Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, November 29, 2011

the moments when logic fails..

hold your breath for a second..
make your self as calm as water..
clear all the troubles in your mind and start looking for the good parts in yourself..

sometimes there's some moments in your life when logic fails..
kita buat bnd yg kita tahu kita mmg x patut buat..
lepas tu kita akan menyesali tindakan kita..
mula la nak frust x tentu pasal..
mula la dlm fb kita penuh dgn status nonsense..
mula la dlm blog kita memaki sana sini..

tau bila paling kerap logic fails?
bila putus cinta..
tambah2 if disebabkan ade third person..
walawehh..pisau kat rumah pun kne jaga2..
serious i'm telling you the truth..
sbb baru dua tiga lepas time aku online fb
aku tengok ade sorg girl ni (aku xkenal pun tp dia budak form 2 SEMETRO asenyer)
dia post pic pergelangan tangan dia ditoreh
then dia tulis bawah tu
'sbb sakit hati sgt,aku sanggup toreh tgn sendiri,ni baru sikit'
peh adik (sbb kau lg muda ),kau dh gila ea?
akak ni paling koman akak penah wat patahkan simcard je..
akak penah gak baling hp tp atas katil je (sbb akak bijak kalau baling atas lantai,berderai hp akak)
adik,kamu tu muda lagi..PMR pun x lepas lg..
toksah buat keje bodoh k..

sbb seorang lelaki korang buat keje bodoh..
worthless..x berbaloi..
aku pernah jugak rasa nak buat kerja bodoh (tp x lah sampai mencederakan diri sndiri)
but then,logic comes to my mind.
mmg aku automatic tersedar..
damn it wani don't make a fool of yourself..
you are no like other girls outside there..
you are different..
aku selalu mengingatkan diri aku agar jgn jd mcm perempuan2 yg gedik,yg aku x suka..
sbb org akan pandang aku mcm tu jugak nanti..

sebenarnya susah nak puaskan hati semua orang..
akan ada jugak yg x suka kita..
walau mcm mana kita try utk jd yg terbaik buat semua orang..
aku x ramai musuh..
aku ramai kawan tp x semua boleh jd sahabat aku..
and aku ni mmg a good listener..(my boss also said that)
dr dlu kawan2 aku suka bercerita mcm2 kat aku..
bila ada masalah depa cite kat aku..
tp yg aku sedih, x ramai kawan aku yg ley jd a good listener..
bila aku cerita sikit je,depa cite lak hal depa
sbb tu aku lebih banyak mendengar dr bercakap..

nevermind..i have Allah to hear all my problems..
He's the one who will never leave me in any condition..

nasihat aku,atas nasihat kawan aku,kita jangan fikir negatif..
kita jangan terlalu fikir sangat bnd yg kita dh tau akan buat kita tensen..
sbb sume tu akan buat our logic fails..
sume tu akan buat minda kita berfikir secara x matang..
aku ni mmg x matang..
name je dh besar tp manja mengalahkan budak2 
but alhamdulillah i have brain..
logic aku masih mengatasi emosi aku..
thank Allah for that..

but i know they r worry because they love me..

doaku setiap hari..minta Dia jadikan aku seorang perempuan yg tabah dan sabar 
menghadapi ujianMu..

kerna aku lemah tanpaMu..



Saturday, November 26, 2011

salam maal hijrah kawan2 ku..

renung2kan pic ni..


get it darlings?
dua2 menjaga hati,saling menjaga pandangan
mohon dikuatkan iman
tanpa pandangan nafsu..
tanpa pandangan hati..
walau si lelaki handsome mcm mana skalipun
walau si gadis cantik mcm mana skalipun
tapi iman dan taqwa lebih utama..

sekadar renungan kita bersama..
moga2 satu hari hidayah Allah akan sampai pada kita..
pada org2 yg kita sayang..

sempena Maal Hijrah ini..
wani nak mintak maaf pada semua..
kalau2 wani ada menyinggung perasaan sesiapa yg pernah baca blog ni
wani tau blog wani ni ade ramai stalker..
kadang2 org yg x suka kat wani pun baca blog wani
wani tahu..
tp wani rasa setakat ni wani x pernah lg memaki hamun sesiapa dlm blog ni
wani bukan jenis yg memaki hamun dlm fb,dlm blog
jangan risau,kalau wani marah pun skjp je
lama2 wani lupakan semua..
so x da nak maki2 pe sume..
wani seorang yg easy to forgive,easy to let go
but hard to forget..

InsyaAllah sempena maal hijrah ni..
wani maafkan semua orang yg telah dan pernah menyakiti hati wani dan menyinggung perasaan wani
dan wani juga memohon maaf pada kalian..
kita semua ni bukan lah maksum
pasti ada melakukan dan salah silap..
kalau kalian marah dgn wani,benci dgn wani,x suka wani..
sampai korang hasut org lain skali utk benci wani..
fikirlah..siapa kalian utk membenci org?
wani x pernah benci siapa2..
mmg wani marah,tp sehari lepas tu wani let go..
wani x boleh nak marah orang lama2..
tapi it's up to you guys..
hati kalian bukan wani pegang..
semua milik Allah SWT

semoga tahun baru ni kita semua dpt berhijrah..
menjadi lebih baik..
buang segala dendam dan khilaf yg lalu
start the new year with a great determination
semoga Allah merahmati kalian..



nape anta makanan and air kat saya hari2?

ade abang tu kan hari2 dia anta makanan and minuman kat wani
mule2 hari tu dia datang nak beli cd je
pastu dia datang lagi bawakkan air
pastu esoknya datang lg bawakkan makanan
then seterusnya air and makanan lagi
katanya dia suka wani
perlu ke sampai bg wani makanan and air hari2?
huhu..

tapi wani betul2 mintak maaf
sekali pun wani xpernah makan or minum apa yg 'abg' bagi..
bukan apa,takut jugak
huhu..
wani bg adik2 wani je roti2 and air2 tuh
maaf ye cik abang
lagipun wani x layan lelaki lain sbb wani dh ada yg punya..
sorry guys..

=,=
letih la
rasa nak berpurdah je
x de dipikat dan terpikat
seriusly letih la nak melayan karenah customer2 sume
rasa nak pakai tag "taken already" je kat baju

seriously bukan nak berlagak ke hape tp mmg hakikat ramai gila customer yg gatai na ngorat
cube la korang beli cd je xperlu la tengok aku!!!!!!
geram betul lah!

dah la. 
malam ni x de mood nak online.
dok msg dgn cik abg je 
siang malam dok msg dia je.
yg pelik xpernah pulak rase jemu.
korang mcm tu x bila text ngn pakwe?
huhuhu

bai. jaga diri sume.

Friday, November 25, 2011

shed ur tears honey..

sebelum kejadian..
kenapa perempuan terlalu murah dgn air mata?
terutama aku ni ha..
dulu aku tak serapuh ni..
tp x tau knapa makin usia aku meningkat..
makin sensitif pulak jd nya..
bnd kecik sikit2 pun leh wat air mata aku mengalir..

somehow i used to motivate myself
wani,kau x boleh mcm ni
kau kena tunjuk dekat semua orang yg kau kuat
jangan terlalu lemah tewas dlm perasaan
you have your own pride..
don't make other people see you as a weak person..

but susah dowh nak jd kuat..
susah nak jd tabah
even how hard i try
i just can't..

sape ni???? xkenal la!!!








Wednesday, November 23, 2011

i don't give a shit

hellow ladies and gentleman..
lately wani mengalami banyak krisis perasaan..
banyak sampai x lalu makan and jd kurus..
tgk je la entry2 wani sebelum2 ni..
macam2 kan?
hey guys,don't judge me wrong okeyhh
i'm writing not bcoz i want to tell the whole world that "hey guys,aku ade problem nih,meh dgr cite aku"
that was soo wrong okeh..
i'm writing to let the "xpuas hati" feeling in myself faded slowly
coz writing express myself..
i have a diary since i was in standard 6..
since that,i write,write and write..

but then,as time passed by..
slowly i became too busy with a lot of homeworks,PMR,SPM..
and i forgot my diary..

and now,i'm blogging..
kalau boleh mmg aku nak private kan je blog ni
bg invited reader je boleh bace..
tp ade sbb nape aku x private..

the main purpose utk entry kali ni 
aku nak cer how the problems i'm facing lately teach me a lot of lessons..
pengalaman mematangkan aku..
kesilapan menyedarkan aku..
dan kehidupan mengajar aku..

weh korang,korang sempurna tak?
like korang ni maksum x? xde wat salah?
of course not right..
so do i..
walau aku rasa apa yg aku buat tak salah tp mybe bg org lain salah
aku tak salahkan dorang sbb dorang maybe x paham or TAKNAK paham
but it's okey..at first i do give a shit
menangis memalam tak boleh tido pkir "apa salah aku?" wuwuwu
seharian x makan sbb x da selera fikirkan sangat masalah3..
mmg menjerat kepala otak aku sungguh2 la 
sampai rasa nak buat keje bodoh tauk..
*not suicide okeh

but then..bila fikir2 balik..
why should i give a shit on things like that?
yg kau fikirkan sangat masalah2 tu knape?
relaks sudah..
kau bukannya dah x da pape..
kau still Nurul Azawani..
x hilang satu cell pun dr darah kau sbb masalah2 ni..
kalau kejar bnd yg akan pergi,berbaloikah?
kalau la kau sanggup buat kerja bodoh demi someone yg his blood doesn't run through ur bloodstream
mmg dgn kau2 skali bodoh namenya..
and positive thinking start functioning in my mind..
satu je aku berpegang
"kalau dia milik kita,dia tetap akan kembali pd kita no matter what"
and he did..

okey tu baru satu problem.
blm yg hal between father-daughter lg
itu pun buat aku jiwa kacau jugak
but then slowly i think what my father told me was right..
he was so right..
he said that for my own benefit..
ntah la knp sebenarnya even aku ni banyak jugak la make my father proud
tp aku pun banyak jugaklah make my father "hampa"
like aku ni the one yg camne nak ckp eh
suke buat bnd ikut aku je
aku je yg betul,aku je yg menang
things like that la..

seriously aku mmg failed bab menangani masalah
dulu first putus cinta menangis kaw2 gila sampai berhari2 x surut
pastu time dpt result low pehh aku down sampai xnak sentuh buku langsung 
then when ada krisis with parents mula la fikir "nak lari dari rumah la"
tu lah akal remaja..sume rasa dia betul ja..
x ada critical thinking..
how i hate being a teenager even actually it is the most amazing moment in our life..

