Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, June 29, 2012

its final time



haiiii semua!!!!!!  #jakun?

hoho. guwa ada berita tak sedap didengar. guwa tgh final skrg. adess. guwa paling stress time final. sbb guwa akan study whole chapters satu semester hanya dlm masa satu malam. hebat tak hebat guwa? hahahahahahahahahahahah. #meroyan.

28 June till 9 July. tu la tempoh final guwa. banyak gila benda guwa kena hafal. tp takpa, guwa tabah mengharunginya. guwa nak berjaya dlm hidup guwa. guwa nak senangkan parents guwa kelak. guwa janji, gaji pertama guwa, guwa nak bagi kat mak ayah guwa. at least 70% of that. sbb guwa nak balas balik pengorbanan parents guwa selama ni. guwa masuk U pun, bukan duit guwa. guwa mmg ada pinjam PTPTN. tp natang tu kedekot nak mampos bg guwa rm9000 je utk 6 sem. bermakna guwa dpt rm1500 je setiap sem sdgkan kawan2 guwa yg lain dapat rm3500 satu sem. ini mmg tidak adil!! tp guwa redha , guwa tahu, mungkin ada hikmah kenapa guwa dapat sikit.

oleh kerana ptptn guwa sikit, maka parents guwa merangkap ayah guwa la yang tambah2 duit utk guwa. terima kasih ayah. guwa janji, lepas guwa grad, guwa balas semua pengorbanan ni. guwa janji!!! 
mmg perit rupanya utk menuntut ilmu ni,. banyak sangat halangan dan cabaran. sem satu ni je, guwa dah diuji macam2. duit guwa lesap, fb guwa kena hack, mcm2 lg la. kalau guwa tak kuat, dh lama guwa give up. tp guwa kena kuat. guwa taknak jd gurl2 bodoh and tak educated mcm dlm fb yg guwa salu nampak tu. yg terhegeh2 post dekat group dlm fb "haii, nak abg angkat boleh?" "hai, kite sunyi la, nak cari pakwe baru." guwa taknak jd mcm tu. guwa nak jd seorang perempuan yg educated. yg satu hari nanti org akan pandang tinggi. "budak tu lawyer, sejuk perut mak dia mengandung". INSYAALLAH. 

dan guwa juga janji, satu hari guwa akan balas balik budi seseorang yang paling spesel dlm hati guwa. dia spesel sbb dia satu2nya lelaki yg ada di sisi guwa saat guwa senang dan saat guwa susah. guwa janji sama lu bro, 4 tahun dr sekarang, lu tak akan menyesal kenal guwa. bro, even satu hari, Allah pisahkan kita, tidak di dunia, di akhirat guwa tetap akan kenang lu. guwa tahu guwa ni perangai mcm2, buat lu sakit hati kadang2, tp caye la bro, dlm hati guwa, guwa berterima kasih pd Allah sbb bg guwa peluang kenal dgn lu. bg guwa kesempatan utk bersama lu. paling penting, bg guwa kesempatan utk merasa sangat disayangi. :') guwa nak nangis type ni bro. guwa teringat satu masa dlu, masa kita jalan2 kat Penang, lu pena cakap sama guwa "kalau satu hari abg dh takde utk jaga syg. abg harap nanti ada lelaki lebih baik dr abg utk jaga syg". guwa tak akan pernah lupa tu bro. walaupun skrg kita dah tak sesweet dulu, ckp pun aku ko je, tp guwa, entahlah, guwa rasa, lu lelaki paling memberi kesan dlm hidup guwa. lu x baik pun bro, lu suka bajet kiut and tuff kan bro, tp bro, sejahat2 lu, lu org yg pernah menangis kerana guwa. lu org yang pernah datang dr jauh semata2 nak jemput guwa. dan lu orang yg paling setia dgn guwa. terima kasih bro. doakan guwa dpt jawab final dgn baik. :')

dan untuk kawan2 guwa yg selama ni ada dgn guwa susah dan senang, guwa ucapkan bebanyak terima kasih. doakan guwa utk final ni. kalau guwa ada tersakitkan hati siapa2, please maafkan guwa. guwa manusia yg sangat tak sempurna. tp guwa tak berniat nak sakitkan siapa2. maaf andai guwa terlanjur kata, termaki yg bukan2, tercaci sana sini. guwa pohon ampun maaf. guwa makhluk comel yg tak sempurna. #erk??

buat mak dan ayah, terima kasih sbb ingat final akak. buat ayah, terima kasih antar msg kat akak hari pertama akak exam, say u love me so much. i really appreciate that. buat mak, terima kasih sbb tak pernah jemu doakan siang malam, call akak utk ucapkan 'jawab elok2 sayang, mak sentiasa doakan yg terbaik". Ya Allah, Kau telah kurniakan aku dua insan yg sangat2 istimewa dlm hidupku, tiada anugerah terindah buatku selain mereka berdua. terima kasih. 

No comments:

Post a Comment