Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, October 30, 2011

the rest is history

"abg rase nanti bile syg dh masuk merbok abg nak wat jamuan,nak kenalkan syg kat semua dak kelas abg"
"abg dh bgtau kat kawan2 abg syg nak masuk sana"
"ape kate birthday syg nanti kite sambut skali ngan membe abg?"
"pakcik abg ckp better satukan terus if syg dh kompem g sane"
"family abg sume dh tau pasal kite"
"i take it as compliment,betul ke?"
"romeo.."
"lady.."
"mcm yg abg ckp,sbb kita dh terikat"
"dak comel mane ley disappear cmtu je"
"syg comel.tp abg lg comel"
"abg rase pic syg yg tu cute sangat.wat abg fall in love with u again and again"
"lau awal,syg belanje.fullstop.hehe"
"abg nak pizza,kentang,roti goreng ngn kebab"
"ade org lain?bullshit!mane bukti?"
"sume nak ikut kehendak ko je kan,tau sangat dah pangai dah ko ni"
"i said balik"
"nak pegi ke taknak?nak pegi sowg,abg tunggu kat kedai makcik"
"nak ke taknak?taknak jom balik"
"jap g msg,paham x jap g?xpaham bahase ke ape?"
"susah ckp ngan owg xpaham bahase nih"


"sweet gile korang.kalau jumpe ko je mesti ngan dia"
"dia syg sangat kat ko kan?ko dpt semua yg ko nak"
"aku rase korang mmg akan kawen,cinta korg kuat"

"mak,cmne nak tau kalau laki tu betul2 syg kat kita?"
"mak,mak rase akak ni baik tak?"
"mak,ade ke laki nak kat akak yg manje sgt ni?"

"abg tetap dgn syg sampai bila2"

"syg takkan tinggalkan abg melainkan abg yg lepaskan syg"
"jgn ckp cmtu,sdih plak ase"
"nape?mane tau kan nanti abg jumpe org lain yg lg baik dr syg"
"nope.u and only u"

the rest is history

the way she moves,make u wanna stay
the way she talk,make u wanna listen every moment
the expression on her face,make u think she is really cute
and the way she loves u,make u feel u are so lucky to have her


Wednesday, October 26, 2011

today i bring my lappy

yuhuuu semua
hari ni aku dikejutkan oleh mak pukul 8.30pg
tapi mate aku ngantuk sangat sbb bace novel smpai kol 1 lebih semalam
so aku lajak tdo..
kol 8.50 baru aku bangun and mandi
padahal patutnye aku kena bukak kedai kol 9..
haha mentang2 la kunci kedai aku yg pegang
suke2 hati aku je nak bukak pukul bape..huhu
dah lah aku ni berciap lame
bukan ape rini aku malas nak iron tudung
so aku amek je shawl warne pink
tp payah gak nak melilitnye
so dlm kol 9.30 baru aku sampai kedai

sampai2 kedai je baru nak makan nasik lemak mak beli
ade pulak pelanggan
adehh awal lak ade pelanggan arini
terpakse la layan dlu
senyum2 ckit
aku rase die suke kot tengok aku senyum
asik dok senyum kat aku je
huhuhu
xselesa tol aku rase

arini aku bawak lappy
xtau asal ttber rase nak bawak lappy
mentang2 bos xde rini
semalam dah mintak gaji kat bos
maybe sok lusa dah boleh beli handphone baru
xsabar gilerr nak beli hp android tuh
hp lame dah cam ape ntah
aku ni keje pun sbb just nak beli hp je sebenornye
haha
tp kne keje lg kot sbb rase mcm nak beli moto
nak amek lesen skali pasni nak masuk uitm
peh mcm2 rancangan aku

td ade pelanggan dok beli cd
tp yg aku pelik perlu ke sampai mintak number aku?
huhu
xsuke betol lahh
ciap tanye name aku lg tuh
ok bang name saya wani tp saya dah berpunye ok

keje kat cni,mcm2 jenis orang aku jumpa
semalam ada pakcik tua mintak cd blue
aku ckp xde
dia ckp xkan xde kot,sebelum ni ade je
aku ckp,"la,dh memang takde,dlu2 mane saye tau"
ley lak die ckp "cube cari,aritu tu pekerja sebelum ni amek kat bawah tuh"
aku ckp "pakcik,x elok la tengok bnd2 cmtu"
huhu
pelik betul la
ramai yg kata sebelum ni ade jual
tp nape boss xpernah lak bgtau aku ade jual cd2 cmtuh?
ahh lantak lah
yg pasti lg bagus lau xde jual
menyampah aku tgk kaum melayu dok beli cd blue segala
cm dh xde keje lain je nak wat
suke sangat tgk orang xpakai baju?
nonsense
bg aku org naked bukan lawa pon
geli aku nengoknye
and it makes ur brain weaker

and bile aku bosan2 ni la keje aku

tgk cara aku lilit shawl rini..serabut tol


aku jd model air kotak





disebalik senyuman yg aku ukirkan
aku sebenanrnya sedang merindui 
seseorang yg pernah hadir..




