Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, May 3, 2012

we have a contract.



malam ni i supposed to study contract law. tp,aku cepat ilang mood. tambah2 bila aku stress,tensen. baru sehelai aku buat mind map,nak hafal elements of contract. tapi lepas tu,aku bukak lappy balik. then tetibe aku main conteng2 kertas. hasilnya,aku dpt note contract. hahaha. hasil contengan aku,dapat la jugak aku mengingat elemen2 contract ni skali dgn definition bagai. nak tengok? silakan. haha. macam budak2.

Elements of contract. 

Offer and acceptance.


Consideration.


Capacity.


Intention to create legal relation.


Free consent.


Certainty.



peringatan,budak law tak pandai nak lukis cantik2 macam budak art. hehe.
sorry la ade grammar mistakes sikit kat aku punya karikatur tu (karikatur ke??kari babas ade la kot),tak sempat nak liquid ke hape,aku ngantok.

pasni aku kena bermesra dgn Contract Act tu kasi paham setiap seksyen dlm tu. haihh,it's all about LAW!!

sekian,terima kasih.

1 comment: