Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Friday, March 1, 2013

pada suatu cinta dahulu

Org taktau dia mcm mana, tp aku tau segalanya tentang dia. Org boleh tuduh dan pandang dia mcm2, tp aku kenal dia, who always dahulukan org lain dr diri sendiri, persis arwah mak dia. And at the end, I choose to be with him.
 
 " InsyaAllah syg. Harap kau memberiku peluang utk mengemudi hubungan kita, dan bersabar serta bersama dgnku di saat senang dan susah. Berikanku peluang, ini saja aku minta."

:'(
 
he can deny my existance in front of the public, he can choose to have his own life satu masa dhulu, tp satu bnd dia x boleh deny, the fact that he can't live without me. only a month dia mampu tahan, then x sampai sebulan, he find me back. dia, bukan aku. masa tu aku dah mula fikir, dia ni kenapa? 
 
and now everything seems to be so absurd. 
 
diam. 
 
I wish he could be mine. in the halal way. but, entahlah. banyak sangat hati nak kena jaga. sampai hati sendiri tak terjaga. ingat kalau dia takde my study lg bagus ke? lg teruk ada la. T_T
 
I am 21, not 12 anymore. sampai masa anak2 juga perlu diberi pilihan sendiri. bukan nak cepat2 dewasa, bukan. tp ada sebabnya. bukan saja2. lagipun me myself, is the one yg mmg x boleh hidup sendiri2. perlukan org yg sanggup menjaga, yg sanggup melayan setiap karenah, setiap perangai, setiap permintaan. I can't live by myself out there. 

ini bukan hubungan cinta monyet biasa2 lagi dah. ini hubungan yg nak diikatkan jadi satu. nak jadikan yg haram tu halal. nak jadikan yg dosa itu pahala. salah sangat ke? 

belajar itu cuma satu proses dlm kehidupan. tp kalau belajar sambil dosa terus dilakukan? why not kasi belajar with life yg tenang tanpa dosa? kalau dulu yelah, mungkin baru 19 tahun, awal sangat lagi. tp skrg dah 21. kalau ikut dah masuk umur mengundi dah sbb dah kira dewasa. 

susah la nak jaga hati semua orang! 

poor his dad, poor his family. poor myself too. 
dia lg la, lg banyak dia nak kena fikir.
sampai aku kesian masa dia luahkan everything to me.
he was so, kehilangan when his mum died.

jangan salahkan kami, kami dah cuba. his family dah cuba. 
titik.

No comments:

Post a Comment