she is damn so special

a girl who never ever give up on love
a girl who never hates the one she loves
a girl who try to smile even when she sad
a girl who always try to win in any situation
a girl who will always be there for you
a girl who cry for you
a girl that was so poor
a girl that was so blind
a girl who spends an hour in front of the mirror for you
a girl who text you 24/7
a girl who never ever cheated on you
a girl with a big ego but a really weak heart
a girl who will do anything she want
a girl that cry on midnight
and wake up with a new hope
a girl who will walk by your side forever
a girl who will never leave you alone
a girl who love you without even care about how you dress
a girl who will walk besides you even you are so messy
a girl who never judge you by your look
never leave you when you yelled at her
never leave you when you stressed
never leave you when you sad
and never stop loving you
she is damn so special
only because she is not an angel
doesn't mean she can't be one






Tuesday, October 25, 2011

pelangi

khabarkan pada bintang-bintang apa aku rasa tika ini
khabarkan pada mentari betapa aku ingin sekali waktu berlalu secepatnya
khabarkan pada pelangi aku begitu ingin menjadi sepertinya..
pelangi itu berwarna-warni dan setiap yg melihat pasti tersenyum
lihatlah aku dan pasti kau akan tersenyum
kerna aku begitu ingin menjadi seperti pelangi itu
mesti xkekal lama
tapi terpahat dalam ingatan
dan akan muncul semula


tak mudah untuk aku menjadi seperti pelangi
biar aku indah di pandangan tapi aku lelah bab perasaan
sampai bila harus begini wani?
sampai bila kau harus menipu diri sendiri?
sampai bila kau mampu tahan wani?
sampai semua jd kucar kacir?
please wani..let go..
kau harus kuat..

wani nak jadi pelangi awak
wani nak bersama-sama awak
tapi sayangnya pelangi itu hadirnya kejap je wak
nanti wani pergi,jangan cari wani lagi
cari pelangi
wani sayang awak



Friday, October 21, 2011

mereka yang telah pergi

kadang2 hati teringat pada kisah lalu..
hati teringat pada mereka yg telah pergi..
hati teringat pada seseorang yg dulu pernah disayangi..
hati teringat pada kenangan lama..

aku dah xda gambar muhammad khairul naim bin mazlan..
anak cikgu SEMETRO..kitorg same2 anak cikgu kat sane..
dia paling lama aku pernah cple..
dekat setahun setengah..
dr 17 Jun 2008 till 8 November 2009 x silap aku..
aku putus ngan dia lg 8 hari before SPM..
sumpah frust tahap gaban..

tapi ape2 pun,dia baik..
dia x ego..
dia salu kne marah ngan aku..
aku salu berkasar ngan dia..
tapi dia sangat pandai pujuk aku..
dia xego..even aku yg salah,tp dia tetap pujuk aku..
dia salu tunaikan permintaan aku..
ntahlah mcm mne aku ley syg dia sgt..
maybe sbb dia sgt penyayang and romantik..
lgpun dia kata aku ni cinta pertama dia..
how sweet..but segalanya telah berakhir..
maybe bukan takdir aku utk bersama dgn dia..

after break dgn dia..ramai jgk aku cple..
but sume tu xkekal lame pun..
sbb aku x menyintai dorg pun..
and xseries pun dgn dorg..
sbb hati aku masih terluka..
but then,dlm bulan 1 taun 2010..time tggu keputusan SPM..
Luqman Hafiz hadir dlm hidup aku..
bdk trolak selatan..sekolah kat SMKA dlu..
kitorg couple 10 Januari 2010..cantik tarikh tuh..
dgn dia ni,spanjang kitorg cple,mmg xpernah langsung gaduh..
aku mmg sangat2 bahagia..
dia sgt penyayang..xpernah marah..
pertama kali jumpe dia kat CC..
aku terpikat pandang pertama..huhu..(malu nak mengaku but ni yg terjadi)
dia lg better dr dalam gambar..means aku suka gaya dia..
aku paling suka rambut dia..style..
and mate dye sepet..mcm cine..
dia ni mmg jenis style tgk gaya..
tp hbgn kitorg xlama..
tahan 4 bulan je..
xtau kenapa..putus cmtu je..

this is him..die ni jenis muke cute.


aku combine pic ni time kitorang mule couple..

then aku kenal dia ni..

teka kat mane ni? huhu

ngan dia aku tak banyak nak citer..
aku salu gile marah dia..
dia mcm seorang yg sgt lembut hati..
aku mara cmne pun dia tetap msg aku and call aku..
thanks pd dia..

sampai la aku kenal dia ni..

ni pic first dia bg aku time memula kitorg msg
my ex class monitor..
ahmad taufiq..
which is my bf now..
and xtau sampai bila..
hope smpai bila2 la..

  1. latest pic..kt tmpat keje aku..


mereka yg telah pergi aku jadikan kenangan dan pengajaran..
dan yg ada dlm genggaman..xtahu sampai bila boleh bertahan..
skrg hati dah mula..rasa semacam..
hurmmm..~~~

esok insyaallah keluar dgn dia..
nak sambut anniversary..
ley plak malam ni gado..
sheet! 
wa sakit aty sama lu br0!!

perbualan ptg td with seorang hamba Allah ni.
dia : awak,cute la awak ni. nak no boleh?
aku : err xpakai hp la. (padahal hp terang2 ade kat tangan tgh msg topek)
dia : (wat muka perli) tu amende,botol air?
aku : hahahaha. 