ingat lagu fauziah ahmad daud..
dalam kehidupan ini..yg terindah..
melalui usia remaja..suka duka gurau senda
silih berganti 
meninggalkan kesan abadi

then i realise..
wani,kau dh semakin dewasa..
u should think outside the box..
don't think emotionally..
think critically..
let people make shit on us..
but make them regret it later
show them that you don't give a shit
show them that you are special 
let them see how amazing you are..
as a girl who grown up educatedly..
jangan jd bodoh..
jangan kejar bnd yg nak pergi
jangan cari bnd yg dh hilang
tapi hargai apa yg dlm genggaman..
jadikan kesilapan satu pengajaran

and here i am..
still living in my own life
keep moving forward and let the bygone be bygone
lantak lah org nak kata apa..
lantak lah nak mengutuk or what so ever..
i really don't give a shit..
kau kenal aku sapa?
kau kenal hati budi aku?
shut up and live ur own life..
aku bukan jenis perempuan yg bila marah dok mengutuk2 kat status fb
aku bukan jenis nak memaki hamun pe sume dekat fb
that really not me
aku baca,aku diam
walau hati rasa nak menangis
walau diri terasa amat diperkecil
walau kecewa..
tapi Allah tahu segalanya..
aku takkan cari pasal dgn sesiapa..
not even a piece of shit i would dare to throw it to you
coz i am not like u guys who tau mengata,tau mengumpat on the surface
without knowing how the inner part was..
stop being pathetic 

-thanks for reading-

Monday, November 21, 2011

Ya Allah..sedihnya aku.. :'(

(entry yg panjang dan mungkin buat anda bosan baca)



aku rasa nak nangis..
aku rasa nak dok jauh2 dr dunia ni bila aku tau mereka mengata..
Ya Allah..
mengapa mereka begini?
mereka tak paham tp sedapnya mereka berkata2..
menghina,mengutuk..
tanpa mereka tahu mengapa aku buat begitu..
sedarkah kalian akan hal sebenarnya?
tahukah kalian akan hati aku?
aku x seteruk tuhh!
aku punya hati juga,punya perasaan
dan x tergamak aku nak melukakan hati org yg aku sayang
senang kalian menuduh..
senang kalian mengata..
tp hanya aku yg tahu segalanya..

sumpah hampir mengalir air mata aku bila aku activate balik fb lg satu
membaca apa yg ditulis..yg selama ni aku elakkan sbb nak menyendiri..
menusuk jauh ke dlm hati bila mereka menuduh aku sebegitu..
knp terlalu cepat buat tuduhan melulu..
x pe lah..kalian nak mengata..katalah..
tuduhlah aku mcm2..
aku tahu siapa aku..

dan yg paling aku kagumi
pengorbanan seorang lelaki yg sangat menyayangiku..
dia sabar hadapi sume ni..
walaupun dia hampir putus harapan..
tp dia x lepaskan aku pergi..
dia x pergi di saat dia ingin pergi
dia patah balik..
memberi ruang dan peluang..
he let go of everything..
bila aku pikir2 balik..
besar apa yg abang wat ni..
dia berkorban demi cinta..


tp abg x paham..
aku juga berkorban utk kita..
bukan mudah melepaskan semua ni..
bukan mudah mengatasi pelbagai rasa dalam hati..
pernah rasa ingin membenci..
pernah rasa nak buang segala gambar2 kita,segala kenangan2 kita
tp aku tak tahu nape hubungan ni amat sukar nak dilepaskan
sumpah ni la hubungan paling lama dan paling susah nak putus

mule2 aku terpikir jugak
abg serius ke buat sume ni
atau dia just sekadar main2..
tp when he went to see my mum
luahkan everything
tentang niat dan hasrat hati kami
aku sedar abg tak main2..

actually aku bukan nak abg jumpe mak pun
sbb aku segan ar nak bicara soal2 mcm ni dgn mak..
saje nak cabar je malam tuh tgk dia berani ke x jumpe mak
lau dia kata ok means dia memang serius la dgn aku
x sangka plak malam tuh jugak dia tepon mak ckp nak jumpe esok
x bgtau aku plak tuh
balik umah je mak tanya aku betul ke taufiq nak dtg besok
and the rest is history..

sebuah relationship yg dibina atas nama cinta
10 Mei 2010
tepat tarikh aku masuk matrik..
dan kenangan masa kat matrik sangat2 banyak..
memori pertemuan pertama selepas 5 tahun
kenangan pertama kali mengenali masing2 ketika di tingkatan satu
berebut kerusi..
bertemu kembali di petronas Sungkai ketika nak amek result SPM..
dan jatuh cinta dgn dia saat berjumpa di KTM Butterworth
dan setiap pergaduhan..
setiap suka duka kami..
menghalang kami utk let go this relationship

aku sayang dia
sangat sayangkan dia..
baru aku sedar hari ini
pengorbanan dia
setiap apa yg berlaku mungkin ada hikmahnya
mungkin ini cara Allah utk menyedarkan kami
menyedarkan salah silap kami..
semoga suatu hari nanti bahagia akan menjadi milik kita..
hak kekal kita..
hanya kita..

Sunday, November 20, 2011

last date..19 November 2011


kalau yg dipanggil kenangan itu indah..
suatu hari ia pasti menyakitkan..
kerna yg amat susah utk membuat kita mlupakan seseorang..
ialah KENANGAN..


semalam sepatutnya dia dh balik..tp x jd so dia balik uitm ari ahad..alang2 cmtu kitorang jumpe la buat kali terakhir..pasni dh berjauhan dh perak-kedah..huhu..
dah lame ak x cer sal dia lam blog ni..bukan apa kitorang sbnarnya mengalami byk krisis and problem kebelakangan ni..tp alhamdulillah hubungan kami masih bertahan..
hum pape pun smlm smpat dinner bersama abg blanje..mkn chicken chop..aku ni mmg lemah bab ptong2 ayam ni..so abg la yg tlg ptongkan cm bese..manje gile aku nehh..
haih..ari jumaat ritu topek dh jumpe my mum..say about our niat utk disatukan..mmg la awal lg but menurut our fren..ini je cara utk menghalalkan apa yg haram..buat org x pandang serong and mengelakkan dosa..mmg ada betulnya tp bese la masyarakat kita masih susah nk terima bab nikah awal ni..

