Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Wednesday, January 16, 2013

terima kasih, old classmate! :)

dah dua malam, aku ada pendengar setia yg sanggup tepon aku and chat kat FB pasal criminal and civil procedure berjam2. hargai jugak la apa yg dia buat. setiap malam dia teman aku study. hari tu webcam sepanjang malam dgn dia sampai subuh. bila aku nak pape, Insyaallah dia tunaikan. and paling best, jumaat lepas, masa dia tgh ada lawatan ke UiTM Puncak Perdana, malam tu lepas habis trip sanggup dia datang Shah Alam, lepak dgn aku kat I City. lame x jumpa dia, aku rasa best sangat bila nampak dia malam tu. and masa jalan kaki dgn dia ke I City, sumpah rasa bahagia sangat bila nampak dia tak habis2 senyum, muka dia mmg nampak happy sangat jumpa aku. terima kasih, abang.

Alhamdulillah, sejak kami mula balik hubungan kami ni, jarang sangat kami gaduh. mostly happy je. dia selalu ada masa utk aku. even tgh kuar ngan kawan main snuker, or tgh pegi lawatan, he always be there for me. dia selalu ada bila aku tgh risau, bila aku jalan sorang2, bila aku stress, bila aku nak dia. cuma ada la sikit2 gaduh. mcm semalam, bila dia nak tidur tp aku nak msg dia. pastu aku pun sound dia, then bila dah kene marah byk kali, dia kata xpe la xyah msg, kbye. tp then dia tanye balik, nak msg ke x? aku pun balas, "kalau syg, msg, kalau x syg, bia je". and he replied, "k,nk msg,jom msg." haha. and aku pun balas la "well i know abg sygkan syg kan kan kan". he replied, "ye, terase je apa yg syg ckp td". waaa so terharu. :)

haha. kekadang ase mcm bebudak pun ada, dok bercinta bagai. tp sbnrnye, dia buat aku rasa, there's someone who always be there for me, in my thick and thin. biar perangai mcm budak2, asalkan dia tahu one day he will be a husband, and tanggungjawab atas dia tu banyak.

one night we talk about a 'bantal pelok' he gave me years ago. aku ckp kat dia, "da buang da sume tu time putus dlu." then dia reply, "siess??" and aku balas, "takde la, memain je." he said "jgn memain syg, boleh frust tau x." x sangka pulak dia ambil berat bnd2 cmtu. patut la masa tgh putus dulu, when I ask him that I wanna throw away all things he gave me, dia ckp jangan, bagi je balik barang tu kat dia, biar dia yg simpan. and I said to him, "takde la, xkan la nak buang, u know me right?" then he said, "mmg la, tp hati org kite xtau."

and I said to him, dlm nada bergurau. " abg sebenarnya untung tau." dia tanya, "kenapa?" and i replied, " coz i never stop loving you, hehe". and dia balas , "syg, abg sbnrnya mmg untung dpt syg, maafkan abg sbb menyakitkan syg sebelum ni." and seriously, kata2 dia buat air mata aku bergenang. finally, after terpisah for a while, segalanya kembali mcm biase, malah lebih kasih sayang dr dulu. moga2 hubungan ni kekal sampai bila2.

kekadang, di sebalik kenakalan, kebudak2an, kelemahan seseorang itu, tersembunyi seribu satu kebaikan yg kita x nampak. and makin lama aku kenal dia, makin aku nampak sisi kebaikan yg ada dalam diri dia. aku x boleh menghukum dia atas kesilapan dia pada aku dlu. semua orang buat silap. dan semua orang berhak diberi satu lg peluang kan?

well, kalau dah dua hati tu dah mmg sebati, dah mmg ngam, kamceng, susah sebenanrya nak buang, nak pisah. sbb x senang nak mengenali seseorang sepenuhnya, mcm aku kenal dia, dan dia kenal aku.

saranghae awak !

my abg. the one and only. :)

No comments:

Post a Comment