Wednesday, October 19, 2011

diari dulu2..part 1

17 Januari 2005,Isnin
Hari ni aku bangun jam 5.45 pagi,mandi dan solat subuh berjemaah. Lepas iron baju,terus pergi sekolah. Cikgu Halijah masuk ajar Matematik. Tak bawak pulak buku teks Math td. Nsb bek org lain pun sume x bawak. Lepas Math,cikgu Shaharuddin pulak masuk.dia ajar Sains. Cikgu tu kawan baik ayah. Nsb baik xgarang. Dah la time dia first masuk aku dengan Syafiqah pergi toilet. Lepas tu,ayah pulak masuk,tanya no IC murid sume and pilih ketua kelas. Aku xkenal sangat ketua kelas tuh. Nampak cam dak baik. Lepas tu ada budak baru masuk,nama dia Sayidah Qalilah,dari Tapah Road,kawan si Le'a. Balik sekolah makan aiskrim,jumpa ayah ambil baju,lepas tu cepat2 salin baju kurung nak pergi PREP,tido je sepanjang masa PREP tuh,ngantuk giler..pastu solat Asar,pergi kantin makan aiskrim and roti..malam ni tdo dgn Sue je,Any takde..k la,dh lewat ni,mau tdo..nytes diary..

13 Julai 2005,Rabu
Alhamdulillah kehidupan aku bahagia sekarang. Hasrat aku utk keluar asrama tercapai jugak. Walaupun mak n ayah sebenarnya xberape bg. Skrg aku berjanji akan belajar bersungguh2 utk dapat no 1 2 3 dlm exam. Aku nak buktikan kat mak ayah yang aku pun ley berjaya tanpa duk asrama. aku akan buktikan!!

8 April 2006,Sabtu
Aku rasa mcm tertekan pulak apabila aku terpaksa buat keputusan yg besar iaitu hendak bertukar ke sekolah mane. Aku just ada dua pilihan iaitu stay dekat SMK Slim tp kena duk asrama which is so like hell to me or sekolah kat SMK Sungkai yg bg aku sangat xbest and teruk. Aku rasa syg gile nak tinggalkan sekolah yg banyak bg kenangan kat aku termasuklah kawan2 yg xjemu2 pujuk aku supaya jgn pindah. Dan aku juga sayang nak tinggalkan seseorang kat SMK Slim ni. Td dia usha je aku. Malu siot. Aku buat tak layan je. Padahal hati berdebar2. Huhu. Aduhh susahnya nak buat keputusan. Aku harap aku sempat pergi Kem Bahasa Inggeris tuh and dapat tengok dia buat kali terakhir. Aku tau if aku tukar sekolah aku tak dapat jumpa dia lagi. Mungkin sampai bila2. Ahh taknak2. Huhu. Bencinyaa!! Nape la ayah kena tukar sekolah. Geram!!

2 Oktober 2006,Isnin
Hari ni exam PMR utk budak2 form 3 start. Ayah kena jaga periksa kat sekolah Besout. Mak pergi hospital Ipoh dgn opah and pakngah. Semalam aku kena kacau dgn **** and his geng. Benci gile dok tahan aku before g kelas. Kata aku comel r ape r. Ee menyampah gile dgn dorang. Rase mcm nak tuka sekolah je. Tension gila hari2 kena kacau. Tapi skrg ni aku rasa aku dh mula suka someone. Budak kelas lain. Kitorang ada msg. Tapi sygnye,die tu pakwe kawan aku. Takpe la,malas la nak bercinta2 ni. Belajar lg penting. Aku dah janji dgn mak and ayah kena dapatkan no satu dalam tingkatan sbb aku nak sangat tukar masuk kelas kedua ni,so aku kne work hard la. Akak janji,mak and ayah tak akan menyesal even akak mintak tukar masuk kelas kedua. (kelas pertama sucks!) Tapi skrg ni aku gaduh dgn ayah. Sebab aku buat bil telefon melambung sampai rm200. Ni sume sbb call dia la ni. Bodohnya aku. Maafkan akak ayah.

........................................

huhu kelakar bila baca balik
tapi bile imbau balik kenangan lama..
adess..menusuk..
mcm2 ada..
suka duka sedih tawa..
banyak g sebenarnya..
t aku sambung lg..
daa..