and the deal we make..
hope will tied us together..
mmg aku tahu jangan percaya pd janji..
tp aku juga kenal insan bernama ahmad taufiq itu..
sbb selama ini dia masih belum pernah memungkiri janjinya..
kalau satu hari nanti dia pernah..
maka itulah detik aku akan dapat cuba melupakan dia..

dia insan pertama berani bersemuka jumpe my mum
talking about hasrat hati
cume ayah je dia x berani lg nak jumpe..
aku x tahu la nak kata apa
hubungan dh makin serius..
masa terus berlalu
masuk tahun depan hubungan dh nak menjangkau dua tahun

and tahun depan kami pun dah nak masuk 20 tahun
bukan budak budak lg nak main "ok kite putus" "i stil syg u lg la.kita cple balik la ea"
 ini hubungan dah melibatkan masa depan
dah melibatkan keluarga dua belah pihak

dan aku paling menyampah tengok ade orang yg menyibuk2 nak jugak tergedik2 nak phatian 'abg'
time kitorang tgh date pun sebok nak anta msg nak call
tp aku salute abg..
dia letak hp jauh dr dia
sbb dia tahu aku akan terasa hati bila dia layan call or msg org lain
kecuali ayah dia call or msg
aku je yg x pernah berenggang dr nset
abg tegur gak ritu asal ade dgn dia pon dok layan call org lain lame2
padahal ain call ajak lepak uitm penang
haih tp lantak ler..
aku skrg dah kering hati dah..
malas nak memara org tak tentu pasal
janji abg x lupa his promise 
and his responsibilities

aku tak letak harapan tinggi2
tp aku harap,masih ada insan yg tahu erti tanggungjawab dan amanah..
semoga kekal bahagia..

ni sementara bosan tunggu abg dtg..pe lg.snap pic ler..


pakai celak wat aku rasa muka aku garang..huhu






Friday, November 18, 2011

sekuat mana sy bertahan

sekuat mana saya setia,sehebat mana saya merancang, sejauh mana saya menunggu,sekeras mana saya bersabar,sejujur mana saya menerima awak.......jika ALLAH tidak menulis jodoh kita bersama...kita tetap tidak akan bersama....

tapi..
sehebat mana kita bergaduh..
seteruk mana hubungan kita..
sejauh mana kita pergi..
seberapa kali kita putus..
jika Allah tetapkan mmg awk pasangan saya di dunia..
Insyaallah kita tetap akan bersama..



jangan dikejar apa yg tak pasti
genggamlah apa yg sedia ada
tapi jgn mengharap pd yg belum tentu
kerna takut kecewa di kemudiannya
berusahalah agar mendapat setiap impian
andai gagal,cuba..
tp jika ditakdirkan ia mmg bukan milik kita..bukan hak kita..
redha.. 
kerna segala yg berlaku pasti ada hikmahnya..






Thursday, November 17, 2011

another chance

pehh aturan hidup ni mmg pelik
x paham aku
but ape2 pun
hurm today melakar satu lg sejarah dlm hidup

NuRul AzaWani is in a relationship with Fiq Sharpshoother
utk yg keberapa kalinya entah
and we have another deal
peh bapak payah nak putus hubungan kitorang nih
sentiasa ade peluang dan peluang
memberi ruang utk masing2 memaafkan..

and td setelah berjumpa..
terlerai sudah segala kekusutan
dan masing2 berjanji utk mengubah segalanya menjadi lebih baik
ahh semoga Allah permudahkan urusan kami

esok dia nak jumpe my mum
nak merisik katanye
cehh pape je la dia ni
janji dia berani bersemuka my family

hurm payah jugak rupenye nak putus
tekad nak melupakan tp x berdaya
masing2 masih ada cinta
dan masih ada harapan

semoga kekal lagi..
aminn..

Wednesday, November 16, 2011

Aku belajar melupakan seseorang yg melupakan aku .
Aku belajar memaafkan semua orang yg menyakiti aku .
-Aku belajar utk menjadi yg terbaik utk org yg aku sayangi .
ttpi , ssuatu yg tak bisa aku pelajari iaitu ,
harus belajar TERSENYUM disaat org yang aku sayangi PERGI dr hidupku..




and i choose to let the love go..
maybe..or just maybe..he was not meant for me..and will never be..

hari yg indah buatku..

assalamualaikum semua..
=)
ok senyum lebar dulu..
today was history..
but it really make my day better..
pagi td aku bangun tido..
bosan2 xtau nak watpe *sbb arini aku cuti
so aku anta mesej kat Nur Salam Uswan,kwn baik aku
ckp "weh hg de kat ne?ak bosan ni ase nak dtg trolak"
then Salam balas "ak de kat uma la tp ak xde moto la. try call ain,suh dye amek hg"
then ak call ain,nasib baik ain ley amek.
so aku pun mandi bersiap pe sume
dlm kol 10 lebih aku gerak g pekan sungkai jap
sbb nak bg duit kedai kat boss aku dlu..
sampai2 kedai je boss tgk aku
dia ckp "wani,lawa la u ari ni.serius sweet sangat"
padahal aku pakai bese2 je kot.bukan mekap sangat pun.
then aku lepak la kedai dlu sementara tggu bas ade
ley plak bos nak belanja aku minum
sanggup dia g kua kedai belikan aku milo ais
then pas tu bas dtg,pas ucap thanks pe sume
aku pun blah nak nek bas ke trolak
then bos aku bg mesej
"thanks for coming.u look so sweet today with ur dressing"
wohooo..boss aku puji aku kot. bangge sekejap. hak2.

