Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, February 4, 2012

esok last day kerja..

akhirnya,setelah lebih kurang 5 bulan kerja,berhenti gak aku. eheh. aku start keje 8 Oktober 2011. tu pun kerja ni mak yang dapatkan untuk aku. kalau ikut aku,aku mmg malas nak kerja. nak dok umah je lepak. hehe. tp alhamdulillah la,walaupun mula2 refuse gak tak nak kerja,last2 aku terima jugak kerja ni. untung gak kerja ni,dapat pengalaman berdepan dgn public,uruskan wang,layan karenah pelanggan,paling tak bley blah kalau pelanggan yang gatal mintak num fon pe sume. huhu. lagi2 pelanggan yang kalau nak beli CD asyik nak test dulu je,pastu lau tak best bukan dia beli pun. sabar je la aku. di samping dpt pengalaman bekerja,aku pun dpt merasa pegang duit sendiri walaupun tak banyak mana. tp kalau aku tak guna semua duit tu ade la dlm rm2000 lebih dah duit aku. huhu. sayangnya semua aku dah guna dah. hehe. gaji first dok beli android Mi300.

and paling best,first time keje dah dapat boss yang sporting. dia cakap aku la pekerja dia paling ramah. yang boleh bawak sembang pe semua. pastu dia suka cakap aku ni sweet. eheh. boss aku gak salu blanje aku makan and minum kalau dia tengok mak aku tak hantar makanan. kalau dia beli air ke biskut ke mesti dia beli untuk aku sekali. baik kan boss aku? hehe. anak boss ni pun rapat gak ngan aku. nama dia Siti Bashiro,kacukan Cina and Pakistan,omeyy sangat.

 
me and her. comel kan?
and sepanjang aku kerja kat kedai ni pun dah banyak aku bergambar. hak2. maklum la aku ni cameraholic walaupun pakai camera handset je. antaranya.. mempersembahkan wajah bakal lawyer yang ntahape2..

 
ni first time aku pakai shawl blue 


 
ni versi gedik sikit. eheh 


ni versi pink colour bajet comel padahal x comel pun


ni versi bosan. haha 
 
 
ni pun ley dikatakan bosan gak la dok tengok muka sendiri. hehe

ok tu je gambar yang aku nak share time aku ngah keje kat kedai video Ashraf ni. Ashraf tu nama boss aku. kesimpulannya,aku happy gak la dapat pengalaman bekerja sebelum aku berhempas pulas sambung belajar untuk jd lawyer lepas ni. tapi,ade gaya lawyer ke aku ni? hahaha. dok melawa je bagai. belajar bukan main malas. pasni nak belajar rajin2,nak dapatkan ijazah undang2 tuh and jadi lawyer,tak lawyer majistret pun jadi la,tak majistret hakim pun jadi la. :-p

No comments:

Post a Comment