Tuesday, October 18, 2011

atas nama cinta

'Tahukah kau sejak bila kau ada dlm hati aku
Kau ada di sana sejak pertama kali kau menyentuhnya..
Aku bersumpah atas nama Tuhan..
Sampai ke akhirnya aku hanya akan mencintai kau..'

petikan lagu dr filem Mujhse Dosti Karoge after ditranslate..
korang dh tengok cite tuh?
tengok r,sumpah best giler!!
lagu dia pun best and sedih.
mmg ley nangis r tgk citer tuh.
siess best.

tp di sini aku nak cerita pasal aku.
hidup ni mcm roda.
kadang2 di atas kadang2 di bawah.
kadang2 kita gembira,dan adakalanya kita sedih.
hari ni aku sedih.
aku sedih sangat2.
aku pergi kerja pagi td dgn mata bengkak.
aku x tdo semalaman.
kepala aku sakit sangat2.
plus hati yg kecewa.
sedih,sumpah sedih.

mudah benar airmata aku mengalir
mudah benar diri ini terluka
mudah benar hati ini dirobek
mudah benar segala2nya menjadi kabur

dan atas nama cinta 
aku relakan setiap tangisku untukmu
aku dh xkuat la wehh
aku ase setiap saat dlm hidup aku berisiko utk menangis
segarang2 aku,aku mmg sgt rapuh bab perasaan
seego2 aku,hati aku mudah sgt terluka
asal kau xpaham??
asal kau suka wat aku nangis??
kau suka tengok aku sedih ke hah??
kau wat aku happy tp dlm masa sama kau gak wat aku nangis 
nape???

sume bnd mcm aku yg salah..
aku wat ni sala aku wat tu sala..
aku benci ar bile sume bnd mcm aku je yg bersalah..
aku benci tau tak!!!
aku benci kau suka letakkan sumenye atas salah aku
mmg ar aku ni gf yg teruk
tp tak sume bnd salah aku ar.

kau ingat aku xpeduli kau sakit?
kau ingat aku xkisah?
kau ingat aku suka2 je nak paksa kau keluar sakit2?
aku nak kau happy je..
and aku tak suka kau sakit..
aku taknak kau rasa sakit
sbb tu bila kau mengadu sakit
aku wat bodoh je
aku taknak kau terus2 ase sakit
and bukan aku tak sanggup nak cuci luka kau
or melihat kesakitan kau
tapi aku takut kau akan bertambah sakit
kau tau je la aku cmne kan
wat keje sume kasar
clumsy..

aku just nak kau happy..
aku nak kau ketawa..
aku gembira bila kau suapkan aku dgn senyuman..
bila kau memuji aku dgn gelak tawa..
bila kau ada bersama aku dan kau sentiasa tersenyum..
Ya Allah.....
kau lindungi lah dia..
berikan kebahagiaan pd dia..
sbb aku dah x mampu nak ikut segala rentak..

terlalu banyak cabaran dlm hubungan ni..
terlalu banyak bnd yg salah..
terlalu banyak tangisan..
and kalau diberi pilihan..
kalau aku boleh pilih sama ada nak kenal kau atau tak
aku akan tetap pilih untuk kenal kau
sbb walau apa pun jadi
kau masih orang yg pertama selimutkan aku tika aku sejuk
kau masih lelaki yg pertama mengesat air mata aku..
kau masih lelaki yg pertama sanggup balik semata2 demi aku
kau masih lelaki yg pertama bawa aku jumpa ur parent..
dan kau masih lelaki pertama yg mengajar aku erti pengorbanan dalam cinta..

tapi kau bukanlah lelaki idaman aku..
kau bukanlah seperti yg aku impikan..
kau x sempurna..
terlalu banyak kekurangan
sehingga kadang2 menjadikan aku ragu..
tapi yg menjadikan aku terikat dgn kau..
adalah sbb kau faham aku..
kau tau setiap sikapku,tabiatku,perangaiku..
kau perhati segalanya..
cara aku minum,cara aku makan
kau tahu aku salu x lap rambut lepas mandi
kau tahu aku x makan makanan pedas,tiap kali order mesti kau pesan kurangkan pedas..
kau tahu setiap kali minum aku mesti gigit straw tu smpai dh xrupa straw..
kau tahu bila aku dapat tisu aku akan genggam2 smpai hancur tisu tu..
kau tahu cara aku minum air dlm botol..
pendek kata kau tahu segalanya..
kau kenal aku luar dan dalam..
setahun lebih bersama dh cukup buat kita kenal masing2..
tapi kenapa aku masih susah nak kenal kau..
maafkan aku sbb x jadi mcm kau..
maafkan aku..

entahlah..
masihkah ada ruang dan waktu untuk kita..
hanya Allah saja yg tahu..
maafkan aku sbb xmemahami kau..
maafkan aku if aku x sama mcm org yg pernah memahami kau..
tp aku harap kau tahu..
yg aku sentiasa nak kau bahagia..
cuma cara aku mungkin salah bg kau..
mungkin cara aku keterlaluan..
maafkan aku sayang..
mungkin kau bukan cinta pertama aku..
tapi kau kenangan terindah aku..
satu nama yg akan tetap abadi dalam hidupku..



Sunday, October 16, 2011

apabila lelaki benar2 mencintai kamu..

Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupun berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..

