Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, October 3, 2011

si dia curang?kita tak rugi sayang..

selalunye pasangan mude yg bodoh sangat main curang2 nih..
seriously,mane yg tak matang or belum mencapai tahap serius in a relationship
yg selalu curang nie..
rilex2..
skg ni bukan nak cakap pasal curang yg utk couple yg juz cinta monyet..
now nak cakap pasal couple yg dah matang..
means yg dh ley pkir baik buruk,yg serius,yg mmg couple utk dibawa ke jinjang pelamin..

and kita cakap utk si gadis k..
girls,kalau korang dah buat yg terbaik..
korang mmg menyayangi dia
korang mmg serius dgn dia and setia dgn dia
korang x pernah buat anything yg xpatut
korang dah cube jadi yg terbaik utk dia
tapi dia pergi meninggalkan korang.
utk seorang gadis lain
maka please jgn risau..
itu maknenye Allah nak bg yg lebih baik pada kita
sbb cube korang pkir
korang nak ke seorang lelaki yg curang dgn korang mcm tu
utk dijadikan suami?
sah2 nanti bila kahwin,dorang mudah tergoda dek wanita lain..

and girls..
Allah tahu apa yg terbaik buat kita..
mungkin Allah sengaja nak pertemukan kita dgn org yg salah..
supaya nanti satu hari kita akan bertemu dgn lelaki yg benar2 sesuai dgn kita
yg benar2 menyayangi kita
bukan hanya sayang utk sementara,tapi utk seumur hidup kita..

Memang Allah sengaja menemukan kita dgn orang yg salah,supaya kita boleh jadi penilai yg terbaik. Memang Allah sengaja menemukan kita dgn orang yg salah,supaya kita dapat mengenali siapa yg lebih layak utk berdampingan dengan kita. Memang Allah sengaja menemukan kita dgn orang yg salah,supaya kita dpt belajar dr kesilapan.

janganlah kita rasa frust sangat2 bila si dia meningalkan kita..
sbb sebenarnya bukan kita yg rugi..
kita dah cuba menjadi yg terbaik buat dia..
kita dah sedaya upaya memahami dan menyayangi dia..
andai dia tak hargai kita,
itu pilihan dia
dia yg rugi 
sbb melepaskan orang yg tak akan pergi meninggalkan dia
dia yg rugi
sbb dia mengejar kaca
walaupun dia dah ada permata di genggaman..

wanita itu hatinya rapuh..
mudah terluka dan kecewa


setelah dilukai mungkin si gadis akan kecewa..
pasti dia akan menangis..
tapi satu hari,si lelaki pasti akan menyesali tindakannya..
jika dia melepaskan seorang gadis yg sangat menyayanginya dan baik utknya..


sometimes we tend to be in despair when the person we care about leaves us, but the truth is it's not our loss, it's theirs because they left the only person in the world who would never give up on them

so,ur boys curang?
kita tak rugi sayang..
mereka yg rugi..

4 comments:

  1. lebih baik rase rugi andai meninggalkan bulan ramadhan tempoh hari tanpa sebarang kesan...

    ReplyDelete
  2. Jika terjadinya perpisahan..
    berdoa & bertawakal..
    Insyaallah..sesuatu yg terjadi itu pasti ada hikmahnya..DIA maha mengetahui apa yg terbaik buat kita..

    ReplyDelete
  3. i leave the ramadhan without any regrets c0z i'm trying my best..n i will improve better in the next ramadhan..thanks anyway.. =)

    ReplyDelete
  4. yup that's s0oo true..thanks kak lily.. =)

    ReplyDelete