Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, November 20, 2011

last date..19 November 2011


kalau yg dipanggil kenangan itu indah..
suatu hari ia pasti menyakitkan..
kerna yg amat susah utk membuat kita mlupakan seseorang..
ialah KENANGAN..


semalam sepatutnya dia dh balik..tp x jd so dia balik uitm ari ahad..alang2 cmtu kitorang jumpe la buat kali terakhir..pasni dh berjauhan dh perak-kedah..huhu..
dah lame ak x cer sal dia lam blog ni..bukan apa kitorang sbnarnya mengalami byk krisis and problem kebelakangan ni..tp alhamdulillah hubungan kami masih bertahan..
hum pape pun smlm smpat dinner bersama abg blanje..mkn chicken chop..aku ni mmg lemah bab ptong2 ayam ni..so abg la yg tlg ptongkan cm bese..manje gile aku nehh..
haih..ari jumaat ritu topek dh jumpe my mum..say about our niat utk disatukan..mmg la awal lg but menurut our fren..ini je cara utk menghalalkan apa yg haram..buat org x pandang serong and mengelakkan dosa..mmg ada betulnya tp bese la masyarakat kita masih susah nk terima bab nikah awal ni..

and the deal we make..
hope will tied us together..
mmg aku tahu jangan percaya pd janji..
tp aku juga kenal insan bernama ahmad taufiq itu..
sbb selama ini dia masih belum pernah memungkiri janjinya..
kalau satu hari nanti dia pernah..
maka itulah detik aku akan dapat cuba melupakan dia..

dia insan pertama berani bersemuka jumpe my mum
talking about hasrat hati
cume ayah je dia x berani lg nak jumpe..
aku x tahu la nak kata apa
hubungan dh makin serius..
masa terus berlalu
masuk tahun depan hubungan dh nak menjangkau dua tahun

and tahun depan kami pun dah nak masuk 20 tahun
bukan budak budak lg nak main "ok kite putus" "i stil syg u lg la.kita cple balik la ea"
 ini hubungan dah melibatkan masa depan
dah melibatkan keluarga dua belah pihak

dan aku paling menyampah tengok ade orang yg menyibuk2 nak jugak tergedik2 nak phatian 'abg'
time kitorang tgh date pun sebok nak anta msg nak call
tp aku salute abg..
dia letak hp jauh dr dia
sbb dia tahu aku akan terasa hati bila dia layan call or msg org lain
kecuali ayah dia call or msg
aku je yg x pernah berenggang dr nset
abg tegur gak ritu asal ade dgn dia pon dok layan call org lain lame2
padahal ain call ajak lepak uitm penang
haih tp lantak ler..
aku skrg dah kering hati dah..
malas nak memara org tak tentu pasal
janji abg x lupa his promise 
and his responsibilities

aku tak letak harapan tinggi2
tp aku harap,masih ada insan yg tahu erti tanggungjawab dan amanah..
semoga kekal bahagia..

ni sementara bosan tunggu abg dtg..pe lg.snap pic ler..


pakai celak wat aku rasa muka aku garang..huhu






No comments:

Post a Comment