Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, March 20, 2012

teringat time ambik result SPM dulu


esok result SPM kua sbb tu aku tiba2 terfikir utk update status pasal ni. still remember somewhere back to 2010. which was a really terrifying time for me as i'm gonna take my result that morning. that really peaceful morning became a very stressful morning for me. but unintentionally,i'd met my old classmate at the same morning around 10 a.m. he's gonna take his result too. and guess who? he's my soulmate now,my very3 long-term boyfriend which i'd better pronounced him as 'bakal suami', iyyyuuu. hak2. 

that was a really historical moment in my life where it was one of the most happiest moment in my life. seriously,the first reason is because,my SPM result was quite good. and secondly,aku tak sangka pertemuan secara tak sengaja antara aku dan dia tu akan membawa kpd sebuah hubungan yg bertahan selama hampir dua tahun.

aku dapat 7A SPM. semua A except for Bio,Chemistry and Physics. taktau knp aku kantoi subjek sains. dapat B+ je. knp la tak boleh nak dpt A. geram betul aku. tapi it's okey,aku dah cukup bersyukur dgn apa yg Allah kurniakan pd aku. lepas SPM,aku masuk matrik. and there also i score. ive got 3.5 above for my pointer but unfortunately,maybe Allah mmg taknak bg aku masuk bidang Sains,after second time i've been called for medic interview to Indonesia and India,i finally decide to choose Law. and now,i'm doing my degree in Law at UiTM Shah Alam. see,aku tak pernah rancang masa depan,aku tak pernah ada cita2. i just go on with the flow. aku biar result dan masa serta keadaan yg tentukan. and Alhamdulillah,akhirnya menjadi seorang mahasiswi juga aku. 

dannn,kalau korang kantoi SPM pun,actually senang je nak masuk u ni. kalau korang nak cepat pegi degree,masuk la form 6. yela kalau dah kantoi sikit time SPM susahlah nak dapat matrik kan. so korang boleh pilih form 6. belajar setahun setengah then da boleh masuk degree. or kalau korang dah tak sabar2 sangat nak masuk u lepas SPM,ambik la diploma. as diploma ni tak perlukan result SPM yg cemerlang sangat pun. bese2 je boleh. mmg dah senang nak masuk u skrg. 1A SPM je pun da boleh masuk u. actually aku rasa agak tak adil jugak la sbb aku dulu belajar bg dpt result tinggi2 last2 kawan yg dpt A secoet tu je pun dpt masuk U jugak. tp takpe la,rezeki masing2 kan.

so,gudluck utk adik2 yg amek result spm esok. =)

No comments:

Post a Comment