Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, November 29, 2011

the moments when logic fails..

hold your breath for a second..
make your self as calm as water..
clear all the troubles in your mind and start looking for the good parts in yourself..

sometimes there's some moments in your life when logic fails..
kita buat bnd yg kita tahu kita mmg x patut buat..
lepas tu kita akan menyesali tindakan kita..
mula la nak frust x tentu pasal..
mula la dlm fb kita penuh dgn status nonsense..
mula la dlm blog kita memaki sana sini..

tau bila paling kerap logic fails?
bila putus cinta..
tambah2 if disebabkan ade third person..
walawehh..pisau kat rumah pun kne jaga2..
serious i'm telling you the truth..
sbb baru dua tiga lepas time aku online fb
aku tengok ade sorg girl ni (aku xkenal pun tp dia budak form 2 SEMETRO asenyer)
dia post pic pergelangan tangan dia ditoreh
then dia tulis bawah tu
'sbb sakit hati sgt,aku sanggup toreh tgn sendiri,ni baru sikit'
peh adik (sbb kau lg muda ),kau dh gila ea?
akak ni paling koman akak penah wat patahkan simcard je..
akak penah gak baling hp tp atas katil je (sbb akak bijak kalau baling atas lantai,berderai hp akak)
adik,kamu tu muda lagi..PMR pun x lepas lg..
toksah buat keje bodoh k..

sbb seorang lelaki korang buat keje bodoh..
worthless..x berbaloi..
aku pernah jugak rasa nak buat kerja bodoh (tp x lah sampai mencederakan diri sndiri)
but then,logic comes to my mind.
mmg aku automatic tersedar..
damn it wani don't make a fool of yourself..
you are no like other girls outside there..
you are different..
aku selalu mengingatkan diri aku agar jgn jd mcm perempuan2 yg gedik,yg aku x suka..
sbb org akan pandang aku mcm tu jugak nanti..

sebenarnya susah nak puaskan hati semua orang..
akan ada jugak yg x suka kita..
walau mcm mana kita try utk jd yg terbaik buat semua orang..
aku x ramai musuh..
aku ramai kawan tp x semua boleh jd sahabat aku..
and aku ni mmg a good listener..(my boss also said that)
dr dlu kawan2 aku suka bercerita mcm2 kat aku..
bila ada masalah depa cite kat aku..
tp yg aku sedih, x ramai kawan aku yg ley jd a good listener..
bila aku cerita sikit je,depa cite lak hal depa
sbb tu aku lebih banyak mendengar dr bercakap..

nevermind..i have Allah to hear all my problems..
He's the one who will never leave me in any condition..

nasihat aku,atas nasihat kawan aku,kita jangan fikir negatif..
kita jangan terlalu fikir sangat bnd yg kita dh tau akan buat kita tensen..
sbb sume tu akan buat our logic fails..
sume tu akan buat minda kita berfikir secara x matang..
aku ni mmg x matang..
name je dh besar tp manja mengalahkan budak2 
but alhamdulillah i have brain..
logic aku masih mengatasi emosi aku..
thank Allah for that..

but i know they r worry because they love me..

doaku setiap hari..minta Dia jadikan aku seorang perempuan yg tabah dan sabar 
menghadapi ujianMu..

kerna aku lemah tanpaMu..



No comments:

Post a Comment