Friday, October 14, 2011

kau banyak pakwe?

tadi my friend cite pasal kawan dia yg ada banyak boyfriend
aku pelik sbb kawan dia tu aku kenal
mmg xlawa mane..
bukan nak kutuk ke ape tp mmg x lawa pun
serius aku xsangka dia ada pakwe
and paling xsangka dia BANYAK pakwe

tp yg paling aku xsangka aku leh ckp mcm ni time smbg ngan kawan aku td
"kalau aku la,aku xteringin lgsg nak ade pakwe lain,cukuplah dia sorg,tu pun dh ckup baik buat aku"
serius aku tak pernah rasa nak ada orang lain..
even time gaduh,xpernah terdetik utk menduakan..
aku tak tipu..
mungkin semakin aku dewasa semakin aku pandai menghargai 
dan tidak mendustai..

dan aku rasa,aku menyenangi kehadirannya dalam hidup aku..
dgn dia aku ketawa,dgn dia juga aku menangis..
dgn dia aku pernah bahagia dan tersenyum
dgn dia juga aku pernah maki dan marah
dgn dia airmata aku tumpah tika tercetus pgaduhan
dgn dia juga aku tersenyum menerima apa yg aku minta

aku terfikir..mcm mane hidup seorang girl tu if dia banyak pakwe..
sume nak layan dlm satu masa..
best ke?
berbaloi ke?
curahkan kasih sayang berbagi2..
puaskah?
xrimaskah?

dan mcm mane pulak kehidupan seorang boy tu if dia banyak awek?
sume kemahuan stiap awek2 tuh akan diturutikah?
topup mesti berkali2 ganda sbb semua awek nak dimesej
abis nak dating gilir2 ke?
best ke kasih syg korang terbagi2?
untungkah?
xpenatkah?

belajar jadi matang
belajar menghargai sebuah hubungan
sbb nak bina satu hubungan bukan mudah
atas dasar cinta
yang kemudiannya membenihkan segala rasa
marah,dendam,gembira,tawa,sedih
dan bila2 boleh berakhir..

mungkin nak bina hubungan tu senang..
tp nak mempertahankannya sgt payah..
sangat2 payah..

dan aku bersyukur aku ada dia dlm hidup aku
dia yg xpernah jemu mesej aku
yg teman aku setiap masa
yg cube penuhi setiap permintaan aku
yg sanggup mengalah bila aku mendesak..

tapi dia x sempurna juga
selalu buat hati aku sakit
selalu buat aku menangis
selalu buat aku rasa nak campak hp..
selalu buat aku marah

tapi sedar tak sedar
mungkin ini yang menyempurnakan satu hubungan
mungkin stiap pergaduhan menyeimbangkan setiap kegembiraan
cuma satu kunci dlm perhubungan
jangan hilang rasa cinta
dan satu aku patut berterima kasih pd dia
setiap kali aku tanya are u still love me
the answer x pernah berubah
"yup,till the end"

x perlu dua tiga pakwe
kau seorang dah cukup menyempurnakan aku
x perlu couple banyak2
bila kegembiran tu aku boleh dapat dgn hanya brsama kamu..
dan x perlu aku hiraukan setiap lelaki yg cuba menghampiri aku
sbb dlm hati aku hanya ada kamu

andai kata satu hari hubungan ini berakhir
aku tak akan menyesal menulis semua ini..
sbb kamu pernah menyempurnai hidup aku..
terima kasih untuk itu..

pink is always my favourite

silky girl also.. :-)

x rase ke awek yg pakai spec tu comel? bak kata Mr.K. :-)









Wednesday, October 12, 2011

he has take the next step

petang td i went to pasar malam with him..
while we were eating
he said "hah syg,abg dh ckp dh kat ayah"
"ckp apa?"
"pasal pas abis diploma nak bertunang"
huh? jatuh rahang. (ayat hlovate)
i was like "hah really?sumpah?"
"sumpah,demi Allah"
*dh mcm bebudak men sumpah2.

wahh. berani gak dia finally.
aku je xlepas2 lg nak ckp kat mak.

tp pkir2 balik.
esok lusa kompem la ada gaduh lek.
tp pkir2 balik jugak.
kau gaduh teruk mana pun dgn dia,still together rite?

td i ask him to download and dgr lagu 'permata utk isteri-kopratasa'
he did it.
and i ask him to listen.
and get the hidden meaning.

the lyric touch my heart.
it is so meaningful.
for a man to become a husband.
to hold a big responsiblity.

'telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
dalam hati ini untuk kau isi
sebagai isteri
untuk kau penuhi dgn kemuliaan 
seorang wanita
utk kau beri erti dgn kelembutan
utk kau hargai
dgn kasih sayang

ku ingin kau jadi wanita mulia
yg tahu harga budi dan hati
seorang lelaki bernama suami..
kerana kau isteri
ku ingin kau mengerti
bahwa hidup ini
xsemudah yg kita janjikan
yg kita janjikan
kerana kau isteriku..'

"abg,dh dgr lagu tuh?"
"dah."
"paham?"
"paham. apa yg syg nak sampaikan?"
"hidup ni xsemudah yg kita janjikan"
"then?"
"btl ke abg dh bersedia ke nak sehidup semati dgn syg?"
"yup. only u and u"

only u and u? 
biarlah takdir yg menentukan.
siapalah aku nak menentukan bahwa kau bakal suamiku.
esok lusa milik Allah S.W.T
bila2 dia boleh tarik segala nikmat

hidup ni tak semudah yg kita janjikan
u can make till a thousand promise..
but to make it become true..
tak mudah..
aku tak terlalu berharap..
namun di sudut hatiku..
"Ya Allah,biarlah dia untukku."