k then i continue my journey to trolak
aku ingat bape la tambang ke trolak
beria mintak kat mak sampai 5rggt
padahal singgit je tambang
sampai simpang trolak tuh tgk ain,shu ngan eda dah tunggu aku
so kitorang terus gerak g umah ain
dlu time skolah mmg salu dah g umah ain ni
sbb skolah Felda kan ade tusyen sampai ptg
so nak makan mandi pe sume kat umah ain la..
sampai sana tgk mak dia dah masakkan makanan tgh hari
so kitorg bertiga makan kat sane and lepak sana sampai kol 3 lebih
mcm2 yg disembangkan
sumpah x rasa bosan bila ngan dorang
dorang bertiga tuh kawan baik aku masa kat SEMETRO
aku,ain,shu..mmg rapat gile
kemane je sesama dlu
dok lam makmal sesama,kat kelas dok sesama
mmg best lahh
kitorg la dak pompan paling bising lam kelas 4 and 5 Khaldun
homework pun kitorang la paling jarang wat
dok meniru keje geng Rin and Dian je sbb geng depa rajin..

oke2 then kitorang gerak g umah Shu
first time kot g umah Shu..
sembang2 kat sane sampai la kol 5
tu pun sbb ayah aku dah nak balik dah sbb tu kne balik kol 5
lau x mmg aku nak lepak sane lame lg..huhu
x puas asenye..

then ain anta aku kat SEMETRO
tgk ayah dh tunggu dh lam kete
aku balik ngan ayah aku je sbb malas nak nek bas lg..

yg blakang tu shu,sblah aku tu ain

ni kat uma Shu,slek la pic gelap

ni najwa latif..eh silap..nurul azawani..hehe
balik2 terus petik gitar kot..
addicted.. =)

oh ye lupe nak cer td balik je when teman mak amek kueh
peh dak2 laki yg berkumpul kat sane sume dok kacaw ak
aku taktau nape sejak aku start keje
baru aku kenal dunia
means baru aku tahu ramai lelaki yg tertarik dekat aku
dulu aku just dok umah
mmg kene pingit sungguh
mane reti nak melawa,mane reti nak kua2..
skrg aku dah reti kua sendirian

dan baru pertama kali aku rasa
yg aku ni rupenye agak menarik perhatian
sumpah aku ckp,aku xpernah rasa diri aku cantik
tapi aku pelik kenapa setiap kali aku jalan,ade lelaki yg memerhati
setiap kali aku masuk kedai2
akan ade yg swit2
and mostly lelaki yg masuk kedai aku akan minta number aku
dan mmg dah banyak kali aku mendengar pujian yg sama
mmg pandangan setiap orang itu subjektif
berbeza-beza..

walau mcm mana pun
aku x kesah la sape depa nak ngorat ke apa
yg penting aku tak nak jd terlalu murah
layan setiap lelaki
mesej setiap lelaki
aku setia pd yg satu
hanya dia yg aku mesej
namun mungkin aku salah
kalau dia tak menghargai apa dia ada
itu bukan salah aku
mungkin aku punya banyak kekurangan
tapi setiap insan mmg x sempurna kan

manusia mmg selalu begini
di saat kita ada dia
kita tak hargai
kita hanya akan sedar pabila dia tiada di sisi kita

wallahualam.
cukup ceritaku utk hari ini
satu lg hari dlm hidupku telah berlalu
dan menghitung hari utk hidup seterusnya
sampai masa dipanggil Yang Esa


Tuesday, November 15, 2011

leklaa wani

alolo wani nangis ekk
leklaa x cantik la kalau nangis
cittt...aku x nangis derr..
aku lek je ni haa.. (sambil lap air mata)

ok2 stop the drama
actually bukan tu nak cer pown..tipu je tuh
hehe
aku nak cer,yg aku dh pandai sikit2 maen gitar
pehh nikmat rasanya dapat memainkan chord gitar lagu pertama
na tau lagu ap? pernah tgk filem dilwale dulhania le jayenge?
ala yg shah rukh khan ngan kajol berlakon tuh
yg lagu 'tujhe dekha toye jaana sanam..pyar re hota hai diwana sanam'
ha lagu tu la aku mainkan chord dia
agak senang tp skali dh dpt mmg best
hehe
tau knp first aku blajar lgu hndustan?
sbb dorg punye lagu agak senang tok bawak guna gitar
lagu melayu nanti2 bila dh mahir

secondly yg aku nak cer
td aku lepak2 ngan bos aku
then tbe2 dia tanye aku
"wani byk pakwe ke?"
aku jawab eh x da la. sorang pun takda.
dia ckp "yeke ni?tipu lah.wani cantik apa,cute,manis"
aku,dlm hati *peh boss aku nih lain mcm jek puji.
"takde la.takde sape nak pown" *ok fine aku tipu. baru td ade sorg dak tahfiz ckp suka kat ak.
"yeke ni?pakwe yg dlu tu mana?yg pakai spec naik moto tuh?"
aku dh pelik. aik,bos pernah nampak dia dtg ke?? pehh. diam2 bos skodeng aku.

pakwe yg dlu tu mana?
ade lg.hidup lg.
tapi...
its complicated lahh..

