dh agak dh korang xkan putus,aku yakin hbgn korg smpai bile2"
bak kata seorang kawan kita..

really?i don't know..
perjalanan masih panjang..
cerita masih belum berkesudahan..

aku sayang kau sbb kau sayang aku.
aku cintakan kau sbb kau cintakan aku.
dan aku perlukan kau sbb kau melengkapkan aku.

aku kebudak2kan,kau matang.
aku ego,kau beralah.
aku meminta,kau memberi.

dan rasanya satu bnd yg paling payah utk aku lakukan
ialah menghapuskan kau dr kamus hidup aku..

ini kisah kita..

boleh kita habiskan cerita kita?

alamak asal aku nampak tembam?kesan editing la ni.btw aku yg pakse abg pakai songkok.
beli sesame sehari sblm raye. =)

ni time kua td,no edit ok. aku pakai celak je derr.huhu

aku pakai baju angry bird lah. same ngan adik aku kat blkg tuh.
jalan sesame mcm couple jer. abg kate na beli jgk kan? hehe.

abang,thanks for everything,,
wani xmampu nak jd yg terBAIK..
tp wani cube jd yg terINDAH buat abg..

3 comments:

  1. mai doakan korg bahagia... mai bukan lg adik dye... just kwn sek... sbb jd mcm ne sbb mai x nk korg gduh dan libatkn mai... semoga bahagia...

    ReplyDelete
  2. thanks..n thanks follow blog wani..welcome to blog world.. =)

    ReplyDelete