Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, November 16, 2011

hari yg indah buatku..

assalamualaikum semua..
=)
ok senyum lebar dulu..
today was history..
but it really make my day better..
pagi td aku bangun tido..
bosan2 xtau nak watpe *sbb arini aku cuti
so aku anta mesej kat Nur Salam Uswan,kwn baik aku
ckp "weh hg de kat ne?ak bosan ni ase nak dtg trolak"
then Salam balas "ak de kat uma la tp ak xde moto la. try call ain,suh dye amek hg"
then ak call ain,nasib baik ain ley amek.
so aku pun mandi bersiap pe sume
dlm kol 10 lebih aku gerak g pekan sungkai jap
sbb nak bg duit kedai kat boss aku dlu..
sampai2 kedai je boss tgk aku
dia ckp "wani,lawa la u ari ni.serius sweet sangat"
padahal aku pakai bese2 je kot.bukan mekap sangat pun.
then aku lepak la kedai dlu sementara tggu bas ade
ley plak bos nak belanja aku minum
sanggup dia g kua kedai belikan aku milo ais
then pas tu bas dtg,pas ucap thanks pe sume
aku pun blah nak nek bas ke trolak
then bos aku bg mesej
"thanks for coming.u look so sweet today with ur dressing"
wohooo..boss aku puji aku kot. bangge sekejap. hak2.

k then i continue my journey to trolak
aku ingat bape la tambang ke trolak
beria mintak kat mak sampai 5rggt
padahal singgit je tambang
sampai simpang trolak tuh tgk ain,shu ngan eda dah tunggu aku
so kitorang terus gerak g umah ain
dlu time skolah mmg salu dah g umah ain ni
sbb skolah Felda kan ade tusyen sampai ptg
so nak makan mandi pe sume kat umah ain la..
sampai sana tgk mak dia dah masakkan makanan tgh hari
so kitorg bertiga makan kat sane and lepak sana sampai kol 3 lebih
mcm2 yg disembangkan
sumpah x rasa bosan bila ngan dorang
dorang bertiga tuh kawan baik aku masa kat SEMETRO
aku,ain,shu..mmg rapat gile
kemane je sesama dlu
dok lam makmal sesama,kat kelas dok sesama
mmg best lahh
kitorg la dak pompan paling bising lam kelas 4 and 5 Khaldun
homework pun kitorang la paling jarang wat
dok meniru keje geng Rin and Dian je sbb geng depa rajin..

oke2 then kitorang gerak g umah Shu
first time kot g umah Shu..
sembang2 kat sane sampai la kol 5
tu pun sbb ayah aku dah nak balik dah sbb tu kne balik kol 5
lau x mmg aku nak lepak sane lame lg..huhu
x puas asenye..

then ain anta aku kat SEMETRO
tgk ayah dh tunggu dh lam kete
aku balik ngan ayah aku je sbb malas nak nek bas lg..

yg blakang tu shu,sblah aku tu ain

ni kat uma Shu,slek la pic gelap

ni najwa latif..eh silap..nurul azawani..hehe
balik2 terus petik gitar kot..
addicted.. =)

oh ye lupe nak cer td balik je when teman mak amek kueh
peh dak2 laki yg berkumpul kat sane sume dok kacaw ak
aku taktau nape sejak aku start keje
baru aku kenal dunia
means baru aku tahu ramai lelaki yg tertarik dekat aku
dulu aku just dok umah
mmg kene pingit sungguh
mane reti nak melawa,mane reti nak kua2..
skrg aku dah reti kua sendirian

dan baru pertama kali aku rasa
yg aku ni rupenye agak menarik perhatian
sumpah aku ckp,aku xpernah rasa diri aku cantik
tapi aku pelik kenapa setiap kali aku jalan,ade lelaki yg memerhati
setiap kali aku masuk kedai2
akan ade yg swit2
and mostly lelaki yg masuk kedai aku akan minta number aku
dan mmg dah banyak kali aku mendengar pujian yg sama
mmg pandangan setiap orang itu subjektif
berbeza-beza..

walau mcm mana pun
aku x kesah la sape depa nak ngorat ke apa
yg penting aku tak nak jd terlalu murah
layan setiap lelaki
mesej setiap lelaki
aku setia pd yg satu
hanya dia yg aku mesej
namun mungkin aku salah
kalau dia tak menghargai apa dia ada
itu bukan salah aku
mungkin aku punya banyak kekurangan
tapi setiap insan mmg x sempurna kan

manusia mmg selalu begini
di saat kita ada dia
kita tak hargai
kita hanya akan sedar pabila dia tiada di sisi kita

wallahualam.
cukup ceritaku utk hari ini
satu lg hari dlm hidupku telah berlalu
dan menghitung hari utk hidup seterusnya
sampai masa dipanggil Yang Esa


No comments:

Post a Comment