Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, October 2, 2011

perlu ke tangkap gambar jelir lidah?

Assalamualaikum semua..

Hari ni,sambil aku tengok mukabuku aku yg dah makin membosankan tuh..
Aku scroll ke bawah nak tgk update dr kawan2 aku..
Then aku nampak bbrape gadis/awek yg post photo jelir lidah senget2 cm x betul..
contohnye mcm ni..


Humm aku bukan apa..
Geli dan x sopan derr..
Serius aku cakap,aku mmg automatik mindset aku akan terdetik
yg budak ni kurang sopan..
korang pakai tudung,tapi lidah terjelir,ape kes?
cantik?comel?oh tidak sama skali girls..
hilang keayuan korang..
kadang2 rasa menyampah..
rasa mcm remaja skrg dah kurang kemaluan..eh silap..kemalu2an..
rasa malu tuh dah makin takde..
korang x malu ke tangkap gmbar cmtu then publish kat sume org?
ish kalau aku sumpah malu derr..
tak pernah terdetik pun bila aku nak snap pic nak terjulur lidah..
aduhh..girls..
ingat,mostly yg pandang gambar kita tu lelaki..
korang nak tarik perhatian diorang ke dgn gambar mcm tuh?
cukup lah,nak snap pic x salah..
tp biarlah jgn gedik mcm tuh..
malu kaum perempuan..

janganlah hilangkan kesopanan kita sbg perempuan Islam..
lidah korang tuh bukan lawa pun..
sume orang ada lidah,xperlu nak tunjuk2..
snap la pic yg elok2 ckit..
boys2 kat lua tuh melihat setiap photo2 yg korang post..
and jgn korang lupa,mereka ada nafsu..
pasti akan terdetik di minda mereka..
GIRL ni kompem jenis LAYANnnnnnnnnnn..

renung2kan..

cantik ke?

kalau korang umur cam baby ni xpe..comel sangat korang jelir lidah..


*sekadar menasihati..
lagi korang boleh bace post ni..
dari luahan hati lelaki..




6 comments:

  1. herm,memalukan betul la.....mana maruah diri sebagai kaum hawa??
    kalu ada msa jenguk2 la blog saye and drop komen di entry sye^_^
    Salam berblogging

    ReplyDelete
  2. tu la kan . . 0key syg . . t akak jenguk2 blog kamu . . thanks bace blog akak . .

    ReplyDelete
  3. maloo jugak sebagai kaum wanita....sob3...

    ReplyDelete
  4. mmg hilang keayuan.. xnmpk mcm pmpn melayu pon.. geli~

    ReplyDelete