Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, October 14, 2011

kau banyak pakwe?

tadi my friend cite pasal kawan dia yg ada banyak boyfriend
aku pelik sbb kawan dia tu aku kenal
mmg xlawa mane..
bukan nak kutuk ke ape tp mmg x lawa pun
serius aku xsangka dia ada pakwe
and paling xsangka dia BANYAK pakwe

tp yg paling aku xsangka aku leh ckp mcm ni time smbg ngan kawan aku td
"kalau aku la,aku xteringin lgsg nak ade pakwe lain,cukuplah dia sorg,tu pun dh ckup baik buat aku"
serius aku tak pernah rasa nak ada orang lain..
even time gaduh,xpernah terdetik utk menduakan..
aku tak tipu..
mungkin semakin aku dewasa semakin aku pandai menghargai 
dan tidak mendustai..

dan aku rasa,aku menyenangi kehadirannya dalam hidup aku..
dgn dia aku ketawa,dgn dia juga aku menangis..
dgn dia aku pernah bahagia dan tersenyum
dgn dia juga aku pernah maki dan marah
dgn dia airmata aku tumpah tika tercetus pgaduhan
dgn dia juga aku tersenyum menerima apa yg aku minta

aku terfikir..mcm mane hidup seorang girl tu if dia banyak pakwe..
sume nak layan dlm satu masa..
best ke?
berbaloi ke?
curahkan kasih sayang berbagi2..
puaskah?
xrimaskah?

dan mcm mane pulak kehidupan seorang boy tu if dia banyak awek?
sume kemahuan stiap awek2 tuh akan diturutikah?
topup mesti berkali2 ganda sbb semua awek nak dimesej
abis nak dating gilir2 ke?
best ke kasih syg korang terbagi2?
untungkah?
xpenatkah?

belajar jadi matang
belajar menghargai sebuah hubungan
sbb nak bina satu hubungan bukan mudah
atas dasar cinta
yang kemudiannya membenihkan segala rasa
marah,dendam,gembira,tawa,sedih
dan bila2 boleh berakhir..

mungkin nak bina hubungan tu senang..
tp nak mempertahankannya sgt payah..
sangat2 payah..

dan aku bersyukur aku ada dia dlm hidup aku
dia yg xpernah jemu mesej aku
yg teman aku setiap masa
yg cube penuhi setiap permintaan aku
yg sanggup mengalah bila aku mendesak..

tapi dia x sempurna juga
selalu buat hati aku sakit
selalu buat aku menangis
selalu buat aku rasa nak campak hp..
selalu buat aku marah

tapi sedar tak sedar
mungkin ini yang menyempurnakan satu hubungan
mungkin stiap pergaduhan menyeimbangkan setiap kegembiraan
cuma satu kunci dlm perhubungan
jangan hilang rasa cinta
dan satu aku patut berterima kasih pd dia
setiap kali aku tanya are u still love me
the answer x pernah berubah
"yup,till the end"

x perlu dua tiga pakwe
kau seorang dah cukup menyempurnakan aku
x perlu couple banyak2
bila kegembiran tu aku boleh dapat dgn hanya brsama kamu..
dan x perlu aku hiraukan setiap lelaki yg cuba menghampiri aku
sbb dlm hati aku hanya ada kamu

andai kata satu hari hubungan ini berakhir
aku tak akan menyesal menulis semua ini..
sbb kamu pernah menyempurnai hidup aku..
terima kasih untuk itu..

pink is always my favourite

silky girl also.. :-)

x rase ke awek yg pakai spec tu comel? bak kata Mr.K. :-)









1 comment:

  1. follow blog saya ni jugak jomwayangku.blogspot.com

    ReplyDelete