Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Sunday, March 11, 2012

from uitm merbok to uitm shah alam



10 March 2012,actually aku pun tak sangka the day we meet was the day of our ulang tahun and bulan which we have been together for one year and ten months. praise to Allah,we still can be together eventhough kami ni selalu sangat gaduh, boleh dikatakan all the time gaduh. semalam,dia turun shah alam. semata2 utk meet me and bought me some books. alhamdulillah,segalanya baik semalam.

dia sampai dlm pukul 11 kat shah alam. then aku naik bas dari uitm ke seksyen dua which i meet him there. wahh bila jumpa budak ni tak henti2 bercakap nye. sume dia nak cakap nye. padahal sblum ni dok gaduh bagai. kan dah kata,bila jumpa automatically berbaik and mesra gila. haha. tau sangat dah kami ni. and paling sweet,dia ciap bawak air tropicana twister utk aku minum,as he know aku mmg suka gila air tu. bertambah sayang. hihi. tp dia suh aku blanje mcD as dia teringin nak makan mcD. aku pun no hal je la,as dia dah penat2 datang dr kedah ke shah alam. pe salahnya kan belanja BFF ni. =)

cari buku Law kat shah alam ni mmg payah. penat gila kami round sana sini tp tak jumpa apa yg diinginkan. kesian gak kat dia terpaksa ikut aku kehulu kehilir. tapi alhamdulillah la dapat teman sporting cam dia. sies ckp,dia bukan jenis merungut kalau jalan jauh2 pe sume. dia sanggup teman lama mana pun and still beside me. dia bukan jenis nak tunggu kat luar kedai then bia aku cari sendiri dlm kedai tu. luckily he is not like that. malah dia sendiri yg dok tolong cari buku Law tu even tak jumpa2 sbb versi bahasa inggeris mmg dah abis. sedih gila. 

terpaksa la menggagahkan diri pergi Suria KLCC utk ke Kinokuniya yg mmg ada banyak buku Law kat sana. actually takde la jauh mana UiTM Shah Alam nak pergi ke area KL nun. tak sampai setengah jam pun naik bas rapid KL. then kat sana we find the books. dia pun dok tolong cari sama. habis dlm seratus lebih utk buku. yelah buku teks contract law pun dah rm80. mahal tol. huhu. nasib baik ada org tolong belikan. and dia cakap ni kalau tak belajar rajin2 jugak entahlah. and i said,i will try to get 3.5 above each sem. =) lepas bayar tuh,ada ke dia kata,ha ni resit ni frame kan,simpan elok2. haha. mmg aku akan simpan la. dulu my ex bf  masa aku SPM pernah belikan buku utk aku,tapi time tu takde la sampai dtg dari jauh tok belikan buku.

ni la antara buku2nya. 

kitorang sampai shah alam balik dlm pukul 8 malam. then g plaza alam sentral cari sport shoes aku. as utk kawad kena pakai sport shoes and tudung putih. then karaoke and then pulang. haih,balik tu tersangat la penat. kaki mmg sakit gila dok berjalan bagai. then i said to him,tqvm for everything dear.

penat tp satu pengorbanan yg cukup berharga. aku ingat lg pe dia cakap masa kat dia tgh cari buku aku kat kinokuniya tu, "camni la dapat awek budak Law". hehehe. 

we are student of uitm. bezanya,dia diploma and aku degree. =)

No comments:

Post a Comment