*actually ni blog peribadi aku. aku berblog utk luahkan perasaan aku
raa mcm tersilap pulak sbb bg follower byk
but takpa la. korg xkisah kan baca?
huhu. lau xsuka jgn baca lg.
serius aku mnx maaf sbb korg terbaca kisah hidup dan luahan hati aku.


Monday, October 10, 2011

10 oktober 2011









wordless
............................

Thursday, October 6, 2011

I meet him..but..

Jam skrg menunjukkan pukul 6.13 petang time aku type entry nie..
Aku sampai umah td dlm kol 5.
Today,hum ntah nak describe cmne.
Penat tp rase lega.
Tau sbb apa aku lega?
Sbb aku dah wat bnde yg patut aku buat.

Aku rase bersalah selagi aku tak jumpe jenguk dia.
Bukan sbb aku rindu sangat smpai aku nak dtg jumpe die.
Tapi aku rase mcm x wajar bila aku langsung x jenguk dia.
Peh asal ayat aku belit nih.
Tp yg pasti,aku lega.sbb aku dah jenguk dia.
Dah tgk sdiri cmne keadaan dia.

Aku sbnarnye sangat2 susah nak pergi umah orang.
Aku mmg jenis yg malu and x suka pergi umah orang.
Tambah2 rumah LELAKI.
Adoii,ni first time aku buat. *hargai la ea Topek. ngee
lagipun dah mmg aku on the way nak pg tanjung
alang2 jenguk la die kejap.

abaikan..aku sengaje nak menggedik pakai spec adik aku..hakhak..

Tapi yg paling aku x jangka,
asal kau suruh ayah kau jemput aku???????????
bapak ahh malu..
rase mcm malu sangat sbb dtg umah pakwe.
erk patut ke malu? melawat je pun.
tp siess aku mmg malu derr.
aku cdg nak jenguk jap je,dok sembang kat lua.
tp nape smpai mak ayah dia ade?
huhuhuhu

ciap hidang air ngan bg makanan lg tuh..
terbaik la family kamu..
salute ahh dorang..sporting..
tapi aku rase bersalah la nyusahkan diorang..
serius dohh..

then ayah ngan makcik die kuar pulak..
tinggal aku,dia and aidil je kat umah tuh..
wahahah nasib baik kami ni baik tau..
xwat pape pun dlm umah tuh..
hehehh..

juz snap pic je..
ngee..

asal muke kau sengal sangat ehh?hakhak.malas nak bocorkan
rahsia kau. *aku tau asal kau sememeh
cuci luka..ade ke die suruh aku yg cucikan..geli aku..huhu

tau x kenapa ade but kat tajuk tuh?
entahlah..aku rase semacam sangat2..
sampai aku blurr lepas balik dr umah dia..
aku taktau nape..
aku sendiri xdpat nak paham knape aku rase semacam..

family die sume dah tau..
tp kitorang sekejap ok sekejap x..
pendek kata hubungan ni mmg rapuh..
nak kawen bole tak???
senang..xpayah pkir mcm2..hukhuk..
na dating pegang2 tgn n peluk2 pun xpa..

hum..aku harap Allah permudahkan urusan kami..
malas la nak bertengkar 24 jam,curiga xtentu pasal..
kalau aku milik dia,dia milik aku
mesti xkan ade perbalahan kecik2 nie..

kat uma dia..

after g umah die,pegi tanjung malim.
aidil nak makan kepci and nak beli barang
best jugak manje2 dgn adik kat kfc..
hee..sampai ayam pun aidil yg tolong potong and suapkan

kitorang share air..sweet takk? hee

kitorang comel..kan2? haha

sweet kan??jgn jeless.hee

sayang aidil sangat2.
best gak dating berdua dgn aidil
dah la dia sangat2 sporrting.
bila tanye aidil nak makan apa?
dia jawab "apape aje lah"
bila tanye aidil nak pape tak
dia jawab "apape aje lah"
mmg senang sungguh dan jimat duit aku hakhak

berselera tol kamu makan dil..kakak tgk je.. :-)

anyway,before balik td,abg bg duit suh topup.
dia bg rm20. suh topup rm10. yg lebih suh wat belanje.
siap tanye g tuh nak tmbah g tak?
hehehh xpe lah xnak susahkan.
sorry abg sbb tersilap beli topup maxis.
siess xpasan. tercakap maxis rm10 padahal nak beli celcom
sorry sangat,mmg xsengaja.
dah terpakse beli tok abg topup rm5 je,duit xcukup.
dah lah beli rm5 je,aku mnx share pulak tuh.
huhhu..
thanks abang..

as present,i give u..
this..
.
.
.
.
.
.
.
.


k takat ni dulu. kalau rajin aku tulis lg. daa.

