Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, January 25, 2012

sabar itu perlu

assalamualaikum. seringkali kita diuji dgn macam2 ujian. tak kira la sama ada kecik atau besar ujian tu. contohnya masa kita nak pergi kelas,kerja tak siap lagi,takut lecture marah,confirm mood kita akan down gila. asyik nak marah je. atau kerja kita tak siap lagi,tapi dan2 time tu la Allah bagi kita demam and sakit macam2. mesti kita rasa down kan. semangat pun low je. asyik nak marah je orang sekeliling. atau kita nak balik,tiket bas habis,tiket train habis,terpaksa beratur panjang masa nak bayar bile ke apa ke,mesti kita merungut and marah2 kan.


aku akui,aku juga bukan seorang yg sabar. kadang2 asyik kena marah je dgn org tu,dia selalu kata "boleh sabar x?". sedangkan dia pun aku tengok dua kali lima je. asal ade benda x kena mula la mood down la ape la. aku nak nasihat diri sendiri,dia dan rakan2 semua,pupuklah sikap sabar dlm diri. aku juga tengah try nak pupuk balik sikap sabar yang makin lama makin hilang dlm diri ni..

sebab Allah da berfirman "and give good news to people who are patient" taknak ke?

No comments:

Post a Comment