esok aku cuti..
mau pergi facial..
and mau qada tido..
and mau pegi klinik
dah brapa hari aku muntah2
makan je muntah
minum je muntah
pelik gak ase..
mandi pun muntah
xtau la apa punca
dh kurus aku skrg sampai sua mak pun aku muat pakai dah

aku rasa aku tahu sbb apa
sbb aku pernah mengalaminya sbelum ni
hurm masuk hari ni dh empat malam aku terbangun kul 3 pagi
dan empat malam jugalah aku bertahajud dan istikharah
mengharap ada jawapan di sebalik setiap kekaburan
mengharap ada kepastian utk apa yg bakal aku putuskan

semakin aku melihat dunia dr pelbagai sudut
semakin aku memahami perihal hidup
dan semakin aku cuba melupakan
semakin itu kenangan sentiasa datang menguji ketabahan jiwa
ahh kadang2 aku terjatuh sendiri
dan ada kalanya air mata jatuh tanpa dipinta
aku tewas tanpa kata
dan seringkali hadir insan kecil ini
menghibur dan memujuk jiwa rapuhku
adik2ku merupakan peneman terbaik
sentiasa ada..walau dimarah,walau ditampar,walau disuruh macam2..
tp merekalah cahaya hidupku
dan mempunyai seorang mak yg sangat mengambil berat
yg memanjakanku lebih dr segalanya
menyempurnakan hidupku..

aku punya segalanya..
kemewahan hidup walau x kaya
dilimpahi kasih sayang 
rupa paras yg indah kurniaan Allah S.W.T
minda yg berfungsi dgn sempurna
akal yg kuat mengingati
dan sahabat yg sudi hadir setiap masa

namun aku gagal emotional management
aku gagal menjadi insan yg mampu mengawal perasaan
aku gagal melawan ego sendiri
aku gagal memahami erti kasih sayang sebenar

dan aku gagal memilih yg terbaik dlm hidup
seringkali aku tersilap dlm membuat pilihan..

wallahualam..
semoga Allah beri yg terbaik buatku..

alhamdulillah aku masih waras dan disedarkan oleh kalam Allah setiap 
kali aku dikuasai amarah dan kesedihan 
terima kasih Ya Allah
dlm kegelapan Kau bantu aku mencari jalan keluar

dan akan sentiasa aku ingat kata2 ini
"Allah takkan menguji kita melebihi apa yg kita mampu"

maka dgn itu,aku padamkan kesedihan
dan aku cipta dunia kegembiraan.

=)
NuRul AzaWani dah semakin matang kan?
thanks to Allah.


Monday, November 14, 2011

Ya Allah cantiknye kak Nurul!! aku nak wat cmni gak di hari pertunanganku nanti

pehh tgk tajuk aku panjang gile
and tgk aku update blog dua kali for malam ni
td baru lepas update entry ini --->> belajar main gitar..sumpah best dowh!
skrg ni lepas melawat blog kak nurulbadiah lai..
siess aku mmg rase nak share bnd ni ngan korang..
sbb..
sbb..
sbb..
dia dh bertunang and tema warne dia warne pink!!!!!
my feberet colour and oh my goshh she's soooo cute and gorgeous!!
tengok pic2 dia kat bawah ni yg aku amek dr blog dia..

DSC_0097
aku tekad majlis tunang aku nanti nak wane pink
and nak cantik mcm dia..comel mcm dia..*perasan je ak ni

DSC_0199
tgk ni..aww sweet gilerrr..kak nurul kecik je,tunang dia tinggi..
sweetnyerr...
comeyy gilerr..

386814_257719554279750_100001251228610_816522_664942288_n
ahh jeless kak nurul comel sangat!!
pehh x saba rasenye nak bertunang and mekap cantik2 cm kak nurul..huhu
dah la warne pinkk..

DSC_0228
satu hari nanti aku yg akan pegang bunga tu and pakai warna pink cmtuhh
aku dah nekad,tema warna time aku tunang t nak warne pink
kawen x kesa la ikut pihak laki tp yg pasti tunang aku nak wane pink..huhu
siessly jeles giler ngn kak nurul
dah la dia tu peguam,comel,cantik,pandai..
aku nak jd cmtu gak..
wait and see.. :-p

*x tdo ler aku malam ni mengimpikan putera kayangan enshem ajak aku engaged.
*cantik tol photographer utk majlis tunang kak nurul ni amek gambar.jeles 1000x!!

k done for tonite. nak tdo mimpi putera raja. baibai.

belajar main gitar..sumpah best dowh!

hallo2 sume..
na tau sumthing ta?
ekseli kitorang dah beli gitar..
lame dah sebenarnya..
tp baru dlm post kali ni na bgtau..
adik aku ngn ayah yang beli..
harga dia beratus gak la..

na tengok?
ni die..
our gitar..

maafkan keadaan bilik yg bersepah.. :-P

yeahh our guitar

ok mule2 time dorang beli aku takde la peduli sangat kat bnda alah ni
then skali tu aku bukak la youtube
tgk cover version utk lagu insyaallah and mcm2 la
sumpah best dowh tengok dorang main
paling best lagu hindustan ar
depa petik gitar adoyaii bapak best derrr!!!
maka dgn itu aku bertekad
apa na jadi,jadi la
aku nak belajar main gitar 
aku nak mainkan lagu feberet aku
korang tau apa?
kompem korang tatau enn..
takpe nanti aku dah belajar aku upload kat sini
korang dengar arr..
and lagu ni mmg aku tujukan utk someone..
x nak upload kat youtube t jd femes lak mcm najwa latif.. :-p
(ade org kata aku ni lg comel dr najwa latif..kah2 perasan gilerr)

sumpah wey,aku bertekad na blaja main gitar
skg dh beli buku gitar and download cover version banyak2
and x lama lg aku nak upload video sendiri
tp lam blog je laa..
haih..aku kalau dah tertarik dgn satu bnd tu sampai x tido dibuatnya

wish me luck babe and dude!