malang x berbau

Assalamualaikum..
Kita nak update entry nih..
hukhuk..
knape tajuknye malang x berbau?
sbb..tibe2 die eksiden lah..
mcm yg wani cite dlm entry sblum ni..click sini
pdhal dh plan nak jumpe straight when die dah balik perak..
hukhuk..
tu dia kata..nak wat cmne,malang tak berbau..

kecian gak la kat dia..
dulu time wani sakit
wani pesan KFC,die sanggup dtg dr teluk intan bawak ke sungkai..
padahal dia tgh ada reunion dgn kawan2 dia time tuh..
now time dia sakit,wani wat don't know lak..
so rase mcm nak melawat dia la esok..
tp xtau la lagi..
planning jer..

td tgh2 chatting..
he send pic..
time kne jahit..
hakhak..kesian..

nsem doctor tuh..hakhak..

kesian kne jahit..
tu la bawak moto berhemat sangat..
ish2..taun ni je dah dua kali jatuh moto..
first jatuh wani la punye pasal..
hakhak..
gelabah..

xpa la. tabahkan hati naa
even tpakse ber'teng2' jalan..
kalau sempat nnti wani melawat naa..
hee..

td ptang kua ronggeng2..
sambil2 snap pic..
mau pink kan lg ini blog..
hah tgk la pic yg serba pink..

aidil hakim.. :-)


ni adek bongsu wani.. :-)

asal muke aku bajet comel sgt nih? =,=



i love pink colour so muchh.. :-)



Tuesday, October 4, 2011

i miss them --> my family at matriculation

6 bulan berlalu selepas meninggalkan matrik pada bulan April yg lepas..
tapi satu yg xkan pernah berlalu
kenangan bersama teman yg sudah menjadi bagai family sendiri..

saat ni semua sudah terpisah jauh..
Dzuratul Ain atau lebih mesra aku panggil mama
sbb sifatnya yg bagaikan seorang ibu..
mengambil berat dan seorang yg sangat menyenangkan..
she's now study at UMK..
miss u mama..
bile lah kita dapat jumpe lagi..

yg sbelah kanan tu mama..kami comel kan?

seorang lagi teman rapatku..
Roshidayu Akma..dia kami panggil ciksom..
lekat sampai skrg..
nanny aku,yg salu jaga aku bile mama takde. kah kah
ciksom ni suke ajar org,xkedekut ilmu
and dia baik sangat,sama mcm mama..
dua2 ni mengambil berat..
mmg a good friend..

yg sbelah kiri aku tu ciksom
time ni sebelum kitorang choral speaking

seriously i miss them..
aku rindu nak belajar same2 dgn mama and ciksom..
aku rindu nak datang kuliah pagi2 duduk dgn diorang..
aku rindu time Syed belanja kitorang bertiga makan kat kafe..
aku rindu time kitorang g camping sesame..
time mama and ciksom urutkan kaki aku sbb kejang..
aku rindu nak ponteng kelas petang sesame..

dlm dewan kuliah melor..

rindu suasana kalut bila nak final..
rindu outing sesame..
rindu makan tgh hari same2..
rindu time xsiapkan tutorial..
rindu nak ponteng lab Bio..
rindu nak picnik makan maggie depan Zuhud..
rindu seribu satu memori kita bersama..

malam permata gemilang

kalau boleh putar balik semua memori tuh..
mmg best life kat matrik..
banyak kenangan walau just tak sampai setahun bersama..
tapi cukup meninggalkan kesan dlm hidup kita..

hari terakhir makan bersama di cafe..
ciksom buat bet..
siapa yg kahwin dulu kne belanja makan nanti..
sempat lg yer ciksom..
ntah2 awak tu yg kahwin dulu..

dan hari terakhir di matrikulasi..
berpeluk-pelukkan bertangis-tangisan..
entah bila dpt ketemu lg selepas ni..
semoga ukhwah yg terjalin antara kita..
kekal hingga akhir hayat..

terima kasih teman terbaikku..
takkan pernah aku lupekan korang..
biarpun akan ramai lagi insan menjadi temanku kelak..
kalian terpahat dalam ingatan..

last day kuliah..tgkap gambar gune webcam mama..

my tutorial friend..miss them..

heart you guys deeply..

RINDU..tp apakan daya..
semoga Allah merahmati kalian..

*time kat matrik dlu mmg terserlah ketembaman aku.mane taknye makan free.
skrg mmg jauh beza dgn dlu. hukhuk.

mama,anda mcm mana? 
:-)








ohh kau eksiden ek?

malam semalam..around 10 o'clock..
dia ckp nak kua makan..
ok so we stop msg for a while..as usual i said,lepas makan msg lek..
tunggu punye tunggu smpai kol 12 xmesej2 lg..
then tetibe he called..
"hello,kat mane ni?"
"kat uma la,nape?"
"nak bgtau,ade kat spital ni,eksiden"
aku rilek jer. 
"sape eksiden?"
"abang"
oh yeke..aku taktau pasaipa aku ley rilek je..
sbb aku tau x teruk kot..huhu
"dah tu xley na bgtau dulu td?"peh sempat lg aku marah
"nak bgtau cmne.ni baru kua wad kecemasan"
erk?yg aku mcm wat donnow je. *ape punye awek ntah
"teruk ke?"
"teruk lg la drpd dulu" dulu?ohh time kitorg eksiden sesame dlu. 
"hmm yela" talian terputus.

then aku bg mesej "dah balik msg"
he replied. "ok"
10 minit berlalu,aku x puas hati. bg mesej lg.
"kat mane ni?"
"spital lg"
ok biar lg. punye lame xmsj2 lg.
"td g x-ray"
fine. aku dah start bengang. lame gile kat spital.

