Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Thursday, December 27, 2012

takdir

while sitting next to him and eating "nasik bungkus" together, I told him, "ni kalau kita kahwin makan camni je takpe kan?" #sambil buat muke comel.
then he replied, "haa buat buat, bakor dapor tu baru tau. camtu baik I kawen ngan tukang masak kedai ni je." dan dua2 ketawa.

"u percaya takdir?" he asked. and I replied, "caye la. dulu pas kita putus, I janji ngan diri I sendiri, sampai mati I x kan jumpa u dah sampai bila2, tp tengok, takdir Allah lg hebat. kita jumpa jugak. bukan sekali, bukan dua kali, tp berkali2."

 " I rasa I mmg x boleh hidup tanpa u. "
 " What?? #Laughing. Cam pelik plak u yg cakap camtu. "
 " Dah mmg betul. "

satu kesilapan meleraikan apa yg terikat, tp dengan satu kesilapan juga apa yg terlerai kembali bertaut. hebat permainan takdir.
now, berserah pd Allah.
Dia Maha Mengetahui.
Dia yg menentukan segalanya.
Perancangan itu atas kami, penentuan itu atas Dia.
Moga2 kali ini ada pengakhiran yg baik buat kami.

# Ya Allah, jadikan ini satu pengajaran buat Kami. Izinkan kami membetulkan segalanya. aku sangat takut kali ini. :(

No comments:

Post a Comment