Kau kekasih hingga ke akhirnya...

Saturday, March 16, 2013

telling myself, be strong.

pandang luar, nampak hujan. kembali ke skrin laptop, fikir. mau jadi apa gini wani? mana fikiran kau melayang wani? 3 years more wani, please don't give up. yes, don't give up.

have you ever, go into the bathroom, let the water flow and crying alone inside there, crying, crying and crying. have you ever done that? 

sorry, bukan gini

tapi gini

.
.
.
.
.
haa lebey kurang gini la tp aku pakai baju full la. huhu

kalau dari luar, nampak aku mcm kuat, nampak aku mcm boleh bertahan dlm hidup and dalam pengajian, takde repeat, still mampu teruskan, tp sebenarnya, dalam ni, emosi aku ni, sangat sangat sangat rapuh. sampai aku pernah terfikir nak buat kerja kerja gila. serius. ASTAGHFIRULLAHALAZIM.

bukan apa, aku memang jenis pendam. and never ever told my parents about my problem. me can talk anything with my mum but never personal problems. sbb aku rasa mcm tak mampu nak share dgn mak, dgn ayah apatah lg, kami mmg lack of conversation, especially since I'm became a teenager. makin lama, makin jauh dan makin jauh.

I know, the generation gap that exist between us, make things harder, tp aku betul2 harap diorang dpt faham apa yg anak diorang ni rasa and nak, sbb aku tak mampu nak sampaikan pd diorang. I am totally a looser in this kind of thing. kadang2 jeles tgk org yg boleh share anything with their parents. aku? selalu tanggung semuanya seorang2. nangis sorang2. nobody to share with. not even my closest friend as I am more to listening, but not talking. 


taking a law degree, at the age of 20, with a very very fragile emotion, make me often feel that I wanna quit this study. seriously, Allah knows the best how many time I feel like I wanna end everything. susah susah sangat berhenti je belajar, keje, cari duit sendiri and tak menyusahkan mak bapak. selalu sangat mcm tu. I don't have anybody to talk to, selalu bila aku betul2 feel down, aku type je dlm blog ni haa. bila aku terasa dgn sesiapa, bila aku rasa kecewa, bila aku rasa mcm I dont have anybody, dekat sini la aku luah everything.

ingat senang ke nak handle semua ni sorang2? dgn study yg sangat sangat mencabar, dgn kehidupan yg hactic, turun naik kelas sana sini, dengan nak fikir macam2 lagi. penat weh penat. bukan sengaja cari masalah, bukan nak sangat rase tensen gini, dan bukan juga nak salahkan takdir seratus peratus, cuma nak kasi org lain faham, bukan aku mintak pun semua ni. it just, happens. seiring dengan kehidupan. yg makin dewasa, yg makin rumit, yg makin mencabar.

studying, law. :(

jika hadir dia, memudahkan segalanya, maka aku mohon sangat, dipermudahkanlah. my classmate,the same class with me in this law degree, getting married soon, praise to Allah. semoga bahagia kawan, semoga dapat apa yg dihajati. aku tumpang gembira, dan sama2 memohon juga agar suatu hari, dipermudahkan segalanya. 

my parents, still the greatest gift ever. yg terindah. anugerah paling sempurna buatku di dunia ini. cuma kini, aku dah jauh dr mereka, tinggal tak serumah, tak dpt menatap wajah mereka hari2, buat aku rasa alone, buat aku rasa perlukan seseorang di sisi, buat aku rasa hidup dah tak sama macam masa sekolah dulu. really hope they can understand this. mum, dad, I need you in my life, tp dlm masa sama, kita mmg terpaksa belajar jadi dewasa, belajar jauh dr mak ayah. :( 

Ya Allah, please make myself stronger. bukaklah pintu hati mereka2 yang tidak mengerti.

Allah the Almighty. Allah the Most Merciful.
Please, bless my life. 

# I never said, that I am always right, and I never feel like my choice is always the right choice. cuma kadang2, kita tak boleh terlalu berprasangka dan merasakan, "ohh, salah pilihan aku ni, tah2 nanti....." tah2 nanti tu adalah mainan syaitan. waswas dan buruk sangka. semua syaitan punya kerja. benda baik pun akan jadi tak baik. 

sekian, harap mengerti. 



No comments:

Post a Comment