Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, February 12, 2012

"oo anak cikgu,patut la"



today temankan opah kat hospital. masa tengah teman tu,ade la nurse nak cek blood pressure opah. dia tengok saya dok teman opah. dia tanye la opah,"cucu ke?" opah jawab "ha'ah,cucu." then nurse tu sembang2 lagi. nurse tu cina,umur dlm 50 camtu la. and very good in English sbb dgr dia sembg dgn nurse2 lain guna English. then opah cakap,"cucu saya ni bakal lawyer". saya pun cam malu2 alah la. adoyy,blum lagi pah. baru je nak start degree lagi seminggu. 
 
then nurse tu cakap,"oh really?that's great.mesti pandai ni kan". saya cakap "takde la,bese2 je". nurse tu ramah la pulak. banyak lak dia tanye. dia tanya lagi,"nak jadi lawyer must be very good in English and History kan?mesti pandai ni". saya angguk je la. jawab in English gak "yup,must score in English." nurse tu tanye lagi,"dapat berapa History time SPM?" saya jawab la "A1". then dia tanya lagi (bape banyak tanye daaa) "ohh,dulu sekolah mana?" saya pun jawab la dgn rendah diri (mmg rendah pun diri ini =,=) ,"sekolah dekat trolak je,sekolah dgn ayah". then she asked "owh,your father is a teacher?" i angguk. then she nodded, "ohh,no wonder la u are good in ur studies."

tengok,mane ade mcm tu. anak cikgu tak semestinya pandai laa. tengok adik saya,tak semua pandai pun. dpt 1A je dlm PMR. dpt 2A je dlm UPSR. alahh,bukan kira ayah kerja ape la. kire budak tu sendiri la punye otak. huhuhuhu. dari kecik org salu ckp,"ayah cikgu,patutla anak pandai" bila saya skor in exam. mane ade. faktor genetik parents dlm pembelajaran just 5% je tauk. the rest bergantung pada guru and usaha sendiri. ni FAKTA tau. cikgu saya yang ajar dulu.

btw today saya memang nampak apa itu perpaduan kaum,hidup berbilang bangsa. dlm wad tempat opah saya dok tu,ade melayu,india and cina. pagi tu,menantu patient cina tu dok teman mak dia. then dia tolong patient india tu pasangkan kipas,bagi brg pe semua. then petang tu pulak,anak patient india tu jaga mak dia. yg patient Cina tu sorang2 je,dia xlalu nak amek makanan. then anak patient India tu yg tlong amekkan makanan,tolong isi air panas. siess saya rasa mcm sangat la bersyukur hidup kat Malaysia ni,masyarakat memang saling bantu membantu walaupun berbeza agama and warna kulit. suke2. =)

and......petang tadi ade paksu,pakngah,mak teh,pak teh,ayahde,abg ejat black (aku taktau pe name penuh due pupu aku ni. =,=),makde,nadia ciah(pun aku taktau name penuh dia) huhu. ciap abg ejat black lukis plan lg tuh nak ke UiTM Shah Alam next week. and volunteer nak jadi penunjuk arah. bagus2. takde la sesat mcm memule cari matrik Kolej Mara Kulim dulu. haih,berdebar pulak ase nak masuk U. maklum la,dulu kat matrik lain suasana dia. masuk U ni kompem lain,tambah2 degree. tapi sedih gak la pasni kena dok berjauhan da dgn family,kompem rindu nak dengar aidil and irah panggil saya "adikku manis" nanti. wuwuwu. sayang my family sangat2. okey,dah taktau nak tulis ape. so time for picture. hak2.

boring,snap pic. hak2

xnak senyum. 
 
 tangkap gambar je keje aku. 


mmg ni la keje aku kalau pakai tudung bawal. betulkan tudung,tiup tudung. pheww.


mekasih azim sbb lalu belakang tu. =,=

mekasih wani sbb wat muke comel. hahahaha

bye. hak2.

ehh ade lagi? haha. sorry dua tiga hari ni aku gila camera.

nampak tak dua lelaki yg tgh sembang kat blkg tuh? tu la pakngah ngan abg ejat black.
ahh xpayah tengok deme. nengok dak pakai baju pink yg bajet ayu ni. :-p

p/s : cam x caye je haku ni bakal pelajar undang2. camni gaya? hak2.

No comments:

Post a Comment