Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Monday, May 14, 2012

lelaki dgn perempuan mmg tak boleh berkawan ke?



semalam aku singgah kedai pakcik bf aku tempat dia keje. masa tu ada seorang pakcik ni dia supplier barang. dia datang nak tukar barang kat kedai bf aku tu. aku pulak tgh dok situ smbil tunggu topek keje, aku dok study  
arab sbb esoknye aku ada test arab. tetibe pakcik tu ramah plak dok tegur aku, "kawan dia ni ke?" dia ni tu merujuk pada topek la, bf aku. then aku angguk. dia tanye "keje mane?" ade ke keje mane. aku tgh dok study tuh. then aku jawab la "takde la, study lagi". then pakcik tu tanye "study kat mana?" aku jawab "uitm shah alam". then dia tanye pulak lagi. "amek k0s ape?" aku pun jawab la "undang-undang". tetibe riak muka pakcik tu macam berubah. "wahhh, bakal peguam la ni? spm dapat berapa?" aik?? tetibe tanye spm aku pulak. aku pun jawab la "7a je". skali lagi pakcik tu buat muka cam terkejut. "wah,mmg budak pandai la ni." aku mcm what the? bese je kot. dia tanye lagi "kenapa tak masuk UM?" amboi2 pakcik, ingat uitm tak bagus ke. aku pun dgn bangganye jawab "sbb fakulti undang2 UiTM yang terbaik kat Malaysia ni." dia pun senyum. haha.

pastu tetibe dia tanye. "ni kawan ke pakwe ni?" aku pun tersenyum2 tersipu2 ler. pakcik ni, pandai aje teka. haishh. mmg nampak sangat ke macam couple? ckp adik tak leh ke? huhu. aku pun jawab "tanye dia la pakcik". pakcik pun pandang topek then kata "kalau pakwe, baik cepat2 kahwin kan, nanti melepas, buat apa tunggu lame2." pastu topek dgn selambanyer kata "tunggu undangan nanti pakcik". haha. mengong r topek nih. 

apasal pakcik tu boleh teka kami ni ada hubungan? adess. kawan je mmg takleh ke? agaknye mmg boleh agak kot.

=,="

me at his work place. study ke amek gmbq? =,="

No comments:

Post a Comment