oh yeah nak menempek pic aku..
*ade new hair tp xley la na tayang kang ade yg jatuh cinta dgn aku.. :-p

tgk muka kami,same x?
ade ke ade org kata muka kitorang sama cm adik beradik
ni anak bos aku
siti bashirah..comey en?kacukan cina-pakistan

yg ni namenye xde keje..
and salunye aku pakai pink en
kali ni first time aku pakai wane hijo..
and aku rasa aku x comel if aku xpakai pink.. wuwuwu

ini muka baik aku
sila jangan kutuk k
aku kalau pakai spec xtau ler nampak cm dak baik ase
and nampak dah tua..and x comel..x shuke x shuke..

nampak fon baru aku?
haha..gedix tertayang fon pulakk
tu android spice CSL Mi300
wa ckp sama lu x sia2 beb kalau beli
kamera 5mp plus android froyo sistem 2.2
tp aku nak upgrade lg ke android gingerbread 2.3
tunggu adik aku si farhan buatkan
siess pakai android best gilerr
tp still xley la nak buang lappy kan sbb cmne nak update blog t..hee

ok banyak pulak aku mengarut
aku bosan sbnrnye pukul 2 pagi ni still xley tidor
korg tau ke sbb apa?
tak pa la korang x da kne mengena pun
ok sampai cni je
aku nak sambung petik gitar

assalamualaikum and good night semua..




Friday, November 11, 2011

apabila perempuan menangis

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cintanya, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...


peliknya aturan hidup ini

assalamualaikum
11.11.2011
hari yg agak bersejarah buat aku today
serius ckp,aku x tahu ini permainan hidup or what
tp mmg pelik perjalanan hidup ni

semalam aku dh bertekad utk melepaskan cinta pergi
dan untuk itu aku ingin berjumpa dia buat kali terakhir
memberi dia sesuatu yg mmg miliknya
supaya tidak aku simpan 

namun apa yg terjadi 
di luar jangkaanku
katanya,kita lupakan semuanya
kita start balik
jgn ungkit lg semua kisah lama
kita mulakan yg baru

td tanpa rela airmataku tumpah di hadapannya
xtahu kenapa sedih sangat atas setiap bicaranya 
while holding my hand he said
"u ingat i senang nak lepaskan u?bukak laptop gambar u,bukak hp gambar u"
"dh la. cmni la. kite lupekan sume k. jgn ungkit lg sume. i syg u sangat2"

and finally kitorg bersama semula..
hum entah lah..
ini keputusan terbaik ke
aku tak tahu
tp aku nampak betapa dia sygkan aku
dia dtg tempat aku straight after dia balik keje
even semalam he said kita dh xda pape
even semalam dia marah gile aku
then i saw the wallpaper in his hp
masih gambar aku
pdhal kami dh xda pape
dan dia x pergi di saat dia ingin pergi
dia patah balik
itu membuat aku tahu
dia masih sygkan aku

Ya Allah..memang dia untukku kah?
payah sungguh nak putus
dulu x de smpai cmni
ni mcm mmg dh stick together

entahlah..
aku x tahu inikah yg terbaik atau tidak
tp aku akan cuba selagi upaya..
meneruskan selagi terdaya
menyintai selagi mampu

kerna hanya Tuhan yg tahu
sampai bila kami akan bersatu
wallahualam..

Thursday, November 10, 2011

memang ini yg aku mahukan

kalian x kan paham
kalian x kan mengerti
kalian bisa menuduh
namun x akan pernah memahami

selamat tinggal kenangan..
aku lepaskan kau pergi
sbb aku tahu aku bukan yg terbaik utk kau
aku nak kau bahagia
 
dan aku rela dituduh mcm2
kalau itu mampu buat kau benci aku
namun satu bnda yg harus kau tahu
cinta aku hanya utk kau dr awal hingga ke akhir hubungan kita
x pernah ada yg lain dan x mungkin ada

selamat tinggal dunia cinta..
aku akan bertemu cinta kembali satu masa nanti

inilah yg dikatakan permainan hidup

wahai teman ini entry yg panjang dan sgt berperasaan..
wahai teman di sini adalah diri wani yg sebenar
wahai teman maafkan aku andai ada tersalah bicara dlm ruangan ini

bismillahirrahmanirrahim..
hari ini merupakan hari yg sangat rumit dan pedih bagiku
namun air mata x mengalir selalu
kerna aku tabahkan diri 
cuba untuk x menangis
cuba tahan..
namun tumpah jua saat satu persatu msg berbalas..



Ya Allah..mohon Kau kuatkan hati hambamu ini..
aku x menangis saat aku membuka sim dr handphone
aku x menangis saat handphone aku tinggalkan..
aku x menangis saat aku kata "aku xkan kacau hidup ko lg"
tp yg peliknya,aku menangis di saat aku menceritakan kenangan kpd seorang lelaki..

