Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, October 4, 2011

i miss them --> my family at matriculation

6 bulan berlalu selepas meninggalkan matrik pada bulan April yg lepas..
tapi satu yg xkan pernah berlalu
kenangan bersama teman yg sudah menjadi bagai family sendiri..

saat ni semua sudah terpisah jauh..
Dzuratul Ain atau lebih mesra aku panggil mama
sbb sifatnya yg bagaikan seorang ibu..
mengambil berat dan seorang yg sangat menyenangkan..
she's now study at UMK..
miss u mama..
bile lah kita dapat jumpe lagi..

yg sbelah kanan tu mama..kami comel kan?

seorang lagi teman rapatku..
Roshidayu Akma..dia kami panggil ciksom..
lekat sampai skrg..
nanny aku,yg salu jaga aku bile mama takde. kah kah
ciksom ni suke ajar org,xkedekut ilmu
and dia baik sangat,sama mcm mama..
dua2 ni mengambil berat..
mmg a good friend..

yg sbelah kiri aku tu ciksom
time ni sebelum kitorang choral speaking

seriously i miss them..
aku rindu nak belajar same2 dgn mama and ciksom..
aku rindu nak datang kuliah pagi2 duduk dgn diorang..
aku rindu time Syed belanja kitorang bertiga makan kat kafe..
aku rindu time kitorang g camping sesame..
time mama and ciksom urutkan kaki aku sbb kejang..
aku rindu nak ponteng kelas petang sesame..

dlm dewan kuliah melor..

rindu suasana kalut bila nak final..
rindu outing sesame..
rindu makan tgh hari same2..
rindu time xsiapkan tutorial..
rindu nak ponteng lab Bio..
rindu nak picnik makan maggie depan Zuhud..
rindu seribu satu memori kita bersama..

malam permata gemilang

kalau boleh putar balik semua memori tuh..
mmg best life kat matrik..
banyak kenangan walau just tak sampai setahun bersama..
tapi cukup meninggalkan kesan dlm hidup kita..

hari terakhir makan bersama di cafe..
ciksom buat bet..
siapa yg kahwin dulu kne belanja makan nanti..
sempat lg yer ciksom..
ntah2 awak tu yg kahwin dulu..

dan hari terakhir di matrikulasi..
berpeluk-pelukkan bertangis-tangisan..
entah bila dpt ketemu lg selepas ni..
semoga ukhwah yg terjalin antara kita..
kekal hingga akhir hayat..

terima kasih teman terbaikku..
takkan pernah aku lupekan korang..
biarpun akan ramai lagi insan menjadi temanku kelak..
kalian terpahat dalam ingatan..

last day kuliah..tgkap gambar gune webcam mama..

my tutorial friend..miss them..

heart you guys deeply..

RINDU..tp apakan daya..
semoga Allah merahmati kalian..

*time kat matrik dlu mmg terserlah ketembaman aku.mane taknye makan free.
skrg mmg jauh beza dgn dlu. hukhuk.

mama,anda mcm mana? 
:-)








1 comment:

  1. betul tuu :)
    kengan manis dan pahit masa belajar ni lah yg mematangkan kita kan heheheheh

    ReplyDelete