"pehal lgsg xmesej2 nih??"
"ade hal,td deal ngan owg"
"deal mende??"
"abg langgar orang"

pehh kau. pegi tabrak anak orang plak.
kol 2.30 pagi,"jap,ade hal,org tu dtg umah"

sampai kol 3 pagi aku tak tdo2 lg dok tggu msg dia.
sumpah bengang gila r asal nak mesej je kne stop2..
last2 semalam gaduh.
aku dok memarah dia bagai.
"xpe la nak marah,marah la.ckp ape pon xgune" 
demn. asal ek aku susah sgt nak memahami org?

huh. hampir je clash lg. last2.
"i luv u"
"luv u too"
kah kah.
the end.


*entry mengarut. still xde idea nak menulis entry bernas.
bai.

Monday, October 3, 2011

she was not meant to be with you

kali ni wani taknak tulis pape..
xde idea plus malas and kdg2 give up..
juz nak share picture..
x perlu la kot korang bace entry nie..
bace entry sebelum post ni if korang frust or was being cheated..

aku tak secomel Nikita Willy dan tak secantik Lisa Surihani..
leh terima seadanya tak..?

tp at least aku tak berpura2..

baru aku sedar mata aku besar mcm mata Heliza Helmi *perasan

kalau aku x comel pon jaga perasaan aku bole tak??

aku senget mcm gambar nie

aku dah bosan dgn manusia yg taktau menghargai..

seriously aku dah fed up sebenarnye..

dan mungkin aku ni tak cukup sempurna..

or maybe she was not meant to be with you..


lokasi : stesen KTM 
sbb musabab : melepaskan tekanan

perempuan yang baik untuk lelaki yang baik,perempuan yg tak baik,untuk lelaki yg tak baik








si dia curang?kita tak rugi sayang..

selalunye pasangan mude yg bodoh sangat main curang2 nih..
seriously,mane yg tak matang or belum mencapai tahap serius in a relationship
yg selalu curang nie..
rilex2..
skg ni bukan nak cakap pasal curang yg utk couple yg juz cinta monyet..
now nak cakap pasal couple yg dah matang..
means yg dh ley pkir baik buruk,yg serius,yg mmg couple utk dibawa ke jinjang pelamin..

and kita cakap utk si gadis k..
girls,kalau korang dah buat yg terbaik..
korang mmg menyayangi dia
korang mmg serius dgn dia and setia dgn dia
korang x pernah buat anything yg xpatut
korang dah cube jadi yg terbaik utk dia
tapi dia pergi meninggalkan korang.
utk seorang gadis lain
maka please jgn risau..
itu maknenye Allah nak bg yg lebih baik pada kita
sbb cube korang pkir
korang nak ke seorang lelaki yg curang dgn korang mcm tu
utk dijadikan suami?
sah2 nanti bila kahwin,dorang mudah tergoda dek wanita lain..

and girls..
Allah tahu apa yg terbaik buat kita..
mungkin Allah sengaja nak pertemukan kita dgn org yg salah..
supaya nanti satu hari kita akan bertemu dgn lelaki yg benar2 sesuai dgn kita
yg benar2 menyayangi kita
bukan hanya sayang utk sementara,tapi utk seumur hidup kita..

Memang Allah sengaja menemukan kita dgn orang yg salah,supaya kita boleh jadi penilai yg terbaik. Memang Allah sengaja menemukan kita dgn orang yg salah,supaya kita dapat mengenali siapa yg lebih layak utk berdampingan dengan kita. Memang Allah sengaja menemukan kita dgn orang yg salah,supaya kita dpt belajar dr kesilapan.

janganlah kita rasa frust sangat2 bila si dia meningalkan kita..
sbb sebenarnya bukan kita yg rugi..
kita dah cuba menjadi yg terbaik buat dia..
kita dah sedaya upaya memahami dan menyayangi dia..
andai dia tak hargai kita,
itu pilihan dia
dia yg rugi 
sbb melepaskan orang yg tak akan pergi meninggalkan dia
dia yg rugi
sbb dia mengejar kaca
walaupun dia dah ada permata di genggaman..

wanita itu hatinya rapuh..
mudah terluka dan kecewa


setelah dilukai mungkin si gadis akan kecewa..
pasti dia akan menangis..
tapi satu hari,si lelaki pasti akan menyesali tindakannya..
jika dia melepaskan seorang gadis yg sangat menyayanginya dan baik utknya..


sometimes we tend to be in despair when the person we care about leaves us, but the truth is it's not our loss, it's theirs because they left the only person in the world who would never give up on them

so,ur boys curang?
kita tak rugi sayang..
mereka yg rugi..