lelaki ini datang ke kedai ku..
sambil melihat cd2 aku perasan dia melihat aku
then dia tanya mcm2..
nama pe sume..
then soalan maut,ada pakwe tak?
when i said teka la.
dia jawab,"xkan xada pakwe kot,orang cantik mcm awk"
terkedu,terdiam.bukan nak membangga.
cuma mmg lah benar rupanya pandangan setiap org tu subjektif.
bg yg selalu melihat kita,mungkin kita hanya biasa.
yg pertama kali lihat,lain pula yg dikata,
biarlah,aku tak kesah pun.
then aku jwb "ya saya ada pakwe"
even time tu aku sedang cuba melupakan dia.
tp mmg jelas air wajahku keruh.
mmg jelas aku x senyum seperti selalu.
mmg jelas aku sedang berperang dgn perasaan.
dan lelaki itu bertanya,"awak ada masalah?awak gaduh dgn pakwe ye?"
aku geleng. 
Ya Allah sumpah aku sedang menahan tangis.
dan dia bertanya lg "pakwe awk org mana?sebaya awk ke?"
aku menjawab semuanya.
hinggalah ke saat dye tanya "awk pandai bawak moto?"
"pandai tu pandai la. tp pernah jatuh gak dulu."
"ye?jatuh kat mana?teruk ke?"
"jatuh kat _____. ade la luka gak. time tu dgn _____."
"ye? then dia watpe?"
"dia risaukan saya, dia x pikir pun pasal sakit dia. dia hanya pkir saya"
"dia balut luka saya. dia ckp xpa,abg yg salah,padahal mmg sy yg salah"
"dia buat semua untuk sy"
dan demi Allah airmata aku mengalir saat menceritakan detik itu
terus aku palingkan muka dan mengesat dgn hujung lengan baju.

hingga lah saat lelaki itu ingin pulang,dia kata
"awak kalau boleh saya nak jd teman hidup awak,gembirakan awak"
aku tanya " kenapa?"
dia jwb. "bg saya awak menarik,senyum awak comel,and awak sgt comel"
aku diam. x bersuara. dan biarkan dia.
saat dia ingin pulang dia hulurkan tgn utk bersalam
aku tolak. tangan aku bukan untuk dia sentuh.
dan hati aku bukan untuk kamu sentuh juga
kerna hati aku sudah dimiliki.

dan petangnya Siti Bashiro datang.
anak bos aku.,
darjah 5 budak tu. dan sangat2 comel.
maklumlah anak kacukan cina dan pakistan
selalu jugak dia datang main dgn aku
dia ckp kak wani baik and comel
yelah tu dikk
dan hadir dia membuat aku sedikit tersenyum
sedaya upaya cuba aku sembunyikan duka
dan bila aku x mesej dia tanya akak x mesej pakwe dah ke?
aku geleng. "akak dh xda pakwe"
dia pelik "aik,semalam ada?yg akak tunjuk gambar tu."
"tu semalam.hari ni xda"
"neh akak ni jgn main2. xkan semalam ada arini xda plak"
aku senyum pahit. "yelah akak main2 je"


dan menjelang malam segalanya menyakitkan
segalanya dah jd x betul
dan aku semakin tewas dlm perasaan
Ya Allah..kalau mmg dia untuk aku,kekalkan dia untukku
tapi kalau dia mmg bukan yg terbaik bgku..tarik dan bawalah dia pergi dr hidupku
dgn cara apa sekalipun
agar aku tidak sakit dek kenangan
tidak pedih dek segala janji yg pernah terukir..
kadang2 rasa menyesal,menyintai kamu seadanya
menyayangi kamu tanpa pernah menyintai yg lain
tapi sygnya,akhirnya aku yg kecewa
dan mudahnya kau menilai cinta aku dgn satu kata2..
kalau bukan kau yg aku syg,xdanya dlm blog ni penuh nama kamu..
penuh cerita kita..kenangan kita..
dan pada akhirnya kenangan ini menjerat diri aku sendiri..
membuat aku sukar melepaskan segalanya..



kadang2 bila melihat dia,aku terpikir apa yg istimewa pd dia
dia bukan ncem pown,bukan macho pown
comel pun tidak..
alim juga tidak..
aku menerima dia mmg seadanya..
keburukan dia sume aku cuba tolak tepi
bukan aku tak tahu apa salah dia
bukan aku buta nak menilai
dan bukan aku bodoh untuk x nampak
cuma cinta mmg x mengenal rupa..
x mengenal segalanya..
sekali hati aku jatuh cinta..
tetap hanya dia melainkan mmg kami dh berpisah..

malam ini anniversary kami..
10 November 2011
sepatutnya genap setahun setengah kami bersama
bukan x pernah putus sebelum ni
ase dah banyak jugak la
tapi still stick together
x tahu apa yg menghalang
kata dia sbb ada ikatan antara kami
x boleh dipisahkan


sesungguhnya selepas ini apa yg terjadi aku berserah pada takdir
jika takdir aku masih bersama dia
aku akan tetap bersama dia
tp jika takdir mahu kami berpisah
berpisahlah kami buat selamanya

x payah pandai2 buat spekulasi
kalau x kenal aku jangan tuduh aku mcm2..
dari mula2 aku couple dgn dia sampai saat aku masih bersama dia
cinta aku hanya utk dia
dan xpernah berubah
biarlah org nak mengata
biarlah semua nak menuduh
aku tahu apa aku rasa
dan aku sedar aku x mampu nak menyekat pandangan semua orang

dan kalau sampai sini saja semuanya
aku redha dan aku terima
tidaklah aku terlalu menyayangi hingga aku xleh hidup tanpa dia
Allah tahu segalanya
Kita merancang hebat mana pun,tp Allah saja yg mampu menentukan

di sini saya Nurul Azawani binti Kamarudzaman
memohon maaf andai saya ada membuat sesiapa terluka
sesungguhnya saya manusia yg x sempurna
banyak salah , harap maafkanlah
saya bukan org yg jahat
kadang2 saya lemah dan tewas dek perasaan
hingga x sedar ada insan yg terasa
maafkanlah..
selepas ini wani akan mengubah diri menjadi lebih baik
menjadi lebih muslimah
dan insyaallah menjadi anak yg membahagiakan ibu bapa
kawan yg disenangi semua
kakak yg disayangi adik2
dan insan yg sentiasa memaafkan

kenangan kami..
kenangan kita..
kenangan selamanya..
10 Mei 2010-hanya Tuhan yg tahu