Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, January 5, 2012

towards a better tomorrow InsyaAllah

assalamualaikum kawan2 semua. kepada yg baca blog aku ni,thanks a lot. aku appreciate. sbb korg prihatin kat aku kan? aku tau laa. aku tau korang sume syg aku kan. suke stalk blog aku kan. hehe. *takde la gurau je.malam ni sambil aku duduk depan lappy online sambil makan kopok feberet aku..CHIPSTER..

*saje dok nempek gambar

aku baca blog awek kepada blogger yg agak femes,iaitu Nami,blogger blog Teh Tarik Gelas Besar. and from my observation and from what he and her gf writes,it's a fact that Nami was and is a schizo. mule2 aku agak terkejut jugak la. eh mmg betul2 ade ye org yg mempunyai split personality? means die ada banyak watak yg berbeza dalam satu badan je. yes,Nami proved it. aku taktau ar nak caye ke x but based on their writings,sume mmg real and x dibuat2. Nami exist in two main characters,Nami and Jack(his other side). and rasenye ade 8 watak dlm diri die based on ape yg aku baca dlm blog Erica(awek Nami). 

well bagi aku Erica ni mmg tabah la org nye sbb dia ada bf yg hadapi split personality (ade org ckp org mcm ni gila). but not for me. diorang normal je cume depa talk to themself,having inner conflict with themself,sbb depa wujud dlm pelbagai watak. sng ckp ada good side and bad side. bayangkan kalau bf korang sekejap2 jd org ni,kejap2 berubah jd lain,mcm korang couple dgn ramai org dlm satu tubuh. just imagine. mampu? erica mampu dowh. dia sayang Nami sangat2. she's willing to do anything for him. ok stop talking about their story.

aku nampak kasih syg seorang perempuan terhadap lelaki tuh sangat mendalam. i wish i can love someone like she did. i have one. my abg. he is the one and only. but aku masih tak mampu nak turunkan ego aku utk dia. sbb apa? entah. aku takut nanti dia pijak kepala aku. aku takut nanti i'll be weak. aku takut sume tuh. but then,aku terfikir la. Have you ever met somebody and you feel like you both are meant to be together?
Like you were made for each other?

yes i did. and the person is u abg. masa mula2 aku kenal dia aku dah rasa ada chemistry between us. sbb dia paham aku. tak semua lelaki dpt paham aku. aku ni mmg jenis perempuan yg lain dr yg lain. ego aku lain mcm. i wanna win in all things, and i will fight till i win. yeah that me. so mmg aku jarang jumpa org yg betul2 paham aku. bila aku kenal abg,well mule2 mmg semua indah kan? aku akui,he's different now and before. mmg lain. setelah dekat dua tahun together,i see something that i don't want to see at all. 

peoples change u got that? aku pun berubah sebenarnya. aku perasan aku dah banyak sangat berubah. kdg2 sampai aku stress fikir knape aku berubah sampai mcm ni skali. bukan salah ibu mengandung. salah aku yg silap membuat keputusan. silap memilih jalan. silap menilai yg terbaik buat aku. silap! everythings went wrong till i fed up ! aku dah rasa mcm, aku tak layak nak buat apa2 keputusan sebab semua yang aku buat mcm salah. 

tapi he said. "kita boleh betulkan apa yg silap". yeah baby u are right. kita boleh buat silap,kita boleh tersalah langkah,tapi kita juga boleh betulkan semula. Allah tu kan Maha Adil,maybe dia bagi kita buat silap utk kita sedar yg kita dah buat silap,and utk kita berusaha perbaiki diri kita. pernah dgr pasal istidraj?
istidraj means suatu kenikmatan yang Allah bagi untuk kasi manusia makin lalai. sebagai contoh,orang tu tak solat 5 waktu pun,tak baca Quran selalu pun,tapi dia selalu cemerlang dlm exam. beza dgn seorang lg yg solat 5 waktu plus solat sunat,selalu baca Quran pe semua,tapi result exam bese2 je. wonder why? yes,itu istidraj Allah pd orang tu. Allah bg dia nikmat banyak2,tok lalaikan dia. sampai satu masa dia akan sedar yg semua nikmat tu takde guna pun if dia sendiri dah jauh dr Allah. dia akan terasa hidup dia kosong tanpa makna. like something missing in their life. noted? jadi kat kita tak bnd tu? ade kan. kita lalai kan. main fb. online. main game. duit ade je. makan pakai cukup je. study pun okey je. takde sampai kena buang pe semua. apa nak pun still dapat. Allah is testing us. 

eh apasal aku suka tulis panjang2 eh skrg? back to the main point. my dear future husband,maafkan aku sebab aku ni not a perfectionist. banyak kan salah silap aku. kau pun sama kan? alah,same je kite ni kan. let's change ourselves. towards a better tomorrow. kau,aku,kita,mari kita cari erti kehidupan. think deeper. aku sebenarnya ada pasang niat. tapi niat ni tertanam jauh dlm sudut hati aku. sbb aku takut just sekadar pasang niat tapi tak mampu buat. but i promise to myself that sedaya upaya aku,aku akan cuba. niat aku,aku nak ubah diri aku. ke arah yg lebih baik. aku nak kikis some part of diri aku yg belum matang tu perlahan2. bagi aku masa. i will be a better person for you. utk mak ayah aku. utk adik2 aku. aku akan jadi yg lebih baik.

aku tak mengharapkan kau jd yg terbaik buat aku. cukup sekadar kau cuba utk sedaya-upaya jadi yg terbaik. even kau tak dapat buat aku rasa sangat2 bahagia,tapi at least kau mampu ukir senyuman di wajahku. at least kau mampu buat aku rasa aku bahagia ada kau. dan at least kau mampu buktikan yg kau mmg untuk aku. sebab aku dah pernah buat silap. aku taknak kau merupakan kesilapan aku. u got that dear? i miss you so much actually. takpe,aku tunggu kau buat apa yg patut. thanks sbb belikan aku novel yg aku nak tu. kau mmg superb. and i love you.

towards a better tomorrow,InsyaAllah.


No comments:

Post a Comment