Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, November 15, 2011

leklaa wani

alolo wani nangis ekk
leklaa x cantik la kalau nangis
cittt...aku x nangis derr..
aku lek je ni haa.. (sambil lap air mata)

ok2 stop the drama
actually bukan tu nak cer pown..tipu je tuh
hehe
aku nak cer,yg aku dh pandai sikit2 maen gitar
pehh nikmat rasanya dapat memainkan chord gitar lagu pertama
na tau lagu ap? pernah tgk filem dilwale dulhania le jayenge?
ala yg shah rukh khan ngan kajol berlakon tuh
yg lagu 'tujhe dekha toye jaana sanam..pyar re hota hai diwana sanam'
ha lagu tu la aku mainkan chord dia
agak senang tp skali dh dpt mmg best
hehe
tau knp first aku blajar lgu hndustan?
sbb dorg punye lagu agak senang tok bawak guna gitar
lagu melayu nanti2 bila dh mahir

secondly yg aku nak cer
td aku lepak2 ngan bos aku
then tbe2 dia tanye aku
"wani byk pakwe ke?"
aku jawab eh x da la. sorang pun takda.
dia ckp "yeke ni?tipu lah.wani cantik apa,cute,manis"
aku,dlm hati *peh boss aku nih lain mcm jek puji.
"takde la.takde sape nak pown" *ok fine aku tipu. baru td ade sorg dak tahfiz ckp suka kat ak.
"yeke ni?pakwe yg dlu tu mana?yg pakai spec naik moto tuh?"
aku dh pelik. aik,bos pernah nampak dia dtg ke?? pehh. diam2 bos skodeng aku.

pakwe yg dlu tu mana?
ade lg.hidup lg.
tapi...
its complicated lahh..

esok aku cuti..
mau pergi facial..
and mau qada tido..
and mau pegi klinik
dah brapa hari aku muntah2
makan je muntah
minum je muntah
pelik gak ase..
mandi pun muntah
xtau la apa punca
dh kurus aku skrg sampai sua mak pun aku muat pakai dah

aku rasa aku tahu sbb apa
sbb aku pernah mengalaminya sbelum ni
hurm masuk hari ni dh empat malam aku terbangun kul 3 pagi
dan empat malam jugalah aku bertahajud dan istikharah
mengharap ada jawapan di sebalik setiap kekaburan
mengharap ada kepastian utk apa yg bakal aku putuskan

semakin aku melihat dunia dr pelbagai sudut
semakin aku memahami perihal hidup
dan semakin aku cuba melupakan
semakin itu kenangan sentiasa datang menguji ketabahan jiwa
ahh kadang2 aku terjatuh sendiri
dan ada kalanya air mata jatuh tanpa dipinta
aku tewas tanpa kata
dan seringkali hadir insan kecil ini
menghibur dan memujuk jiwa rapuhku
adik2ku merupakan peneman terbaik
sentiasa ada..walau dimarah,walau ditampar,walau disuruh macam2..
tp merekalah cahaya hidupku
dan mempunyai seorang mak yg sangat mengambil berat
yg memanjakanku lebih dr segalanya
menyempurnakan hidupku..

aku punya segalanya..
kemewahan hidup walau x kaya
dilimpahi kasih sayang 
rupa paras yg indah kurniaan Allah S.W.T
minda yg berfungsi dgn sempurna
akal yg kuat mengingati
dan sahabat yg sudi hadir setiap masa

namun aku gagal emotional management
aku gagal menjadi insan yg mampu mengawal perasaan
aku gagal melawan ego sendiri
aku gagal memahami erti kasih sayang sebenar

dan aku gagal memilih yg terbaik dlm hidup
seringkali aku tersilap dlm membuat pilihan..

wallahualam..
semoga Allah beri yg terbaik buatku..

alhamdulillah aku masih waras dan disedarkan oleh kalam Allah setiap 
kali aku dikuasai amarah dan kesedihan 
terima kasih Ya Allah
dlm kegelapan Kau bantu aku mencari jalan keluar

dan akan sentiasa aku ingat kata2 ini
"Allah takkan menguji kita melebihi apa yg kita mampu"

maka dgn itu,aku padamkan kesedihan
dan aku cipta dunia kegembiraan.

=)
NuRul AzaWani dah semakin matang kan?
thanks to Allah.


2 comments: