Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, October 18, 2011

atas nama cinta

'Tahukah kau sejak bila kau ada dlm hati aku
Kau ada di sana sejak pertama kali kau menyentuhnya..
Aku bersumpah atas nama Tuhan..
Sampai ke akhirnya aku hanya akan mencintai kau..'

petikan lagu dr filem Mujhse Dosti Karoge after ditranslate..
korang dh tengok cite tuh?
tengok r,sumpah best giler!!
lagu dia pun best and sedih.
mmg ley nangis r tgk citer tuh.
siess best.

tp di sini aku nak cerita pasal aku.
hidup ni mcm roda.
kadang2 di atas kadang2 di bawah.
kadang2 kita gembira,dan adakalanya kita sedih.
hari ni aku sedih.
aku sedih sangat2.
aku pergi kerja pagi td dgn mata bengkak.
aku x tdo semalaman.
kepala aku sakit sangat2.
plus hati yg kecewa.
sedih,sumpah sedih.

mudah benar airmata aku mengalir
mudah benar diri ini terluka
mudah benar hati ini dirobek
mudah benar segala2nya menjadi kabur

dan atas nama cinta 
aku relakan setiap tangisku untukmu
aku dh xkuat la wehh
aku ase setiap saat dlm hidup aku berisiko utk menangis
segarang2 aku,aku mmg sgt rapuh bab perasaan
seego2 aku,hati aku mudah sgt terluka
asal kau xpaham??
asal kau suka wat aku nangis??
kau suka tengok aku sedih ke hah??
kau wat aku happy tp dlm masa sama kau gak wat aku nangis 
nape???

sume bnd mcm aku yg salah..
aku wat ni sala aku wat tu sala..
aku benci ar bile sume bnd mcm aku je yg bersalah..
aku benci tau tak!!!
aku benci kau suka letakkan sumenye atas salah aku
mmg ar aku ni gf yg teruk
tp tak sume bnd salah aku ar.

kau ingat aku xpeduli kau sakit?
kau ingat aku xkisah?
kau ingat aku suka2 je nak paksa kau keluar sakit2?
aku nak kau happy je..
and aku tak suka kau sakit..
aku taknak kau rasa sakit
sbb tu bila kau mengadu sakit
aku wat bodoh je
aku taknak kau terus2 ase sakit
and bukan aku tak sanggup nak cuci luka kau
or melihat kesakitan kau
tapi aku takut kau akan bertambah sakit
kau tau je la aku cmne kan
wat keje sume kasar
clumsy..

aku just nak kau happy..
aku nak kau ketawa..
aku gembira bila kau suapkan aku dgn senyuman..
bila kau memuji aku dgn gelak tawa..
bila kau ada bersama aku dan kau sentiasa tersenyum..
Ya Allah.....
kau lindungi lah dia..
berikan kebahagiaan pd dia..
sbb aku dah x mampu nak ikut segala rentak..

terlalu banyak cabaran dlm hubungan ni..
terlalu banyak bnd yg salah..
terlalu banyak tangisan..
and kalau diberi pilihan..
kalau aku boleh pilih sama ada nak kenal kau atau tak
aku akan tetap pilih untuk kenal kau
sbb walau apa pun jadi
kau masih orang yg pertama selimutkan aku tika aku sejuk
kau masih lelaki yg pertama mengesat air mata aku..
kau masih lelaki yg pertama sanggup balik semata2 demi aku
kau masih lelaki yg pertama bawa aku jumpa ur parent..
dan kau masih lelaki pertama yg mengajar aku erti pengorbanan dalam cinta..

tapi kau bukanlah lelaki idaman aku..
kau bukanlah seperti yg aku impikan..
kau x sempurna..
terlalu banyak kekurangan
sehingga kadang2 menjadikan aku ragu..
tapi yg menjadikan aku terikat dgn kau..
adalah sbb kau faham aku..
kau tau setiap sikapku,tabiatku,perangaiku..
kau perhati segalanya..
cara aku minum,cara aku makan
kau tahu aku salu x lap rambut lepas mandi
kau tahu aku x makan makanan pedas,tiap kali order mesti kau pesan kurangkan pedas..
kau tahu setiap kali minum aku mesti gigit straw tu smpai dh xrupa straw..
kau tahu bila aku dapat tisu aku akan genggam2 smpai hancur tisu tu..
kau tahu cara aku minum air dlm botol..
pendek kata kau tahu segalanya..
kau kenal aku luar dan dalam..
setahun lebih bersama dh cukup buat kita kenal masing2..
tapi kenapa aku masih susah nak kenal kau..
maafkan aku sbb x jadi mcm kau..
maafkan aku..

entahlah..
masihkah ada ruang dan waktu untuk kita..
hanya Allah saja yg tahu..
maafkan aku sbb xmemahami kau..
maafkan aku if aku x sama mcm org yg pernah memahami kau..
tp aku harap kau tahu..
yg aku sentiasa nak kau bahagia..
cuma cara aku mungkin salah bg kau..
mungkin cara aku keterlaluan..
maafkan aku sayang..
mungkin kau bukan cinta pertama aku..
tapi kau kenangan terindah aku..
satu nama yg akan tetap abadi dalam hidupku..



No comments:

Post a Comment