Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, August 3, 2012

syukur Alhamdulillah Ya Allah



haha. this is exactly what i felt just now. i've passed all my law subject. means that, i don't hv to repeat any paper next sem. bersyukur sangat2. ingatkan MLS dah ke laut dah. sbb masa final ritu mmg dah pasrah dan menyerah dan MLS ni. tgk2 dpt B. tak sangka pulak. ^^ 

dan betullah, kalau mmg kita dah suka subject tu, confirm kita akan study subject tuh sungguh2. macam tu jugak la dgn subjek Torts aku. tak sangka dapat A Torts. ari tu dalam kelas lecturer kata Torts mmg susah nak dapat A. Alhamdulillah, aku dapat gak. tu la kalau dah suka kan. kalau tak suka pulak, lain jadinyer. tp yang peliknye, aku tak suka MLS, tp kenapa Contract paling teruk?? huhu. jawapannya aku tau dah kenapa, sbb Contract masa final ritu last paper, and guest what? aku tak study langsung! sungguh aku cakap, malam tu aku g layan Maharaja Lawak kat Youtube. pasaipa? sbb aku tensen sangat2. aduhh, menyesal pun ada. takpe la, bnd dah lepas, nasib baik tak fail. Allah masih bg peluang. lagipun Contract Part C aku tak sempat jawab. =,=""" nyesal gilaaa, sedangkan aku tau jawapannya, masa je tak cukup. takpela wani, cuba lagi next sem.

overall, aku bersyukur sangat2 dengan result yg aku dpt. mmg lebih drpd apa yg aku usahakan. walaupun belum mencapai Dean List, tp hampir sangat2 dah dgn Dean List. kalau la aku usaha sikit je lagi, and buat sungguh2 time final ritu, Insyaallah dpt. takpa la, Allah nak suruh aku usaha lebih sem depan. tu la, main2 sangat sem ni., dah la main2, byk masalah pulak tu. tekanan gila2. moga2 sem depan tak macam ni. 

aku nak tanya something, korang, kalau ada lelaki, sanggup berhenti belajar semata2 sebab nak kerja and nak tanggung korang next sem, patut ke korang hargai? sebab.. aku dah tak pandai nak hargai orang. :'(


i wish i could hug you next time i see you, and say "thank you for everything".
but i can't, i couldn't.


No comments:

Post a Comment