Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, May 5, 2012

going to PWTC with him



hari ni 5 Mei 2012, first time pergi KLIBF that stand for Kuala Lumpur International Book Fair. aku pegi sane dgn abg aku. eh bila masa aku ada abg? kfine, 'abg'. huhu. bt0lak dr shah alam ke KL k0l 10. then jumpa dia kat LRT Masjid Jamek. dari sana,naik lrt putra pegi PWTC. 

sampai2 kat PWTC,pehhh,ramai gila manusia. sumpah ramai gila bersesak2 dlm tuh. mmg tak sesuai la buat kat PWTC. sempit laa. =,=" kalau tak pegang je,mmg hilang la aku tgh2 lautan manusia tu. nasib baik ada dia. huhuhu. dah la jalan dia belit2,aku mane ingat jalan. jalan nak kuar dr PWTC tu pun aku xley ingat. haihh,crowded gila kot. sume org bertolak2. dgn byk rombongan sekolah lg. mmg tak best suasana dlm tuh. sampai time aku dgn dia tgh berhempas pulas nak kua dr tempat tuh,dgr r budak pompan sbelah aku tuh mencarut2, "lancau betul r tmpt nih". adehh,perlu ke nak lancau2??? aku pun rasa jugak apa yg dia rasa. tp xde la sampai nak mencarut kat situ. menjatuhkan maruah diri sendiri jee. 

kat sana aku beli buku Art of Deception,buku pasal penipuan Amerika pd dunia,dia pulak dok amek buku2 free je kat booth kementerian ape ntah. then aku mintak dia belanje nak beli Quran mini tu satu. sbb senang aku nak bawak memane. Alhamdulillah dpt gak satu. then dia belanje buku utk Irah and Aidil,aku pulak belikan buku resipi masakan utk emak memandangkan harga teramatlah murah as ada promosi kat sana. :-D tu je pun,tak byk pun shopping buku. saje nak merasa pengalaman pergi bookfair. 

lepas habis beli,kitorang g KLCC nak makan. lapor. cam bese la,makan KFC. pastu yg bestnye,dia ajak tgk wayang pulak. aku mmg suka bab tgk wayang ni,tp citer omputih la. citer melayu aku mmg taknak,tak best p0n. huhu. td kitorg tgk citer LOCKOUT. best gak. aku syorkan korg tgk. mggu lepas aku tgk The Avenger,ngan abg gak. kat KLCC gak. haha. ttbe dh jadi kaki wayang lak aku nih. tp tak lama pun dpt tgk wayang cmni,lepas ni dia kan dah nak abis cuti,so xdpt la nak kua dgn dia dah. aku kalau nak tgk wayang dgn dia je la pun. T_T xbestnyer pasni dah jauh.

hmm sbnrnye kalau ikutkan,hubungan kitorang ni tgh bermasalah. masa ayah dia antar aku kat stesen ktm ritu pun,aku ada ckp dekat ayah dia,yg hubungan kami tgh ada prob. then ayah dia kata kat aku, masalah paling besar ialah bila kita sendiri taknak menyelesaikan masalah tu. tak lama lepas tu,aku perang besar dgn abg. sampai akhirnya hubungan hampir terputus. aku sendiri dah xtau nak buat apa dgn hubungan kami. tp bila fikir2 balik kata2 ayah dia,bila fikir2 balik hubungan kami ni dah dekat dua tahun,dah sampai tahap jumpa nenek dia,ayah dia,seluruh family dia,aku rasa aku kena selamatkan hubungan ni. aku taknak hubungan ni sia2. aku taknak menyintai seseorang selama dua tahun then pada akhirnya bukan dia yg bakal jadi suami aku kelak. lagipun,hubungan kami ni penuh misteri. misteri yg hanya aku dan dia tahu.

masalah tetap x selesai. sampai hari ni yg kami jumpa ni,actually kami belum pun berbaik. tapi,aku tahu,walau sejauh mana dia sorokkan syg dia pada aku,aku nampak dia masih sygkan aku. kalau tak syg,dia takkan sudi pun nak temankan aku p PWTC tuh. klu tak syg,dia takkan susah payah jaga aku bersesak2 dlm PWTC tuh,mesti dia suh aku p masuk cari buku ape nak then dia tggu je kat luar. dan kalau tak sayang,dia takkan letak gambar aku as wallpaper hp dia. mesti dah lama dia padam gambar aku kalau betul dia x sayang. 

senang je sbnrnye nak menilai kalau lelaki ni sayangkan kita ke tak. syg tak boleh dinilai hanya dgn kata2. tp melalui perbuatan dan juga kata hati. hmm,kalau lah kami mampu halalkan hubungan ni,dah lama kami halalkan. biar segala perbuatan kami menjadi halal di sisi Allah. tp apakan daya,belum terbuka hati mereka2.

thanks dear for today. another 5 days, hubungan kita genap dua tahun. moga kekal selamanya. 

* nak tempek gambaq sat.

PWTC. =)


sunway putra mall.

at stesen LRT masjid jamek

the books. =)




No comments:

Post a Comment