Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, October 1, 2011

sekadar luahan hati aku

kawan2 yg baca blog ni..
entry ni aku nak luahkan perasaan aku..
kalau tak suka abaikan entry ini..

seboleh mungkin aku cuba jadikan blog ni x terlalu peribadi..
aku cuba kawal perasaan aku..
tapi aku tewas tika ini..
entry ini mungkin akan jadi terlalu panjang utk dibaca..
sbb aku nak luahkan segalanya..

aku bukanlah gadis yg jahat,bukan gadis yg xtentu arah..
aku anak seorang cikgu..
aku sekolah satu tempat dgn ayah aku dlu..
aku dpt best student utk UPSR,PMR and SPM..
aku murid harapan guru2..
aku mewakili sekolah ke pesta pantun negeri..
aku pengawas sekolah..
aku anak cikgu yg dikenali satu sekolah..
aku xpernah dapat no 3 ke atas setiap kali exam..
aku naik pentas tiap2 tahun..
aku banggakan mak ayah aku..
tapi semua tu dah x bermakna..
bila aku dah terlalu jauh dari diriku saat ini..

kini aku bukan lg gadis yg dlu pemalu..
yg dlu x pernah kenal erti cinta..
yg masa dlu cukup anti melihat pasangan bercinta..
yg dulu geli dgn istilah "couple"
yg dulu malu nak berdampingan dgn insan bernama lelaki..
yg dlu x terusik hatinya..
yg dlu dekat dgn Allah melebihi segala-galanya..
yg dlu tak pandai nak menipu mak ayah..

aku x pandai nak jalan sebelah lelaki..
aku x pandai nak meminta2 dgn lelaki..
aku x pandai nak naik motor dgn lelaki..
aku x pandai bertepuk tampar dgn lelaki..
aku x kenal ape itu dating.
aku x pandai berdua-duan jalan sana sini..

seiring dgn masa yg berlalu,masa itu mengubah 180darjah hidupku..
kalau time sekolah aku ada ibu bapaku utk menjaga dan mengawalku..
lepas SPM,aku masuk matrikulasi..
di Kulim,Kedah..
300km drpd rumahku di Perak..
mak ayah xda..
aku bebas..
dan mungkin Allah ingin mengujiku..
tepat tarikh first aku mendaftarkan diri ke matrik..
10 Mei 2010,hadir seorang lelaki meminta hatiku..
dan aku beri dgn harapan,dia dpt menggantikan si dia yg telah pergi..
aku beri dgn harapan,dia takkan hancurkan hati aku lagi..
aku beri dgn harapan,dialah bakal suamiku kelak..
sumpah aku beri dgn seribu satu harapan..
sumpah aku beri dgn ihklas,rela,walaupun tika itu hati belum mampu mencintai dia..

dan waktu terus berlalu..
hari demi hari aku mula menyintai..
dan hari demi hari satu demi satu janji terlafaz.
tanpa pernah aku sedar manusia tu mudah berubah..
tanpa pernah aku sedar janji tu bila2 masa seorang manusia boleh mungkiri..
aku lupa aku pernah disakiti..
aku lupa dulu si dia juga pernah berubah..
tp entah knape aku hanyut dlm permainan cinta ini..

dan kenangan demi kenangan terlakar..
aku malas nak ungkit satu2 setiap kenangan..
kalau korang nak tahu apa yg pernah terjadi antara kami..
click entry2 di bawah..
ini kenangan aku..
yg rasenye x mungkin aku akan pernah lupa..

sometime,memories are the reason why we can't move on

aku dah buntu sangat2..
perlukah aku melepaskan sesuatu yg belum pasti milik aku?
perlukah aku move on sbb aku kadang2 dah xterdaya..
dah lelah nak hadapi dugaan bercinta..
LOVE is sweet but painful..

dan love kadang2 hanya memberi kedukaan pada aku..
aku tak pandai sayang dia..
aku x sempurna buat dia..
aku kawal hidup dia..
aku marah dia,aku paksa dia..
tapi aku sayang dia sangat2..

tapi rasanya sayang x pernah cukup nak buat kita bahagia..
sayang x pernah cukup nak jauhkan kedukaan..
sayang x pernah cukup nak pertahan segala janji..

andai memang takdir aku untuk lepaskan semua ini pergi..
tolonglah Ya Allah kuatkan dan cekalkan hati aku..
biar semua memori dan bayangan dia pergi jauh dr hidup aku..

seandainya dia memang jodohku..
tunjukkan kami jalanMu..
bawa kami keluar dari segala kekusutan ini..
dan kalau perlu aku berpisah dgnnya utk kembali bertemunya satu hari nanti..
aku rela..
cuma aku minta,kuatkan hatiku..
biar aku lepaskan semua kenangan2 kami..
sbb aku mmg x mampu..

aku tak mampu..

she was the girl who used to sit beside you, make you laugh with her, crying in your arm, walk with you, and never ever leave you alone. but then u left her without any reason, and make her cry. till one day you realise, your life never complete without her.

go away memories..don't hurt me anymore..






No comments:

Post a Comment