Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Tuesday, October 23, 2012

lawyer in the making


taw x betapa peritnye sem ni??? MLS satu apah x faham apa lecturer cakap, sebab dia just mengajar ikut buku.. Torts?? huh, kena jawab soalan sebijik macam lawyer kat mahkamah, kena teliti sungguh2 soalan nye, tgk kanan kiri depan belakang, even a minor thing can make a different decision. contract? ok, yang ni mmg my weakest subjeck, sem lepas result contract mmg cukup2 makan. sem ni lagi la, payah bak ang..

haihhhhhhhhh ! izinkan beta mengeluh sebentar di sini. penat bak anggg. otak ni rase dah penuh gila dgn kes2 yg dah beribu2 ditemui sejak sem lepas. tu belum nak hafal lagi tuh. mmg klu x kuat iman dah lama aku quit natang nie.. susah dowhhh amik LAW.. tp ALHAMDULILLAH sangat3 lah, even aku takde basic langsung in law, aku tak de failed subject sem lepas, nasib baik la takde subjek yg repeat. klu x, mmg aku rase aku dah quit and tukar kos lain dah. 

tapi takpe, aku akan anggap sume ni sbg cabaran utk aku. aku nak buat my parents proud of me satu hari nanti. bila konvo, aku harap sangat mak and ayah akan ada tengok aku ambil segulung ijazah sarjana muda dlm Bachelor of Legal Studies ni, kemudian aku harap sangat aku dpt sambung professional program, then grad sekali lagi ambik LLB Hons. kali ni pun aku harap sangat mak and ayah ada utk tgk aku ambik Ijazah Sarjana ni. kemudian, yang paling penting, aku nak practice law, buat chambering, then ditauliahkan sebagai peguam, yakni Advocate and Solicitor, and aku nak parents aku ada masa upacara perlantikan sbg peguam tu, dan aku harap sgt mereka yg menyarungkan jubah peguam tu utk aku satu hari nanti. INSYAALLAH!!! Kakak bertekad akan mengejar cita2 ni, walau apa pun yg terjadi.

Ya Allah, moga Kau panjangkan umur ibu bapaku, agar mereka ada tatkala aku berjaya kelak, agar dpt aku berbakti kpd mereka, membahagiakan kehidupan mereka kelak. :')

with aya-chan. :)

No comments:

Post a Comment